ΑρχικήΕιδήσειςΒρετανός χάκερ προκάλεσε ζημιά $ 600.000 σε στρατιωτικά δίκτυα των ΗΠΑ

Βρετανός χάκερ προκάλεσε ζημιά $ 600.000 σε στρατιωτικά δίκτυα των ΗΠΑ

Βρετανός χάκερ προκάλεσε ζημιά $ 600.000 σε στρατιωτικά δίκτυα των ΗΠΑ.

Ένας χάκερ ηλεκτρονικών υπολογιστών απέκτησε μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε δεδομένα στρατιωτικών συστημάτων των ΗΠΑ και το δικαστήριο αποφάσισε να του δώσει μια ποινή με αναστολή αυτή την εβδομάδα (14 Σεπτεμβρίου), φέρνοντας μια διετή υπόθεση στο πέρας.

Ο 25χρονος Sean Caffrey, από το West Midlands του Ηνωμένου Βασιλείου, του καταλογίστηκε το αδίκημα περί νόμου Computer Misuse Act στο Birmingham Crown Court στις 15 Ιουνίου του τρέχοντος έτους και έχει καταδικαστεί σε 18 μήνες φυλάκιση, η οποία είναι με αναστολή.

Το δικαστήριο κατέληξε στο συμπέρασμα πώς ο Caffrey, από τον Sutton Coldfield, έκλεψε ονόματα χρηστών και διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που ανήκαν σε περισσότερους από 800 χρήστες συστήματος δορυφορικής επικοινωνίας που ανήκε στο Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ.

Έλαβε επίσης δεδομένα συσκευής με 30.000 δορυφορικά τηλέφωνα.

Η κλοπή πραγματοποιήθηκε στις 15 Ιουνίου 2014 και αξιωματικοί από την Εθνική Μονάδα Εγκλήματος Πληροφορικής (NCCU) και Αστυνομία West Midlands της NCA συνέλαβαν τον Caffrey τον Μάρτιο του 2015, αφού οι πληροφορίες έδειξαν ότι το cyberattack προέρχεται από τη σύνδεση στο διαδίκτυο του σπιτιού του.

Οι υπάλληλοι της NCA βρήκαν ότι ένας λογαριασμός ηλεκτρονικού μηνύματος που συνδέεται με την επίθεση είχε ανοιχτεί και λειτουργούσε με ψευδώνυμο χρησιμοποιώντας τους υπολογιστές του Caffrey. Η η αστυνομική εξέταση των υπολογιστών του βρήκε κλεμμένα δεδομένα στους σκληρούς δίσκους που σχετίζονταν με αυτό το γεγονός

Η DoD, εν τω μεταξύ, δήλωσε ότι το περιστατικό χρειάστηκε 50 ώρες για να επισκευαστεί με κόστος άνω των 600.000 δολαρίων (£ 450.000). Οι αρχές παραδέχτηκαν προηγουμένως ότι δεν διακυβεύονταν ευαίσθητες ή διαβαθμισμένες πληροφορίες και ότι η εθνική ασφάλεια δεν βρισκόταν ποτέ σε κίνδυνο (άλλα λόγια να αγαπιόμαστε).

Η Rose-Marie Franton, επικεφαλής του τμήματος οργανωμένου εγκλήματος της British Crown Prosecution Service, δήλωσε: «Με την διείσδυση των συστημάτων ηλεκτρονικών υπολογιστών του αμερικανικού στρατού, ο Sean Caffrey προκάλεσε μια διεθνή παραβίαση της ασφάλειας, η οποία κόστισε εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια.

“Παρά τις προσπάθειές του να αποκρύψει την ηλεκτρονική ταυτότητά του, η εισαγγελία ήταν σε θέση να οικοδομήσει μια κρίσιμα επιβαρυντικά στοιχεία εναντίον του. Έχοντας αντιληφθεί πως τα αποδεικτικά στοιχεία είναι αδιάσειστα , ο Caffrey αναγνώρισε την ενοχή του”.

Ο Tony Adams, επικεφαλής των ερευνών της Εθνικής Μονάδας Εγκλήματος Πληροφορικής της NCA, δήλωσε: “Ο Caffrey επιτέθηκε σε κυβερνητικό σύστημα πληροφορικής, το οποίο είναι ένα πολύ σοβαρό έγκλημα.

“Του δόθηκε η μέγιστη ποινή σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές, άλλοι χάκερ που θα σκεφτούν να κάνουν το ίδιο πράγμα, ότι αυτή η πειρατεία λαμβάνεται σοβαρά υπόψη και οι παραβάτες θα βρεθούν ενώπιον των δικαστηρίων με την αυστηρότερη δυνατή ποινή”.

Ο Danny Kennedy, ενεργός βοηθός διευθυντής του γραφείου του FBI στο LA, δήλωσε ότι το συμπέρασμα ήταν ένα “τέλειο παράδειγμα διεθνούς συνεργασίας” μεταξύ των αρχών και των αξιωματούχων επιβολής του νόμου. “Το FBI θα συνεχίσει να ενισχύει αυτές τις εταιρικές σχέσεις”, υποσχέθηκε.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166