ΑρχικήΨυχαγωγίαGamesΤο Assassin's Creed Origins είχε ήδη συμπεριλάβει στο παιχνίδι μία νέα σήραγγα...

Το Assassin’s Creed Origins είχε ήδη συμπεριλάβει στο παιχνίδι μία νέα σήραγγα στη πυραμίδα της γκίζας

Το Assassin’s Creed Origins είχε ήδη συμπεριλάβει στο παιχνίδι μία νέα σήραγγα στη μεγάλη πυραμίδα της γκίζας που ανακαλύφθηκε μόλις πρόσφατα.

Την περασμένη εβδομάδα, οι επιστήμονες ανακάλυψαν μια μεγάλη, κρυμμένη σήραγγα μέσα στη Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας της Αιγύπτου . Ο εσωτερικός θάλαμος που βρέθηκε ανακαλύφθηκε μέσω ενός συστήματος απεικόνισης τελευταίας τεχνολογίας , ο οποίος βρίσκεται πάνω από το “μεγάλο διάδρομο” – ένα απότομο πέρασμα που συνδέει το θάλαμο του βασιλιά και της βασίλισσας.

Όμως, αυτό που είναι ακόμη πιο ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι η ανακάλυψη περιλαμβάνεται ήδη σε έναν από τους πρόσφατους τίτλους της Ubisoft – Assassin’s Creed Origins, σύμφωνα με μια έκθεση στο Kotaku.

Το συγκεκριμένο video game στην εποχή της Κλεοπάτρας και του Ιούλιου Καίσαρα, στο Assassin’s Creed Origins επιτρέπει στους παίκτες να εξερευνήσουν την αρχαία Αίγυπτο και τη Μεγάλη Πυραμίδα όπως ήταν το 50 π.Χ.

Οι προγραμματιστές του παιχνιδιού έλαβαν την έμπνευση από τις μακρόχρονες θεωρίες που πρότεινε ο Γάλλος αρχιτέκτονας Jean-Pierre Houdin και έτσι συμπεριέλαβαν μια μακρά εσωτερική σήραγγα και κρυφούς θαλάμους πάνω από το “μεγάλο διάδρομο”, το οποίο – πραγματικά χαρακτηρίζεται ως περίεργη έκπληξη – αφού είναι πολύ κοντά στο σημείο όπου έχει αποκαλυφθεί το καινούργιο πέρασμα.

“Πιστεύουμε εδώ και καιρό ότι οι θεωρίες του Jean-Pierre Houdin σχετικά με τις εσωτερικές ράμπες και το βασιλικό κύκλωμα με δύο προθήκες μέσα στη Μεγάλη Πυραμίδα είναι ίσως οι πιο αξιόπιστες επιστημονικές αναφορές, γι ‘αυτό αποφασίσαμε να τις χρησιμοποιήσουμε στο παιχνίδι”, δήλωσε ο Maxime Durand, ιστορικός του Assassin’s Creed, δήλωσε στο Kotaku.

“Είμασταν πεπεισμένοι για το γεγονός ότι αυτές οι μυστικές θέσεις στο εσωτερικό της Μεγάλης Πυραμίδας πιθανότατα θα τις ανακάλυπταν οι αρχαιολόγοι στο εγγύς μέλλον, έτσι θέλαμε να επιτρέψουμε στους παίκτες την ευκαιρία να τις επισκεφθούν εκ των προτέρων”.

Για να φτάσουν στη κρυφή σήραγγα του παιχνιδιού, οι παίκτες θα πρέπει να δραστηριοποιηθούν στην αίθουσα του βασιλιά στη πυραμίδα, η οποία περιλαμβάνει ένα μικρό κενό που οδηγεί σε δύο μεγάλες αίθουσες – προθήκες – γεμάτες θησαυρούς. Αυτό είναι περίπου το ίδιο μέρος όπου έχει εντοπιστεί το κενό που ανακαλύφθηκε πρόσφατα.

Η ιδέα της εξερεύνησης της Γκίζας και των μυστικών θησαυρών της σε ένα λεπτομερή ψηφιακό κόσμο φαίνεται δελεαστικό, αλλά αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή είναι μια προαιρετική πτυχή του παιχνιδιού – για το κυνήγι αρχαίων λίθων. Οι παίκτες δεν χρειάζεται να εξερευνήσουν την πυραμίδα για να ολοκληρώσουν την κύρια ιστορία του παιχνιδιού.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166