ΑρχικήΕφαρμογέςΤο Facebook ανέστειλε 200 ​​εφαρμογές ως μέρος του ελέγχου της κατάχρησης δεδομένων.

Το Facebook ανέστειλε 200 ​​εφαρμογές ως μέρος του ελέγχου της κατάχρησης δεδομένων.

Το Facebook ανέστειλε 200 ​​εφαρμογές ως μέρος του ελέγχου της κατάχρησης δεδομένων.

Το Facebook αποκάλυψε ότι έχει αναστείλει περίπου 200 εφαρμογές, ως μέρος ενός συνεχόμενου ελέγχου για την εξάλειψη εφαρμογών τρίτων που ενδέχεται να έχουν καταχραστεί τα δεδομένα των χρηστών στην πλατφόρμα του.

Ο διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής της εταιρείας, Mark Zuckerberg ανακοίνωσε στις 21 Μαρτίου ότι η εταιρεία θα λάβει νέα μέτρα για να μετριάσει τους φόβους για οποιεσδήποτε πρόσθετες παραβιάσεις της ιδιωτικότητας των χρηστών μετά το σκάνδαλο της Cambridge Analytica. Ο ίδιος, δήλωσε ότι θα ελέγχονται όλες οι εφαρμογές στις οποίες δόθηκε πρόσβαση στα δεδομένα προτού το Facebook αλλάξει την πολιτική απορρήτου του το 2015, καθώς και σε εκείνες που παρουσιάζουν “ύποπτη συμπεριφορά”.

Το Facebook λέει τώρα ότι από τότε που ξεκίνησε ο έλεγχος (σχεδόν πριν από δύο μήνες), έχει διερευνήσει “χιλιάδες εφαρμογές”, εκ των οποίων οι περίπου 200 έχει ανασταλεί η λειτουργία τους στην πλατφόρμα του γίγαντα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Η εταιρεία δεν αποκάλυψε, ούτε κατονόμασε τις εφαρμογές στις οποίες έβαλε μπλοκάρισμα.

«Η διαδικασία της έρευνας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και έχει δύο φάσεις», σημείωσε ο Ime Archibong, VP των προϊόντων στο Facebook, σε μία ανάρτηση στο ιστολόγιό της εταιρείας. «Στο πρώτο μέρος θα διεξαχθεί μια ολοκληρωμένη ανασκόπηση για τον εντοπισμό κάθε εφαρμογής που είχε πρόσβαση σε στα δεδομένα του Facebook. Ενώ στο δεύτερο μέρος, όπου υπάρχουν υποψίες και ανησυχίες για κάποια εφαρμογή, θα διεξάγουμε συνεντεύξεις, θα ζητήσουμε πληροφορίες- οι οποίες θα θέτουν μια σειρά λεπτομερών ερωτήσεων σχετικά με την εφαρμογή και τα δεδομένα στα οποία έχει πρόσβαση – και μάλιστα θα διενεργήσουμε ελέγχους που ενδέχεται να περιλαμβάνουν επιτόπιες επιθεωρήσεις».

Πώς να μάθετε αν ήσασταν θύμα των παραβιάσεων από την Cambridge Analytica.

Το Facebook είχε δημιουργήσει έναν ιστότοπο ο οποίος σας ενημερώνει αυτόματα (μόλις συνδεθείτε) εάν η Cambridge Analytica μπορεί να είχε πρόσβαση στα δεδομένα σας ή σε εκείνα των φίλων σας. Η εταιρεία προφανώς θα σας ενημερώσει αν αποκαλυφθούν νέα στοιχεία για την παραβίαση της ιδιωτικής ζωής κι από άλλες εφαρμογές στο μέλλον.

Ο Archibong πρόσθεσε: Σε περίπτωση που διαπιστώσουμε ότι H Cambridge Analytica ή άλλες εφαρμογές έχουν καταχραστεί τα δεδομένα σας, θα τους απαγορεύσουμε και θα σας ειδοποιήσουμε μέσω του προαναφερόμενου ιστότοπου. Θα Επίσης θα πληροφορήσουμε τους ανθρώπους αν έχουν εγκαταστήσει μια εφαρμογή που καταχράστηκε δεδομένα πριν από το 2015 – όπως ακριβώς κάναμε και με την Cambridge Analytica.

Ωστόσο, εάν τουλάχιστον ένας από τους φίλους σας – έδωσε άδεια στον τρίτο προγραμματιστή να αποκτήσει πρόσβαση στον λογαριασμό σας στο Facebook πριν από το 2015 και το Facebook έχει επισημάνει ότι ο προγραμματιστής είναι ύποπτος, το μήνυμα θα σας εξηγήσει ποια στοιχεία των δεδομένων σας πιθανόν να καταχραστεί, όπως το δημόσιο προφίλ, η ημερομηνία γέννησης ή οι σελίδες που κάνατε like, και ούτω καθεξής.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166