ΑρχικήΨυχαγωγίαGamesΤο Facebook εγκαινίασε το Cloud gaming σε Android και PC, αλλά όχι...

Το Facebook εγκαινίασε το Cloud gaming σε Android και PC, αλλά όχι για iOS

Το Facebook ξεκίνησε μια νέα ενότητα παιχνιδιών βασισμένη στο σύννεφο (Cloud gaming) που είναι προσβάσιμη μέσω της εφαρμογής Facebook σε συσκευές Android και σε υπολογιστές με την μόνη προϋπόθεση ότι το πρόγραμμα περιήγησης του χρήστη απαιτείται να είναι συμβατό με αυτή την πλατφόρμα, δηλαδή μπορείτε να το πράξετε μέσω Google Chrome, Firefox, Opera, Safari και Microsoft Edge, δίχως να αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα.

Ωστόσο το αρνητικό στοιχείο της υπόθεσης είναι ότι δεν υποστηρίζεται από το λειτουργικό σύστημα IOS, το οποίο εξαιρέθηκε σκόπιμα εξαιτίας μιας σειράς διαφωνιών μεταξύ της Apple και του Facebook. Για όσους δεν γνωρίζουν η κόντρα ξεκίνησε όταν το Facebook άρχισε να διαχειρίζεται ορισμένες συναλλαγές απευθείας εντός της εφαρμογής της, χωρίς να καταβάλει την απαιτούμενη προμήθεια 30% στο App Store.

Όπως συμβαίνει με τις παραδοσιακές υπηρεσίες Cloud gaming που βασίζονται στο σύννεφο, αυτά τα παιχνίδια είναι άμεσα διαθέσιμα στον χρήστη για παίξιμο, χωρίς την ανάγκη λήψης και εγκατάστασης των βιντεοπαιχνιδιών στη συσκευή του. Ωστόσο, το Facebook σημειώνει ότι είναι μια ολοκληρωμένη υπηρεσία μέσα στην εφαρμογή της, και όχι κάποιος ξεχωριστός ιστότοπος. Μπορείτε να απολαύσετε τα παιχνίδια στο Facebook σε αυτήν τη διεύθυνση https://www.facebook.com/instantgames.

Η υπηρεσία, διατίθεται επί του παρόντος σε μορφή Beta, και περιλαμβάνει τα παιχνίδια Asphalt 9: Legends, Mobile Legends: Adventure by Moonton, PGA TOUR Golf Shootout, Solitaire: Arthur’s Tale και WWE SuperCard . Ένας κατάλογος που σύντομα θα επεκταθεί με το Dirt Bike Unchained και άλλους σημαντικούς τίτλους. Το cross-play παρέχεται μέσω της σύνδεσης στο Facebook, με δυνατότητα αλληλεπίδρασης με όσους παίζουν την ίδια έκδοση του εκάστοτε παιχνιδιού.

Η νέα υπηρεσία ενώνει την υπάρχουσα πλατφόρμα παιχνιδιών HTML 5, η οποία συγκεντρώνει καθημερινά εκατομμύρια παίκτες στο Facebook. Σύμφωνα με τα δεδομένα που παρέχει το ίδιο το Facebook, υπάρχουν πάνω από 380 εκατομμύρια χρήστες που παίζουν καθημερινά στο κοινωνικό δίκτυο της, καθιστώντας την, μία από τις σπουδαιότερες πλατφόρμες στον τομέα των βιντεοπαιχνιδιών από άποψη επισκεψιμότητας.

Η διαμάχη με την Apple φαίνεται να συνεχίζεται και ενδεχομένως να μην έχει τελειωμό. «Δεν παρέχουμε υποστήριξη σε iOS αυτήν τη στιγμή, κάτι που μας στεναχωρεί φυσικά», δήλωσε ο Τζέισον Ρούμπιν, Αντιπρόεδρος του Facebook Play. «Η Apple εξακολουθεί να αντιμετωπίζει με διαφορετικό τρόπο τα παιχνίδια, επιδιώκοντας να ασκήσει ισχυρό έλεγχο σε ένα πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο μας».

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166