Το Instagram άρχισε τις πληρωμές εντός εφαρμογής (όπως για κράτηση τραπεζιών)

Το Instagram άρχισε τις πληρωμές εντός εφαρμογής (όπως για κράτηση τραπεζιών)

Το Instagram άρχισε τις πληρωμές εντός εφαρμογής (όπως για κράτηση τραπεζιών), ωστόσο επί του παρόντος η συγκεκριμένη λειτουργία διατίθεται μόνο στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Το Instagram ξεκίνησε ένα σύνολο λειτουργιών ηλεκτρονικού εμπορίου, επιτρέποντας σε ορισμένους χρήστες να πληρώνουν για αγαθά και υπηρεσίες, χωρίς να εγκαταλείπουν την εφαρμογή.

Την συγκεκριμένη στιγμή μόνο ένας μικρός αριθμός επιχειρήσεων δέχεται πληρωμές μέσω του Instagram στο Ηνωμένο Βασίλειο και στις ΗΠΑ, όπως για κράτηση τραπεζιών σε εστιατόρια και ραντεβού σε κομμωτήρια, χωρίς να χρειάζεται οι χρήστες να χρησιμοποιήσουν κάποια άλλη εφαρμογή.

Δηλαδή ένα άτομο που θέλει να αγοράσει ένα προϊόν ή μία υπηρεσία ενώ βρίσκεται στο Instagram ανακατευθύνεται προς το παρόν από την εφαρμογή στην ιστοσελίδα της επιχείρησης για να γίνει η επεξεργασία των πληρωμών, όμως όπως βλέπετε η παρούσα διαδικασία δεν είναι απόλυτα λειτουργική και ευχάριστη για τους καταναλωτές.

Παρόλο που είχε προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό κάπου στα τέλη του 2017, αρκετές επιχειρήσεις δεν κατάφεραν να εκπληρώσουν τα κριτήρια συμμετοχής εντός της εφαρμογής και τελικά το σχέδιο έμελλε να καθυστερήσει να υλοποιηθεί.

Η πλατφόρμα κοινής χρήσης φωτογραφιών και βίντεο, η οποία το Νοέμβριο γιόρτασε τα 25 εκατομμύρια καταχωρημένα επαγγελματικά προφίλ για επιχειρήσεις, ως ένα πολύ θετικό βήμα για την εξέλιξη της πλατφόρμας.

Το Texnologia.net επικοινώνησε με το Instagram και τη μητρική του εταιρεία το Facebook, για σχόλια και διευκρινίσεις σχετικά με τις πληρωμές εντός της εφαρμογής, αλλά καμία από τις δύο εταιρείες δεν απάντησε κατά τη στιγμή της σύνταξης του άρθρου.

Τον περασμένο Νοέμβριο το Instagram δήλωσε σε μία ανάρτηση στο ιστολόγιό του, ότι; Καθώς φτάσαμε αισίως τους 800 εκατομμύρια χρήστες που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα μας κάθε μήνα για να ανακαλύψουν και να ακολουθήσουν τα πάθη τους, όλο και περισσότεροι άνθρωποι το χρησιμοποιούν για να συνδεθούν με τις επιχειρήσεις που αγαπούν, φθάνοντας κάπως έτσι τις 25 εκατομμύρια καταχωρημένες επιχειρήσεις με προφίλ στο Instagram.

Στην πραγματικότητα, πάνω από το 80% των λογαριασμών στο Instagram ακολουθεί κάποια επιχείρηση, ενώ 200 εκατομμύρια Instagrammers επισκέπτονται καθημερινά το προφίλ μιας επιχείρησης, με αποτέλεσμα η κοινότητα του Instagram να βοηθάει στην ανάπτυξη των μικρών επιχειρήσεων με αποτελεσματικούςτρόπους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας