ΑρχικήΨυχαγωγίαGamesVideo game παίζεται μέσω του μυαλού, με τη βοήθεια της τηλεκίνησης.

Video game παίζεται μέσω του μυαλού, με τη βοήθεια της τηλεκίνησης.

Video game παίζεται μέσω του μυαλού, με τη βοήθεια της τηλεκίνησης.

Μία νεοφυής επιχείρηση που ονομάζεται Neurable αναπτύσσει μία διεπαφή εγκεφάλου rain-computer interfaces για μια σειρά εφαρμογών εικονικής πραγματικότητας, σκοπεύοντας να δημιουργήσει εκπληκτικές εμπειρίες μικτής πραγματικότητας που ελέγχονται μόνο από το μυαλό σας.

Επί του παρόντος έχουν ένα demo παιχνίδι που ονομάζεται Awakening , όπου ο παίκτης, εξοπλισμένος με ακουστικά VR και ηλεκτρόδια στο κεφάλι του, παίρνει το ρόλο ενός παιδιού με τηλεκινητικές δυνάμεις που είναι κλειδωμένο σε κάποια ερευνητική εγκατάσταση και πρέπει να χρησιμοποιήσει αυτές τις δυνάμεις για να προσπαθήσει να διαφύγει.

Το σύστημα BCI που αναπτύχθηκε από το Neurable δίνει τη δυνατότητα στον παίκτη να μετακινήσει αντικείμενα εντός του παιχνιδιού χρησιμοποιώντας μόνο τις σκέψεις του, μέσω της τηλεκινησίας.

Αυτό επιτυγχάνεται συνδυάζοντας το σετ μικροφώνου-ακουστικού HTC Vive και μερικά ηλεκτρόδια τοποθετημένα στο τριχωτό της κεφαλής, τα οποία ανιχνεύουν τη δραστηριότητα του εγκεφάλου σας μέσω της ηλεκτροεγκεφαλογράφησης, ναι, καλά διαβάσατε αυτή είναι η τεράστια λέξη σιδηρόδρομος η οποία είναι κατάλληλη να περιγράψει με ορθότητα το γεγονός.

Το σύστημα απαιτεί σύντομη διαδικασία βαθμονόμησης ώστε να μπορεί να εξοικειωθεί με τις σκέψεις σας, αλλά η εταιρεία υπόσχεται ότι αυτό δεν θα είναι απαραίτητο για πολύ και οι παίκτες θα μπορούν να το χρησιμοποιούν αμέσως.

Οι εφαρμογές για ένα τέτοιο σύστημα με απλά λόγια καταπληκτικές και το Neurable σκέφτεται πολύ πέρα ​​από τα βιντεοπαιχνίδια για το BCI, σε ένα από τα άλλα διαφημιστικά τους βίντεο δείχνουν ότι οι άνθρωποι ελέγχουν ένα μικρό αυτοκίνητο με το μυαλό τους και το σύστημα θα μπορούσε επίσης να είναι πολύ χρήσιμο για πολύπλοκα προγράμματα σχεδιασμού.

Πολλά συστήματα επί του παρόντος όπως το BCI πρέπει να εμφυτευτούν εντός της κεφαλής στον χρήστη και αυτό ήταν μια μεγάλη πρόκληση για την ανάπτυξη του BCI, ωστόσο το Neurable και άλλα παρόμοια προγράμματα φαίνεται να σημειώνουν τεράστια πρόοδο με τέτοιου τύπου ηλεκτρόδια που πρέπει να φορεθούν μόνο.

Το παρόν είδοςανάπτυξης έχει ήδη αποδειχθεί πολύ χρήσιμο για να βοηθήσει άτομα που ενδέχεται να έχουν προβλήματα κινητικότητας ή κάποια νευρολογική πάθηση που έχει καθηλώσει τον ασθενή στο αναπηρικό καροτσάκι, καθώς μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα συστήματα BCI για να επικοινωνήσουν με συνανθρώπους τους ή να ελέγξουν τα πράγματα.

 

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166