Voltswagen: Η VW αλλάζει επωνυμία στις ΗΠΑ

Voltswagen: Η VW αλλάζει η επωνυμία στις ΗΠΑ

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen δήλωσε σήμερα (30/3/2021) ότι μετονομάζει τη θυγατρική της στις ΗΠΑ ως «Voltswagen», θέλοντας επί της ουσίας να δείξει την στροφή που κάνει προς τα ηλεκτροκίνητα οχήματα.

Η παρούσα ανακοίνωση σημαίνει ότι η Volkswagen της Αμερικής με έδρα τη Βιρτζίνια θα είναι πλέον γνωστή ως Voltswagen of America.

Η κίνηση δεν επηρεάζει την μητρική εταιρεία που έχει ως έδρα τη Γερμανία, ο οποία θα συνεχίσει να ονομάζεται Volkswagen, κάτι που όμως ενδεχομένως να προκαλέσει σύγχυση μελλοντικά σε πολύ κόσμο που διαμένει στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Η αμερικανική μονάδα, η οποία είναι έτοιμη να εισάγει στην αγορά ένα νέο ηλεκτρικό όχημα με σπορ προδιαγραφές αυτόν τον μήνα στις αντιπροσωπείες των ΗΠΑ, δημοσίευσε κατά λάθος ένα δελτίο τύπου σχετικά με την προγραμματισμένη αλλαγή ονόματος τη εχθές τη Δευτέρα, δημιουργώντας ερωτήματα σχετικά με το αν θα μπορούσε να είναι ένα πρωταπριλιάτικο αστείο της, αφού η 1η Απριλίου κόντευε σε λίγες μέρες.

Ένας εκπρόσωπος της Volkswagen των ΗΠΑ δήλωσε την Τρίτη ότι η ανακοίνωση προοριζόταν αρχικά για τις 29 Απριλίου και ότι η αλλαγή ονόματος αντικατοπτρίζει τον ριζικό μετασχηματισμό στον στόλο των οχημάτων που πρόκειται να λανσάρει στο εμπόριο.

Ο εκπρόσωπος της εταιρείας, ο William Gock δήλωσε: «Αυτή η αλλαγή ονόματος υποδηλώνει ότι η VW αποχωρίζεται τον κινητήρα εσωτερικής καύσης στα αυτοκίνητα της και οδεύει προς ολοταχώς προς την ηλεκτροκίνηση. Προβλέπουμε ότι όλα τα νέα αυτοκίνητα μας που θα πωλούνται στις ΗΠΑ θα είναι πλέον ηλεκτρικά μέχρι το τέλος της επόμενης δεκαετίας και αυτό είναι μία δέσμευση προς το αμερικανικό καταναλωτικό κοινό που μας εμπιστεύεται όλα αυτά τα χρόνια».

Το σχέδιο της VW για απομάκρυνση από τα συμβατικά αυτοκίνητα είναι παρόμοιο με αυτό της General Motors, η οποία εισήγαγε ένα νέο σχέδιο στις αρχές της τρέχουσας χρονιάς ως μέρος ενός δραστικού επαναπροσδιορισμού της εταιρείας σε αυτό που η GM αποκαλεί ένα μέλλον “με μηδενικές εκπομπές αερίων επιβαρύνουν την ατμόσφαιρα και γενικότερα τον πλανήτη», θέλοντας έτσι να δείξει πως νοιάζεται για το περιβάλλον.

Η συγκέντρωση της προσοχής στα ηλεκτρικά μοντέλα από μεριάς της VW θα είναι το κλειδί για την επιτυχία της σε μια πολλά υποσχόμενη αγορά που περιλαμβάνει όχι τις συμβατικές αυτοκινητοβιομηχανίες, αλλά και καινούργιους παίκτες που ασχολούνται ενεργά με πολλούς τομείς της τεχνολογίας, όπως η Tesla και αρκετές άλλλες νεοσύστατες εταιρείες.

Στην περίπτωση της VW, η μετάβαση προς τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα σηματοδοτεί επίσης μια ευκαιρία να επαναπροσδιορίσει το κακό της παρελθόν μετά το σκάνδαλο “Dieselgate”, το οποίο ήταν η αιτία να πληρώσει τεράστια χρηματικά πρόστιμα αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων, όμως το κυριότερο από όλα ήταν ότι δέχτηκε σοβαρό πλήγμα στη φήμη της, και φυσικά είναι δύσκολο σε μία τέτοια κλειστή αγορά να μπορέσεις να ανακτήσεις το χαμένο έδαφος μετά από τέτοιου είδους σοβαρά λάθη του παρελθόντος, Ωστόσο όπως γνωρίζουμε όλοι «Η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία».

Προηγούμενο άρθροΗ παραδοσιακή κρητική διατροφή αποτέλεσε τη βάση της δίαιτας Ωμέγα
Επόμενο άρθροPart-time lovers
Avatar
Κατά γενική ομολογία θεωρούμε ξεγραμμένος ή πιο σωστά αποτυχημένος. Αφού σας συστήθηκα, πάμε παρακάτω. Για εμένα δεν υπάρχουν διλήμματα, γιατί ξέρω τι θέλω και τι αναζητώ στη ζωή μου. Από μικρός έπαψα να συμβιβάζομαι και άρχισα να αγωνίζομαι. Το Μοναδικό μου εργαλείο είναι το γράψιμο και η ουδέτερη σκέψη μου.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας