ΑρχικήΟχήματαVolvo και Daimler Truck: Κοινή επιχείρηση για την παραγωγή κυψελών καυσίμου υδρογόνου

Volvo και Daimler Truck: Κοινή επιχείρηση για την παραγωγή κυψελών καυσίμου υδρογόνου

Ο Όμιλος Volvo υπέγραψε συμφωνία με την Daimler Truck για τη δημιουργία μιας νέας κοινοπραξίας στην οποία θα ανατεθεί το έργο της ανάπτυξης, παραγωγής και εμπορίας συστημάτων κυψελών καυσίμου υδρογόνου. Η εστίαση είναι κυρίως στην αγορά βαρέων οχημάτων, όπου αυτές οι λύσεις Fuel Cell γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς. Ωστόσο, θα προσφέρονται επίσης και για άλλες εφαρμογές, εκτός του τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Η κοινοπραξία στοχεύει επίσης να γίνει ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς κυψελών καυσίμου, συμβάλλοντας στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και την επιβάρυνση της ατμόσφαιρας έως το 2050. Στο πλαίσιο της συμφωνίας, ο Όμιλος Volvo θα αποκτήσει 50% των μετοχών της Daimler Truck Fuel Cell. Αυτή η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το πρώτο εξάμηνο του 2021. Η κοινή επιχείρηση θα επωφεληθεί από τη μακρά εμπειρία που έχουν ήδη οι δύο εταιρείες στα συστήματα Fuel Cell.

Τώρα όσον αφορά τις λεπτομέρειες της συμφωνίας, θα παραχθούν συστήματα κυψελών καυσίμου με διαφορετικά επίπεδα ισχύος, συμπεριλαμβανομένου ενός διπλού συστήματος με συνεχή ισχύ 300 kW για βαρέα οχήματα που προορίζονται για μεταφορά εμπορευμάτων για μεγάλες αποστάσεις. Ωστόσο, προϊόντα θα κατασκευαστούν και για άλλες χρήσεις, όπως η παραγωγή ενέργειας.

Μέσα σε τρία χρόνια, οι δύο κατασκευαστές αυτοκινήτων σκοπεύουν να ξεκινήσουν τη δοκιμή φορτηγών κυψελών καυσίμου υδρογόνου. Εν τούτοις, αυτά τα οχήματα θα αργήσουν να διατεθούν στο εμπόριο, δηλαδή προγραμματίζεται να δοθούν στην αγορά κατά το δεύτερο μισό της τρέχουσας δεκαετίας, μετά το 2025. Για να μην υπάρχουν παρερμηνείες, το συγκεκριμένο έργο δεν αφορά τα αυτοκίνητα υδρογόνου, παρά μόνο φορτηγά.

Αυτή συμφωνία μεταξύ των δύο μεγαθηρίων στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας αναμένεται να φέρει μπελάδες στις ανταγωνίστριες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον ίδιο τομέα, προφανώς γιατί ο ανταγωνισμός είναι αδυσώπητος και όποιος μένει πίσω δύσκολα, θα καλύψει το χάσμα με τους πρωτοπόρους. Άλλωστε διακυβεύονται και πάρα πολλά χρήματα, και όποιος αργεί, χάνει ενδεχόμενα έσοδα που δύσκολα θα μπορέσει να τα ανακτήσει.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166