Το μελλοντικό Suzuki Jimny

Το μελλοντικό Suzuki Jimny

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει η παρουσία της Suzuki στο εφετινό Tokyo Motor Show, εφόσον φυσικά, δεν αναβληθεί λόγω της έκτακτης υγειονομικής κατάστασης που βιώνει γενικότερα ο πλανήτης μας. Η συγκεκριμένη έκθεση βρίθει κάθε φορά από πειραματικά μοντέλα, τα περισσότερα από τα οποία καταλήγουν ωστόσο στα μουσεία και στα υπόγεια των εταιρειών, καθώς δεν περνούν σε φάση παραγωγής.

Ωστόσο τα τρία concept cars, που θα βρίσκονται στο περίπτερο της Suzuki, φαίνεται ότι προορίζονται για τον…δρόμο, καθώς σε λίγα χρόνια θα τα δούμε με πινακίδες κυκλοφορίας. Κοινό σημείο τους αποτελούν οι κόμπακτ εξωτερικές διαστάσεις και το τολμηρό ντιζάιν. Από εκεί και μετά όμως διαχωρίζονται οι αρμοδιότητές τους, καθώς απευθύνονται σε διαφορετικά κοινά.

Το Suzuki X-Lander θα αποτελέσει ένα πολυεργαλείο για την πόλη, αλλά και για εκτός δρόμου εξορμήσεις, όπως υποδηλώνουν τα τρακτερωτά ελαστικά του και η αυξημένη απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος. Το χαμηλό μπροστινό παρμπρίζ και το ρόλμπαρ τονίζουν εξάλλου τον περιπετειώδη χαρακτήρα του πειραματικού μοντέλου, που βασίζεται στα μηχανικά μέρη του Jimny, ενώ υιοθετεί από αυτό και το σύστημα τετρακίνησης. Θεωρείται μάλιστα πολύ πιθανόν, ότι το X-Lander θα μετεξελιχθεί στο μελλοντικό Jimny.

To Crosshiker δίνει σαφώς προτεραιότητα στο lifestyle. Το τρίθυρο μοντέλο με τις εντυπωσιακές γραμμές ανήκει στην κατηγορία των μοντέλων crossover με κόμπακτ εξωτερικές διαστάσεις και ενδεχομένως με δυνατότητες τετρακίνησης. Στοχεύει επίσης σε νέους ή σε όσους νιώθουν έτσι.

Εντελώς διαφορετικής φιλοσοφίας είναι το Suzuki Hustler. Πρόκειται για ένα μοντέλο πόλης, το οποίο συνδυάζει τη μέγιστη ευρυχωρία στο εσωτερικό του με όσο το δυνατόν μικρότερες εξωτερικές διαστάσεις. Σήμα κατατεθέν του αποτελεί το τετραγωνισμένο σχήμα κύβου του αμαξώματος, το οποίο χρησιμοποιείται κατά κόρον για λόγους πρακτικότητας από τους ιάπωνες κατασκευαστές στα μοντέλα πόλης.

Να υπενθυμίσω σε όσους υποτιμούν το Suzuki Jimny, προφανώς επειδή δεν είναι τόσο πληθωρικό όσο τα υπόλοιπα SUV, άλλων αυτοκινητοβιομηχανιών, ότι το συγκεκριμένο μοντέλο, αγαπήθηκε ιδιαίτερα γιατί είναι αξιόπιστο ως όχημα και παράλληλα διατίθεται σε προσιτή τιμή, καθιστώντας το ελκυστικό προς την πλειονότητα των ενδιαφερόμενων αγοραστών που σκέφτονται να αγοράσουν ένα τέτοιου είδους αυτοκίνητο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας