Το Twitter θα αναστείλει λογαριασμούς χρηστών που επιθυμούν το θάνατο του Τραμπ

Το Twitter θα αναστείλει λογαριασμούς χρηστών που επιθυμούν το θάνατο του Τραμπ

Στο Twitter και γενικά στα κοινωνικά δίκτυα, πολλοί χρήστες στέλνουν κατάρες και επιθυμούν το θάνατο του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Ντόναλντ Τραμπ, μια απαράδεκτη πρακτική που παραβιάζει τους κανόνες του Twitter. Κανόνες που η πλατφόρμα θέλει τώρα να εφαρμόσει αναστέλλοντας όλους τους λογαριασμούς που δημοσιεύουν αυτόν τον τύπο μηνύματος στα προφίλ τους.

Τα νέα για τη μόλυνση του Τραμπ από τον κορωνοϊό οδήγησαν σε σύντομο χρονικό διάστημα σε ένα ξέφρενο πάρτυ χαράς σε πολλές πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, αλλά στο Twitter προκλήθηκε πραγματικά χάος, αφού υπήρχαν εκατοντάδες χιλιάδες ανόητοι άνθρωποι που έγραφαν ανείπωτα πράγματα που δεν τα εύχεσαι ούτε στον χειρότερο εχθρό σου, δηλαδή μηνύματα που περιέχουν ρητορική μίσους, τα οποία αντιβαίνουν τους όρους χρήσης που έχει θεσπίσει το Twitter στον ιστότοπο του, με απώτερο σκοπό κρατήσει σε υγιές επίπεδο την λειτουργία της κοινότητας του. Άλλωστε υπάρχουν σαφείς εντολές από την Ευρωπαϊκή Ένωση πως εάν δεν διαγράφει αμέσως το περιεχόμενο μίσος που δημοσιεύουν οι χρήστες του, τότε θα δέχεται βαρύ χρηματικό πρόστιμο.

«Δίνουμε προτεραιότητα στην κατάργηση περιεχομένου όταν περιέχει παρότρυνση για δράση που θα μπορούσε ενδεχομένως να προκαλέσει βλάβη στον πραγματικό κόσμο», εξήγησε το Twitter σε μια ανάρτηση του.

Αυτοί οι κανόνες περιλαμβάνουν περιπτώσεις όπου, για παράδειγμα, κάποιος επιθυμεί έναν χρήστη να πάθει καρκίνο και να πεθάνει, να χτυπηθεί από αυτοκίνητο ή να πέσει θύμα πυροβολισμού. Επομένως, στην περίπτωση του Ντόναλντ Τραμπ, οι χρήστες που δημοσιεύουν tweet ευχόμενοι το θάνατο του αμερικανού προέδρου θα παρατηρούν πως σε πρώτη φάση θα αφαιρείται το περιεχόμενο, με δυνατότητα αναστολής ολόκληρου του λογαριασμού τους. Δεν είναι σαφές, ωστόσο, σε ποιες περιπτώσεις η πλατφόρμα θα προχωρήσει μόνο στην κατάργηση του περιεχομένου και σε ποιες περιπτώσεις θα αναστείλει ολόκληρο τον λογαριασμό που σχετίζεται με το tweet. Σε μία περαιτέρω ανάρτηση, το κοινωνικό δίκτυο διευκρίνισε ό,τι ο κανόνας ισχύει για τον οποιονδήποτε, και όχι μόνο για τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας