ΑρχικήΕιδήσειςΤο Λιμάνι του Ίπσουιτς χρησιμοποιεί Internet of Things

Το Λιμάνι του Ίπσουιτς χρησιμοποιεί Internet of Things

Η τεχνολογία IoT επιτρέπει σε ένα λιμάνι του Ηνωμένου Βασιλείου να βελτιστοποιεί σε σχεδόν πραγματικό χρόνο την κίνηση των φορτίων.

Οι BT και Associated British Ports (ABP) δοκιμάζουν την επόμενη γενιά του Internet of Things (IoT) και της τεχνολογίας αισθητήρων για να επιταχύνουν την κίνηση και την επεξεργασία φορτίων και να ψηφιοποιήσουν τις διαδικασίες logistics και λειτουργίας του Port of Ipswich (ελληνικά: Λιμάνι του Ίπσουιτς).

Ο Andrew Harston από την ABP, δήλωσε: Τα δεδομένα που παράγονται από τη λύση Internet of Things παρέχουν στην ομάδα του λιμανιού στο Ipswich τη δύναμη να διαχειρίζεται τα εμπορεύματα (που ορισμένες φορές είναι και πανάκριβα) πιο αποτελεσματικά, βελτιώνοντας την παραγωγικότητα μας και μειώνοντας το κόστος μας. Τελικά αυτή η δοκιμή θα μας βοηθήσει να παρέχουμε ακόμη καλύτερη εξυπηρέτηση πελατών.

Αποτελεσματικότερος χειρισμός φορτίου

Η ABP και η BT έχουν εγκαταστήσει συσκευές IoT σε γερανούς, σε μηχανήματα και φορτηγά μεταφοράς εμπορευμάτων, τα οποία χρησιμοποιούνται για την ασφαλή και αποτελεσματική συλλογή και μεταφορά φορτίων πέρα ​​από το λιμάνι. Τα δεδομένα που δημιουργούνται από τη λύση IoT της BT λαμβάνονται, αναλύονται και οπτικοποιούνται στην πλατφόρμα Intelligent Asset της BT για να καταστεί η εκφόρτωση και μεταφορά φορτίων πιο αποτελεσματική – σε σχεδόν πραγματικό χρόνο.

Η συγκεκριμένη προηγμένη λύση ερμηνεύει τα δεδομένα από ένα ευρύ φάσμα μηχανημάτων σε ολόκληρο το λιμάνι παρέχοντας μια καταγραφή του χρόνου, της απόστασης ταξιδιού, των διαδρομών που έχουν ληφθεί και του βάρους των φορτίων που έχουν εκφορτωθεί. Στη συνέχεια, οι πληροφορίες αποστέλλονται αυτόματα στους διαχειριστές του λιμανιού, επιτρέποντας τους να παρακολουθούν την πρόοδο των εργασιών από και προς το πλοίο, όπως και το αντίστροφο με τα φορτηγά. Αυτό επιτρέπει στην επιχειρησιακή ομάδα του Port of Ipswich να λαμβάνει γρήγορες αποφάσεις διαχείρισης βάσει των δεδομένων και διευκολύνει τη λήψη πιο σωστών αποφάσεων σε συνεργασία με τους πελάτες, ανάλογα πάντα με τις εξατομικευμένες ανάγκες τους.

Εκτός από την παρακολούθηση της κίνησης των εμπορευμάτων και γενικότερα των περιουσιακών στοιχείων, τα δεδομένα που συλλέγονται από τη λύση IoT της BT παρακολουθούν επίσης και τις περιόδους αδράνειας, υποχρησιμοποίησης και απαιτήσεων συντήρησης όλων των μηχανημάτων για την αποφυγή μεγάλων ζημιών.

Για παράδειγμα, τα δεδομένα παρέχουν καλύτερη κατανόηση χρήσης των γερανών από τους οδηγούς και χρησιμοποιεί αυτήν την ανάλυση για τη μείωση του κόστους, καθώς και την ελαχιστοποίηση των αερίων του θερμοκηπίου.

Φερειπείν το σύστημα μπορεί να γνωρίζει άμεσα ποιοι γερανοί δεν έχουν πολύ δουλειά εκείνη τη στιγμή για να αναλάβουν μέρος της εργασίας από τα υπόλοιπα μηχανήματα που δουλεύουν στο κόκκινο, με απώτερο σκοπό αυτός ο καταμερισμός να απαλύνει την υπερβολική πίεση που δέχονται τα μηχανήματα.

Η παρούσα έξυπνη λύση συγκεντρώνει επίσης πληροφορίες όπως η συχνότητα χρήσης του εξοπλισμού και η απόσταση που έχουν καλύψει. Αυτή η συνισταμένη παρέχει μια ακριβή εικόνα των απαιτήσεων συντήρησης του εξοπλισμού, των μηχανημάτων και ολόκληρων των εγκαταστάσεων στο λιμάνι.

Διάβασε επίσης: Sharing economy – οικονομία κοινής χρήσης, ποια η αξία της;

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166