Το Facebook θα αποκτήσει την Kustomer που ειδικεύεται στον αυτοματισμό μάρκετινγκ

Το Facebook θα αποκτήσει την Kustomer που ειδικεύεται στον αυτοματισμό μάρκετινγκ

Το Facebook ανακοίνωσε σήμερα ότι θα αποκτήσει την Kustomer, μία νεοφυής επιχείρηση διαχείρισης πελατειακών σχέσεων που εστιάζει στον αυτοματισμό του μάρκετινγκ με έδρα τη Νέα Υόρκη, για ένα άγνωστο χρηματικό ποσό που ακόμη δεν έχει γνωστοποιηθεί. Όταν η συμφωνία κλείσει, το Facebook λέει ότι θα ενσωματώσει εγγενώς τα εργαλεία της Kustomer με τις πλατφόρμες ανταλλαγής μηνυμάτων, όπως το WhatsApp και το Messenger, για να επιτρέψει στις επιχειρήσεις να διαχειρίζονται καλύτερα τις επικοινωνίες με τους πελάτες και τους χρήστες τους.

Για την πλειονότητα των επιχειρήσεων, η παρακολούθηση των πελατών σε κάθε βήμα τους, έως την τελική αγορά του προϊόντος ή της υπηρεσίας είναι ζωτικής σημασίας με απώτερο σκοπό να επιτευχθούν περισσότερες πωλήσεις, και κατά συνέπεια επιπλέον κέρδη για την βιώσιμη ανάπτυξη τους.

Σύμφωνα με μια πρόσφατη έκθεση της PricewaterhouseCoopers, ο αριθμός των εταιρειών που επενδύουν σε εμπειρίες omnichannel (είναι μια στρατηγική περιεχομένου μεταξύ διαφόρων πλατφορμών και καναλιών) αυξήθηκε από 20% σε 80%, ενώ μια μελέτη της Adobe διαπίστωσε ότι εκείνες οι εταιρείες που έχουν ισχυρότερες στρατηγικές αφοσίωσης των πελατών omnichannel απολαμβάνουν κατά μέσο όρο αύξηση εσόδων της τάξεως του 10% από έτος σε έτος.

Ο VP του Facebook, Dan Levy και ο COO του WhatsApp, Matt Idema ανέφεραν σε μία ανάρτηση στο επίσημο ιστολόγιο της μητρικής εταιρείας: «Παρακολουθούμε στενά αυτή τη μετατόπιση και μάλιστα από πρώτο χέρι, καθώς καθημερινά περισσότερα από 175 εκατομμύρια άτομα επικοινωνούν με επιχειρήσεις μέσω WhatsApp. Αυτός ο αριθμός αυξάνεται επειδή η ανταλλαγή μηνυμάτων παρέχει μια καλύτερη συνολική εμπειρία των πελατών και αυξάνει τις πωλήσεις για τις επιχειρήσεις. Καθώς οι επιχειρήσεις προσαρμόζονται σε ένα εξελισσόμενο ψηφιακό περιβάλλον, αναζητούν λύσεις που θέτουν τους ανθρώπους στο επίκεντρο, ειδικά όταν πρόκειται για ζητήματα επικοινωνίας. Κάθε επιχείρηση γνωρίζει ότι όταν χτυπάει το τηλέφωνο, πρέπει να απαντήσει και να εξυπηρετήσει σωστά τον Καταναλωτή. Ωστόσο τα τελευταία χρόνια η επικοινωνία μέσω μηνυμάτων κειμένου έχει καταστεί εξίσου σημαντική με αυτά των τηλεφωνημάτων, κάτι που σημαίνει ότι όλες οι επιχειρηματικές οντότητες πρέπει να προσαρμοστούν σε αυτήν τη νέα πραγματικότητα».

Διαβάστε επίσης τι είναι influencer marketing.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας