Το Snapchat κατακρημνίζεται, χάνοντας συνεχώς χρήστες

Το Snapchat κατακρημνίζεται, χάνοντας συνεχώς χρήστες

Το Snapchat βιώνει εφιαλτικές συνθήκες, αφού οι χρήστες την εγκαταλείπουν και δεν γυρίζουν ξανά πίσω, καθώς η εταιρεία συνεχίζει να καθυστερεί την νέα ανάπτυξη της εφαρμογής που υποσχέθηκε (μία κατάσταση που κρατάει χρόνια) παραμένοντας προσκολλημένη στα παλιά.

Στην έκθεση της για το τελευταίο οικονομικό τρίμηνο, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι οι καθημερινοί ενεργοί χρήστες της μειώθηκαν κατά 2 εκατομμύρια εν αντιθέσει με το προηγούμενο τρίμηνο, κάτι που ο CEO του Snapchat, ο Evan Spiegel το αποδίδει κυρίως στο ότι οι χρήστες του Android στρέφονται σε παρόμοιες εφαρμογές.

Από τους συνολικά 188 εκατομμύρια χρήστες έφτασε στα 186 εκατομμύρια το τελευταίο τρίμηνο, αλλά εξακολουθεί να κατέχει ηγετική θέση στο συγκεκριμένο τομέα.

Το Snapchat έχει πάντα ως προτεραιότητα τους χρήστες του λειτουργικού συστήματος iOS για συσκευές iPhone, ωστόσο το περασμένο έτος άρχισε να δίνει λίγο βάρος και στην αντίπερα όχθη, προσπαθώντας να βελτιστοποιήσει την εφαρμογή για το Android, κάτι που αντικειμενικά δείχνει απάθεια απέναντι στα τεκταινόμενα της ψηφιακής εποχής που ζούμε και δεν συγχωρείται από μία εταιρεία αυτού του μεγέθους.

Το Spiegel ανέφερε ότι η προσεχής νέα εφαρμογή που θα λανσάρει σε λίγο καιρό το Snapchat θα είναι ελαφριά, ευέλικτη, και αποδοτική, μάλιστα ενδέχεται να τραβήξει το ενδιαφέρον ακόμη περισσότερων χρηστών από το android, αφού θα είναι ανανεωμένη και πιο ελκυστική.

Δεδομένου ότι οι χρήστες Android αποτελούν την πλειοψηφία της αγοράς στα smartphones σε όλο τον κόσμο , είναι πολύ σημαντικό η εταιρεία να δημιουργήσει μια λειτουργική εφαρμογή για αυτήν την ιδιαίτερη πληθυσμιακή ομάδα. Επί του παρόντος, το Snapchat προσφέρει την εφαρμογή ως έκδοση beta σε ορισμένες χώρες και μάλιστα λείπουν ορισμένα σημαντικά χαρακτηριστικά και λειτουργίες, όπως βίντεο κλήσεις, Snap Codes, προσαρμοσμένα αυτοκόλλητα και τρόπαια.

Η αρχική εφαρμογή που κυκλοφόρησε για το Android ήταν αντικειμενικά προβληματική και παρουσίαζε δυσλειτουργίες, επίσης αργούσε να φορτώσει ή να μεταβεί σε άλλη σελίδα, και δύσκολο να χρησιμοποιηθεί χωρίς σοβαρή υπομονή.

Πέρυσι, το Spiegel σημείωσε πως η ομάδα ανάπτυξης του Snapchat προέβη σε δοκιμή διαφόρων τηλεφώνων Android για να δει πώς ανταποκρίνεται η εφαρμογή, και μάλιστα η εταιρεία χαρακτήρισε αυτήν την ενέργεια ως μια στρατηγική επένδυση για τα μελλοντικά της βήματα. Είπε επίσης ότι η ομάδα επιθυμούσε να είχε επενδύσει στο Android νωρίτερα.

Εν τω μεταξύ, τα κέρδη του Snapchat προήλθαν κυρίως από τους διαφημιζόμενους. Η εταιρεία ξεκίνησε ένα νέο αρχικό προγραμματισμό που ελπίζει ότι θα αυξήσει την αφοσίωση των χρηστών και κατά συνέπεια θα ενθαρρύνει τους διαφημιστές να αγοράσουν επιπλέον διαφημίσεις. Τα έσοδα της εταιρείας αυξήθηκαν 43% σε ετήσια βάση και 14% το τελευταίο τρίμηνο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας