Volkswagen Group: Επένδυση 73 δις ευρώ σε ηλεκτροκίνηση και ψηφιακές υπηρεσίες

Volkswagen Group: Επένδυση 73 δις ευρώ σε ηλεκτροκίνηση και ψηφιακές υπηρεσίες

Η Volkswagen Group αποφάσισε να επενδύσει 73 δισεκατομμύρια ευρώ σε έργα που σχετίζονται με ηλεκτρικά αυτοκίνητα, τα υβριδικά αυτοκίνητα και την ανάπτυξη ψηφιακών υπηρεσιών κάτα τα επόμενα 5 χρόνια. Ο γερμανικός όμιλος αποφάσισε να επιταχύνει τις επενδύσεις σε αυτούς τους βασικούς τομείς στο μέλλον, προφανώς γιατί αντιλήφθηκε πως εδώ υπάρχει μία εξαιρετική ευκαιρία να επεκτείνει τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της, και να μεγιστοποιήσει τα κέρδη της.

Συγκεκριμένα, περίπου 35 δισεκατομμύρια ευρώ θα χρησιμοποιηθούν για την εκτέλεση προγραμμάτων ηλεκτρικών οχημάτων, ενώ από την άλλη πλευρά θα δοθούν 11 δισεκατομμύρια ευρώ για την ανάπτυξη υβριδικών εκδόσεων σε υπάρχοντα μοντέλα.

Τέλος, τα κονδύλια που προορίζονται για προγράμματα ψηφιοποίησης θα διπλασιαστούν. Συνολικά, θα δαπανηθούν 27 δισεκατομμύρια ευρώ έως το τέλος της επόμενης πενταετίας για τον ολοκληρωτικό ψηφιακό μετασχηματισμό όχι μόνο των αυτοκινήτων της, αλλά και καινούργιων υπηρεσιών που θα διατίθενται στο ευρύ κοινό. Αυτή είναι μια πολύ σημαντική ανακοίνωση που υπογραμμίζει τον τρόπο με τον οποίο ο γερμανικός όμιλος έχει σαφείς ιδέες για τη μελλοντική κατεύθυνση της στα πεπραγμένα του αυτοκινητιστικού τομέα, εστιάζοντας κυρίως στην ηλεκτροκίνηση και στην έναρξη ψηφιακών υπηρεσιών που θα καλύψουν αρκετά κενά στην αγορά, με θετικό πρόσημο να της αποφέρουν τρομερά κέρδη, αν αναλογιστούμε πως γενικά ο κόσμος αρέσκεται στις πρωτοπορίες και τις πρωτοτυπίες, ενώ παράλληλα, δείχνει κατά κάποιο τρόπο μία δυσαρέσκεια με τα συμβατικά πράγματα.

Η Volkswagen Group έχει αυξήσει το ποσοστό των επενδύσεων σε νέες τεχνολογίες σε περίπου 50%, σε σύγκριση με το 40% του προηγούμενου προγράμματος που είχε εκπονήσει κατά το παρελθόν.

Αυτές οι επενδύσεις θα επιτρέψουν στον Όμιλο Volkswagen να δημιουργήσει 70 πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα μέσα σε 10 χρόνια. 20 από αυτά βρίσκονται ήδη σε παραγωγή. Επιπλέον, έως το 2030 θα υπάρχουν 60 υβριδικά μοντέλα, εκ των οποίων λίγο περισσότερο από τα μισά βρίσκονται ήδη στη φάση παραγωγής. Το σχέδιο του γερμανικού ομίλου προβλέπει την κατασκευή 26 εκατομμυρίων ηλεκτρικών οχημάτων έως το 2030. Περίπου 19 εκατομμύρια από αυτά τα αυτοκίνητα θα βασίζονται στην αρθρωτή πλατφόρμα MEB. Τα άλλα αυτοκίνητα με μπαταρία, από την άλλη πλευρά, θα στηρίζονται στην πλατφόρμα PPE. Επιπλέον, η Γερμανική κατασκευάστρια εταιρεία αυτοκινήτων εκτιμά ότι θα παράξει περίπου 7 εκατομμύρια υβριδικά αυτοκίνητα έως το 2030.

Όσον αφορά τον ψηφιακό μετασχηματισμό, τα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν για το νέο τμήμα που είναι αφιερωμένο στην ανάπτυξη λογισμικού το οποίο θα έχει ως στόχο τη δημιουργία μιας ιδιόκτητης πλατφόρμας που θα χρησιμοποιηθεί στο έργο Audi Artemis από το 2024. Το μερίδιο της εταιρείας θα αυξηθεί από 10% σε 60%. Επιπλέον, μεγάλο μέρος αυτών των κεφαλαίων θα επενδυθεί σε τεχνητή νοημοσύνη, αυτόνομη οδήγηση και άλλους βασικούς τομείς.

Ο Όμιλος Volkswagen σκοπεύει επίσης να θέσει τη Γερμανία στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων της. Σημαντικές επενδύσεις θα γίνουν σε διάφορες περιοχές της χώρας, στηρίζοντας την τοπική οικονομία. Για παράδειγμα, μετά τη Σαξονία, η Κάτω Σαξονία θα γίνει το δεύτερο κέντρο αναφοράς για την ηλεκτρική κινητικότητα στη Γερμανία. Στο Σάλτσγκιτερ, ο Όμιλος θα επενδύσει περίπου ένα δισεκατομμύριο ευρώ στην τεχνολογία μπαταριών. Στο πλαίσιο της κοινοπραξίας με τον Σουηδό εταίρο Northvolt, θα κατασκευάσει εκεί μια μονάδα παραγωγής μπαταριών, η οποία θα λειτουργήσει το 2024.

Ένα άλλο SUV για την ευρωπαϊκή αγορά θα κατασκευαστεί στο Βόλφσμπουργκ και θα ξεκινήσει να φτιάχνετε στο εργοστάσιο το 2024. Στο προσεχές μέλλον, η Volkswagen Commercial Vehicles θα κατασκευάσει το ηλεκτρικό φορτηγό ID.BUZZ στο Ανόβερο, μαζί με άλλα τρία SUV. Στο εργοστάσιο της Volkswagen στο Έμντεν, που βρίσκεται υπό ανακαίνιση, εκτός από το ID.4, θα κατασκευαστεί επίσης ένα τετράθυρο αυτοκίνητο από την οικογένεια ID από το 2023. Ταυτόχρονα, το Passat, το οποίο είναι σήμερα χτισμένο στο Έμντεν, θα παραχθεί στην Μπρατισλάβα της Σλοβακίας από το 2023 μαζί με την οικογένεια SKODA SUPERB.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας