Το Netflix τερματίζει την υποστήριξη για το Apple AirPlay

Το Netflix τερματίζει την υποστήριξη για το Apple AirPlay

Εάν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Apple AirPlay για να παρακολουθήσετε τις αγαπημένες σας ταινίες και σειρές στο Netflix, μην ανησυχείτε γιατί δεν είστε οι μόνοι, τουναντίον, είναι γενικό το κακό.

Η Netflix ανακοίνωσε επίσημα πως πλέον έχει τερματίσει την υποστήριξη για το Apple AirPlay επικαλούμενη τεχνικούς περιορισμούς, ωστόσο προσωπικά εικάζω πως το περιεχόμενο δεν εμφανίζεται σωστά στις συσκευές του χρήστη, με αρνητική συνέπεια να αλλοιώνεται η ποιότητα του οπτικού περιεχομένου.

Ενώ η εταιρεία δεν διευκρίνισε επακριβώς τι είδους τεχνικοί περιορισμοί είναι αυτοί που την ανάγκασαν να προβεί σε ετούτη την πρωτότυπη ενέργεια, ωστόσο, δήλωσε ό,τι το Apple AirPlay 2, το οποίο δεν είναι μόνο εγκατεστημένο στις συσκευές της Apple, αλλά και σε ορισμένες έξυπνες τηλεοράσεις άλλων εμπορικών σημάτων, συμπεριλαμβανομένων των έξυπνων τηλεοράσεων της Sony, της Samsung, της LG και της VIZIO, δεν διαθέτει τα κατάλληλα αναγνωριστικά που βοηθούν το Netflix να διαφοροποιήσει την έξυπνη τηλεόραση από ένα tablet για παράδειγμα, ώστε να διασφαλίσει πως οι χρήστες χρησιμοποιούν τις καλύτερες συσκευές προβολής.

Για εκείνους που δεν γνωρίζουν ή δεν είχαν ποτέ κάποια συσκευή της Apple: «Το AirPlay λειτουργεί ως διαμεσολαβητής για να μεταδώσει εικόνα, ήχο και βίντεο από το iPhone, το iPad και τους υπολογιστές Mac στο Apple TV ή τις έξυπνες τηλεοράσεις.

Ως γνωστόν, επειδή κάθε εταιρία προσπαθεί να διαφυλάξει με κάθε τρόπο το προϊόν και την υπηρεσία της, κάτι τέτοιου είδους παρατράγουδα θεωρούνται συχνά στον τεχνολογικό κόσμο, αλλά κάθε κίνηση έχει και το τίμημά της, και σίγουρα δεν θα περάσει απαρατήρητό αυτό το άδειασμα που έκανε το Netflix στην Apple, και πιθανολογώ πως σύντομα θα έρθει η απάντηση με τη μορφή αντιποίνων. Ο νοών νοείτω.

Επιπλέον, για να λέμε και του στραβού το δίκιο, οι περισσότερες φορητές συσκευές ιδιαίτερα τα smartphone και λιγότερο τα tablet, δεν ενδείκνυνται για παρακολούθηση ταινιών σε υψηλή ανάλυση (όπως 4K), τουλάχιστον τα περισσότερα, αν όχι όλα. Επομένως η υπηρεσία streaming του Netflix, θεωρώ πως είναι λίγο υπερβολική, αν όχι άδικη, με αυτήν την απαγόρευση.

Διαβάστε επίσης:
Η πόλη του μέλλοντος αποτελεί σύμβολο προόδου
Τι είναι social media marketing (SMM) συμβουλές και κόλπα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας