ΑρχικήΔιαδίκτυοΗ Microsoft πλήρωσε πέρυσι 2 εκατ. δολ. σε απλά άτομα που εντόπιζαν...

Η Microsoft πλήρωσε πέρυσι 2 εκατ. δολ. σε απλά άτομα που εντόπιζαν bugs

Η Microsoft ανέφερε σε επίσημη ανακοίνωση πως κατέβαλε πέρυσι περισσότερα από 2 εκατομμύρια δολάρια σε απλά άτομα που εντόπιζαν αδυναμίες και τρωτά σημεία στα συστήματα της, κάτι που αντικειμενικά την βοήθησε να αποφύγει τα τεράστια χρηματικά ποσά που ζητούν διάφορες εταιρείες ασφαλείας, και μάλιστα ορισμένες φορές δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους.

Βλέποντας πλέον πως η συγκεκριμένη στρατηγική αποφέρει καρπούς, ανακοίνωσε κάποιες αναβαθμίσεις στο πρόγραμμα Microsoft Bounty Programs, για να ενθαρρύνει ακόμη περισσότερους κυνηγούς να συμμετάσχουν στον εντοπισμό σοβαρών ευπαθειών.

Μία από τις αλλαγές που εφαρμόζει η Microsoft αφορά την ταχύτητα της πληρωμής. Από εδώ και στο εξής, οι κυνηγοί τρωτών σημείων θα μπορούν να πληρώνονται μέσω PayPal ή απευθείας στον τραπεζικό τους λογαριασμό σε περισσότερες από 30 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Θα είναι επίσης σε θέση να λαμβάνουν και κρυπτονομίσματα για την εργασία τους. Εντούτοις δεν αποκάλυψε ακόμα με ποια κρυπτονομίσματα θα πληρώνει ως επιβράβευση τα άτομα που ανακάλυψαν διάφορες ευπάθειες.

Για να συμβούν όλα αυτά και να οργανωθεί στο έπακρο το συγκεκριμένο πρόγραμμα , η Microsoft συνεργάστηκε με την HackerOne, μια εταιρεία που αναπτύσσει λύσεις πάνω στην οργάνωση Bug Bounty, για να απλοποιήσει κατά κύριο λόγο τις διαδικασίες πληρωμής και τις αναφορές με τις ευπάθειες από μεριάς των κυνηγών κ.λπ.

Επομένως, αρχής γενομένης από σήμερα, όλες οι χρηματικές αμοιβές που θα δίδονται ως πληρωμές από την Microsoft θα διεκπεραιώνονται μέσω της HackerOne. Μην ξεχνάτε πως η πλατφόρμα της HackerOne παρέχει μέγιστη προστασία στα άτομα που δεν θέλουν να γνωστοποιήσουν το όνομα τους, όταν ανακαλύπτουν τρωτά σημεία.

Αυξάνονται επίσης και οι ανταμοιβές. Λίγους μήνες πριν, η Microsoft αύξησε το μέγιστο επίπεδο ανταμοιβής για το bounty Preview Insider από 15.000 δολάρια σε 50.000 δολάρια. Επίσης, αύξησε και το χρηματικό ποσό για το πρόγραμμα Microsoft Cloud (Azure, Office 365), από 15.000 δολάρια σε 20.000 δολάρια.

Βέβαια όσοι από σας θέλετε να ασχοληθείτε με το Microsoft Bug Bounty Program για να βγάλετε χρήματα από ετούτη την υπόθεση, θα πρέπει να έχετε κατά νου πως η όλη διαδικασία δεν είναι καθόλου εύκολη, και προφανώς χρειάζεται να έχετε καλές γνώσεις προγραμματισμού, και πολλές άλλες δεξιότητες πάνω σε αυτό τον τομέα.

Διαβάστε επίσης:
Η πόλη του μέλλοντος αποτελεί σύμβολο προόδου
Τι είναι social media marketing (SMM) συμβουλές και κόλπα

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Αφήστε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166