ΑρχικήΔιαδίκτυοΒρετανική νεοφυής επιχείρηση δημιούργησε το νέο διαδίκτυο που ονομάζεται DADI

Βρετανική νεοφυής επιχείρηση δημιούργησε το νέο διαδίκτυο που ονομάζεται DADI

Βρετανική νεοφυής επιχείρηση δημιούργησε το νέο διαδίκτυο που ονομάζεται DADI.

Μια νεοφυής επιχείρηση με βάση τη Μεγάλη Βρετανία αποκάλυψε ότι δημιούργησε μία νέα έκδοση του διαδικτύου βασισμένο στο blockchain που ονομάζεται DADI (επίσης αυτό είναι και το όνομα της εταιρείας), ένα δίκτυο peer-to-peer.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα της εταιρείας, το DADI (Decentralized Architecture for a Democratic Internet) είναι ταχύτερο, φθηνότερο και ασφαλέστερο, αλλά το πιο σημαντικό είναι πως ο έλεγχος του δικτύου δεν θα βρίσκεται στα χέρια των μεγάλων εταιρειών, αλλά σε εκείνους που το χρησιμοποιούν.

Το δίκτυο θα διαχειρίζεται μόνο από τους χρήστες, οι οποίοι θα συνδέουν τις συσκευές τους (κονσόλες παιχνιδιών, tablet, φορητοί υπολογιστές κ.λπ.) για να χρησιμοποιήσουν την εφεδρική τους ενέργεια για να τρέξουν και να συντηρήσουν το δίκτυο. Σχεδόν το σύνολο των εσόδων (85%) θα επιστρέψει στους χρήστες, αφού βασίζεται αποκλειστικά στο blockchain.

Εξηγώντας τη νέα αυτή προσέγγιση, ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της DADI, Joseph Denne, δήλωσε: «Σήμερα σε όλο τον κόσμο ένα τεράστιο ποσό της υπολογιστικής ισχύος στα σπίτια και τις επιχειρήσεις χάνεται άδικα, και δεν χρησιμοποιείται για κάποιο καλοπροαίρετο σκοπό. Οι ακριβοί υπολογιστές, οι κονσόλες παιχνιδιών, οι αποκωδικοποιητές, οι έξυπνες τηλεοράσεις και άλλες συσκευές χάνουν μεγάλα ποσά της της υπολογιστικής ισχύος που διαθέτουν, ιδίως όταν παραμένουν αχρησιμοποίητα ή σε κατάσταση αναμονής. Και αυτή είναι η δύναμη που θα αξιοποιήσουμε για αυτό το νέο δίκτυο – μειώνοντας δραστικά την εξάρτηση από τα ακριβά κέντρα δεδομένων που βλάπτουν το περιβάλλον».

«Με τον ίδιο τρόπο που οι ιδιοκτήτες των σπιτιών μπορούν τώρα να εγκαταστήσουν ηλιακούς συλλέκτες και να πουλήσουν το πλεόνασμα της ηλεκτρικής ενέργειας πίσω στη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού, το κοινό θα είναι σε θέση να συνδέσει τις συσκευές τους στο σπίτι με το δίκτυο DADI – κερδίζοντας παθητικό εισόδημα ως συνεισφέροντας και μετέχοντας στο πιο δίκαιο, ταχύτερο και ασφαλέστερο διαδίκτυο».

Βέβαια οφείλουμε να επισημάνουμε πως στην παρούσα φάση το DADI δεν έχει υιοθετηθεί από αρκετό κόσμο, έτσι ώστε να δοκιμαστεί η αποτελεσματικότητα που αναφέρουν οι δημιουργοί του, και κατ’ επέκταση να αποκτήσει τη δημοφιλία που του αρμόζει, εφόσον είναι κάτι τόσο ποιοτικό όσο λέγεται.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Αφήστε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166