Yamaha Fazer8 και FZ8

Yamaha Fazer8 και FZ8

Καινούρια πορεία χαράζει η εμπορική σειρά Fazer της Yamaha με κινητήρα 800 κ.εκ.

Τους τελευταίους μήνες η Yamaha έδινε στην δημοσιότητα φειδωλές πληροφορίες σχετικά με τα καινούρια Fazer8 και FZ8, στην αρχή με φωτογραφία των προβολέων και αργότερα με μία ολόκληρη. Τελικά αποκάλυψε επίσημα και τα τεχνικά χαρακτηριστικά των δύο αυτών μοντέλων.

Πρόκειται ουσιαστικά για τους αντικαταστάτες της σειρά FZ6, η οποία από το 1998 που πρωτοπαρουσιάστηκε έχει πουλήσει 250.000 μοτοσικλέτες. Η Yamaha όμως αντί να εξελίξει τα ήδη υπάρχοντα μοντέλα προχώρησε σε διαφορετικό δρόμο. Αποφάσισε να τοποθετήσει ένα νέο κινητήρα 779 κ.εκ Οι μοτοσικλέτες με κινητήρες 1.000 και 600 κ.εκ. έχουν δημιουργηθεί κυρίως με γνώμονα τις αγωνιστικές κατηγορίες και απαιτήσεις. Κάτι τέτοιο όμως δεν συμβαίνει και στις συνθήκες του δρόμου.

Επομένως κρίθηκε ότι ένας ενδιάμεσος κυβισμός θα ήταν ο καταλληλότερος.

Τα καλύτερα δύο κόσμων

Καταρχήν το Fazer8 είναι η έκδοση με το μισό φαίρινγκ και το FZ8 η γυμνή. Τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους είναι παρόμοια. Ο τετρακύλινδρος κινητήρας των 779 κ.εκ είναι νέος και έχει σχεδιαστεί με έμφαση στην ροπάτη λειτουργία χωρίς όμως να λείπει και η απαραίτητη δύναμη. Η Yamaha ανακοινώνει απόδοση 106 ίππων στις 10.000 στροφές και ροπή 8.4 χλγμ στις 8.000. Στόχος είναι να επιτευχθεί η ευκολία στην χρήση που προσφέρει ένας κινητήρας 600 κ.εκ. με την παραπάνω δύναμη ενός 1.000.

Το πλαίσιο είναι αλουμινένιο δύο δοκών και η εικόνα συμπληρώνεται από το ψαλίδι με την ενισχυτική γέφυρα. Στον τομέα των αναρτήσεων συναντούμε μπροστά ένα ανεστραμμένο πιρούνι 43 χιλιοστά και πίσω μονό αμορτισέρ με μοχλισμό. Οι τετραπίστονες μονομπλόκ δαγκάνες μπροστά αναλαμβάνουν για το ασφαλές φρενάρισμα, ενώ θα υπάρχει και έκδοση με ABS.

Ωστόσο πρέπει να υπογραμμιστεί πως τα δύο συγκεκριμένα μοντέλα της Yamaha γνώρισαν τρελές πωλήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, όλα αυτά τα χρόνια που κυκλοφορούν στο εμπόριο, και αυτό οφείλεται στο γεγονός πως η κατασκευάστρια εταιρεία έκανε εξαιρετική δουλειά, εστιάζοντας κυρίως στην ποιότητα, κάτι που εκτιμήθηκε δεόντως από τους μοτοσυκλετιστές που έσπευσαν να τις αγοράσουν.

Προηγούμενο άρθροKTM 990 Adventure Dakar Edition
Επόμενο άρθροΒαρέθηκες να ακούς ότι οι γυναίκες είναι εγκεφαλικοί τύποι
Avatar
Κατά γενική ομολογία θεωρούμε ξεγραμμένος ή πιο σωστά αποτυχημένος. Αφού σας συστήθηκα, πάμε παρακάτω. Για εμένα δεν υπάρχουν διλήμματα, γιατί ξέρω τι θέλω και τι αναζητώ στη ζωή μου. Από μικρός έπαψα να συμβιβάζομαι και άρχισα να αγωνίζομαι. Το Μοναδικό μου εργαλείο είναι το γράψιμο και η ουδέτερη σκέψη μου.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας