Williams F1: Σύντομη ιστορία στη Formula 1

Williams F1: Σύντομη ιστορία στη Formula 1

Ο Frank Williams έχει καταφέρει να φτιάξει την τρίτη πιο επιτυχημένη ομάδα του χώρου. Το εκπληκτικό επίτευγμα ήταν το ότι η ομάδα του ήταν επιτυχημένη από την πρώτη χρονιά που μπήκε στο χώρο, πρώτα σαν ανεξάρτητη συμμετοχή του Frank και μετά από 4 χρόνια, το 1973, σαν κατασκευαστής πλέον.

Εκτός από τον Frank Williams Το όνομα κλειδί στην ομάδα είναι ο Patrick Head ο οποίος από το 1979 (έως και το 2004) ήταν ο τεχνικός υπεύθυνος. Η μεγάλη έκρηξη ήρθε τρία χρόνια αργότερα, το 1982, φυσικά όταν βρέθηκε ένας πολύ δυνατός σπόνσορας.

Saudia Αirlines έγραφαν τα μονοθέσια πάνω τους και δήλωναν από μακρυά ότι εδώ γίνεται σοβαρή δουλειά, πράγμα που αποδείχθηκε κι από την δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα έχοντας σαν καρδία των μονοθεσίων τους κινητήρες V8 Ford-Cosworth.

Το 1980 και 1981 ήρθαν τα πρωταθλήματα κατασκευαστών ενώ οι Jones και Rosberg έφεραν πρωταθλήματα οδηγών το 1980 και 1982, αντίστοιχα. Από το 1983 ως το 1987 η ομάδα είχε πλέον τους εργοστασιακούς κινητήρες V6 Turbo της Honda. Ο Nelson Piquet και ο Nigel Mansell ήταν πλέον οι οδηγοί της ομάδας. Η εποχή των turbo τέλειωσε για την Williams αφήνοντας δυο πρωταθλήματα κατασκευαστών και ένα οδηγών, όμως έμεινε στη σκιά της McLaren και των Σέννα – Προστ.

Σημαδιακή χρονιά ήταν το 1986 καθώς τότε συνέβη το ατύχημα που άφησε παράλυτο τον Frank.

Τo 1988 ήταν μια μεταβατική χρονιά. Τόσο η κυριαρχία των Mclaren όσο και οι μη ανταγωνιστικοί (ατμοσφαιρικοί) κινητήρες Judd που έδιναν ζωή στα μονοθέσια της ομάδας, έδωσαν ελάχιστες επιτυχίες, όμως η ομάδα πήρε ένα άτυπο τίτλο, αυτό του πρωταθλητή όσων αγωνίζονταν με ατμοσφαιρικά μοτέρ.

Το 1989, όμως, ήρθε η Renault να γεμίσει το κενό δύναμης που υπήρχε.

Η συνεργασία κράτησε μέχρι το 1997. Σε αυτό το χρονικό διάστημα οι φίλοι της Williams είχαν την τύχη να ζήσουν την εποχή της κυριαρχίας της ομάδας τους, μια εποχή που έχει έρθει για όλες τις μεγάλες ομάδες του χώρου. 1992, 1993, 1994, 1996, 1997 πρωτάθλημα κατασκευαστών και 1992 (Mansell), 1993 (Prost), 1996 (D. Hill), 1997 (J. Villeneuve) πρωταθλήματα οδηγών.

Ταυτόχρονα όμως η ομάδα δέχθηκε και τα πυρά του κόσμου, ως υπεύθυνη στα μάτια πολλών, για το θάνατο του Σέννα, στην καταραμένη για πολλούς Ταμπουρέλο της Ίμολα.

Ο Φρανκ Γουίλλιαμς ήθελε να πάρει στην ομάδα του τον Σέννα, 10 χρόνια μετά από την πρώτη δοκιμή το υμεγάλου Βραζιλιάνου με μονοθέσιο F1. Ο Σέννα ήρθε, όμως το κλίμα ήταν διαφορετικό από αυτό της McLaren. Ο θάνατος του Σέννα, έφερε μαύρα σύννεφα πάνω από την ομάδα, αλλά και την κατηγορία της δολοφονίας εξ’ αμελείας για πολλούς τεχνικούς της ομάδας. Η κατηγορία ποτέ δεν αποδείχθηκε και σε όλα τα δικαστήρια οι υπεύθυνοι της ομάδας αθωώθηκαν. Στα μάτια του κόσμου;

Εκείνη την εποχή φαινόταν ότι κανένας δεν μπορούσε να συγχωρέσει την ομάδα για το τραγικό συμβάν. H Williams όμως επέζησε μέχρι το 1997 που η Renault αποσύρθηκε προσωρινά. Το 1998 και το 1999 ήταν ένα φάντασμα του εαυτού της και θα έπρεπε να περιμένει μέχρι το 2000 που θα ερχόταν η BMW να βοηθήσει με τα μοτέρ της.

Η ανασυγκρότηση είχε ήδη αρχίσει και σε συνδυασμό με τις σωστές φαινομενικά επιλογές σε οδηγούς όπως ο μικρός Schumacher ο ελπιδοφόρος Button (που τελικά δεν απέδωσε) και ο πρωταθλητής των Indy cars, Montoya.

Το δίδυμο Ralf και Montoya έφεραν την Williams στην τρίτη θέση το 2002 και στην δεύτερη το 2003 με κυριότερα χαρακτηριστικά τις μεγάλες τελικές των μονοθεσίων και τις πολλές εγκαταλείψεις. Ο Μοντόγια έφτασε μία ανάσα από το πρωτάθλημα το 2003, όμως ο εκρηκτικός του χαρακτήρας τελικά στέρησε την ομάδα από ένα τίτλο.

Το 2004 η Williams παρουσίασε μία επαναστατική όπως έλεγε εμπρός μύτη. Αυτή όμως ήταν γεμάτη προβλήματα. Τα μονοθέσια δεν έστριβαν, η αξιοπιστία ειδικά των φρένων ήταν ανύπαρκτη και τελικά ήρθαν οι πολλές αλλαγές. Ο Πάτρικ Χεντ πήγε λίγο πιο πίσω και τη θέση του πήρε ένας Αυστραλός, ο Σαμ Μάικλ.

Το 2005 με 2 εντελώς νέους οδηγούς, τους Ουέμπερ και Χάιντφελντ, δεν κατάφεραν να αποδείξουν κάτι. Αντίθετα, τερμάτισαν στην πέμπτη θέση του πρωταθλήματος, με πενιχρά αποτελέσματα.

Το 2006 είναι μία χρονιά που ίσως να αποτελέσει το ορόσημο της νέας εποχής, αυτό που περιμένει η ομάδα κοντά 9 χρόνια πλέον. Η Cosworth με τον φημολογούμενο ως ισχυρότερο κινητήρα V8 του grid επιστρέφει στο αγαπημένο της V8. Και μαζί με αυτούς, επιστρέφει και το όνομα Ρόσμπεργκ. Τι θα συμβεί, θα φανεί μετά από 19 αγώνες…