ΑρχικήSmartphonesΤο μέλλον των smartphones Huawei είναι στο AI

Το μέλλον των smartphones Huawei είναι στο AI

Το μέλλον των smartphones Huawei είναι στο AI.

Καθώς ο μεγαλύτερος τηλεπικοινωνιακός εξοπλισμός παγκοσμίως γιορτάζει την 30ή επέτειό του, η Huawei βρίσκεται σε ένα είδος αναζήτησης του χαμένου του εαυτού, καθώς σχεδιάζει το μέλλον της στην αγορά κινητής τηλεφωνίας.

Το 2016 η Huawei εδραίωσε τη θέση της ως τρίτη μεγαλύτερη μάρκα smartphones πίσω από τη Samsung και την Apple, και το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους έχει ήδη πουλήσει πάνω από 70 εκατομμύρια συσκευές. Ωστόσο, ένα σημαντικό ποσοστό των κινητών τηλεφώνων της Huawei πωλείται στην εγχώρια αγορά της Κίνας, όπου η Huawei αντιμετωπίζει αυξημένο ανταγωνισμό έναντι άλλων κατασκευαστών κινητών τηλεφώνων όπως η Oppo, η Vivo και η Redmi.

Για να προχωρήσει ένα βήμα μπροστά από τον ανταγωνισμό και να εξελιχθεί πραγματικά σε μια παγκόσμια μάρκα smartphone, η Huawei έχει αρχίσει να αλλάζει τον τρόπο που καινοτομεί και αυτό έγινε με σαφή και εκκωφαντικό τρόπο στο iFA 2017 όταν κατά τη διάρκεια της πρώτης παρουσίασης της μάρκας στο iFA, Ο CEO Richard Yu ανακοίνωσε την ενσωμάτωση ισχυρότερης τεχνητής νοημοσύνης (AI) με την εκτόξευση του τελευταίου κινητού επεξεργαστή της Huawei, του Kirin 970.

Το Kirin 970 τροφοδοτείται από 8-core CPU και 12 GPU νέας γενιάς και διαθέτει αποκλειστική Μονάδα Νευρωνικής Επεξεργασίας. Με τη φυσική επεξεργασία AI που συμπληρώνεται με το Cloud AI, το Kirin 970 είναι σε θέση να εκτελέσει πολύ πιο γρήγορα και με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα την πληροφορική AI – η Huawei δηλώνει ότι σε δοκιμασία αναγνώρισης εικόνων αναφοράς το Kirin 970 επεξεργάζεται 2.000 εικόνες ανά λεπτό.

Το Kirin 970 θα είναι διαθέσιμο στα επερχόμενα Huawei Mate 10 και Mate 10 Pro, τα οποία θα παρουσιαστούν στα μέσα Οκτωβρίου.

Λίγες εβδομάδες πριν από την iFA Keynote, η Huawei είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον κ. Bruce Lee, Αντιπρόεδρο της Handset Business, Huawei Global Consumer Business Group και απάντησε σε μερικές ερωτήσεις σχετικά με την ερευνά την AI On-Device, τις οποίες μπορείτε να τις διαβάστε παρακάτω.

Ερώτηση: Η Huawei έχει ήδη ενσωματώσει την AI στα υπάρχοντα smartphones της. Όταν λέτε ότι η Huawei πρόκειται να επενδύσει περαιτέρω / να επικεντρωθεί περισσότερο στην ανάπτυξη του AI, τι μπορούμε να περιμένουμε από την Huawei προχωρώντας στο μέλλον;

Απάντηση: Στο παρελθόν, τα smartphones περιορίζονταν από τις δυνατότητες επεξεργασίας, την κάμερα και τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Στην παρούσα φάση υπάρχουν πολύ περιορισμένες λειτουργίες AI που μπορούν να κατασκευαστούν για smartphones. Επιπλέον, πολλά από τα παραδοσιακά τηλέφωνα που προσφέρουν ενσωμάτωση AI προσφέρουν την υπηρεσία μέσω του cloud computing.

Πιστεύουμε ότι στο μέλλον, θα πρέπει να ενσωματωθούν περισσότερες δυνατότητες AI στο ίδιο το smartphone. Ωστόσο, είμαστε κάπως περιορισμένοι αναφορικά με τις δυνατότητες CPU και GPU των παραδοσιακών smartphones, οπότε πολλές λειτουργίες AI και μηχανικής μάθησης δεν είναι κατάλληλες για ενσωμάτωση στα smartphones.

Ως εκ τούτου, αισθανόμαστε ότι πρέπει να εργαστούμε για καλύτερη ολοκλήρωση του AI για την επίτευξη καλύτερης τεχνολογίας στον τομέα, καθώς και για καλύτερο υλικό για επεξεργασία. Υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα της τοπικής υπολογιστικής AI έναντι του cloud computing. Υπάρχει μεγαλύτερη καθυστέρηση που συνεπάγεται με την χρήση του cloud computing για να ωθηθεί η λειτουργικότητα του AI στο τηλέφωνο, λόγω της τοπικής μετάδοσης δεδομένων από και προς το cloud.

Αυτή η διαδικασία μετάδοσης δεδομένων σε πραγματικό χρόνο προς και από το cloud περιορίζεται επίσης από τις τρέχουσες ταχύτητες του ευρυζωνικού μας δικτύου. Οι καταναλωτές έχουν ανησυχίες σχετικά με την προστασία της ιδιωτικής ζωής από τη χρήση του cloud computing για την λειτουργικότητα AI. Με δυνατές δυνατότητες AI ενσωματωμένες απευθείας στην συσκευή, μπορούμε να λύσουμε όλα αυτά τα θέματα.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166