YouTube Music + Premium, τι πρέπει να γνωρίζετε για τις νέες συνδρομές

YouTube Music + Premium, τι πρέπει να γνωρίζετε για τις νέες συνδρομές

YouTube Music + Premium, τι πρέπει να γνωρίζετε για τις νέες συνδρομές.

Η υπηρεσία μουσικής ροής του YouTube, η οποία κυκλοφορεί εδώ και καιρό δωρεάν, πλέον αλλάζει χαρακτήρα και πλέον θα διατίθεται και με τη μορφή συνδρομής, ξεκλειδώνοντας ορισμένα καλούδια για το χρήστη που πληρώνει.

Χθες το βράδυ, η εταιρεία ανακοίνωσε την ολοκαίνουργια μουσική υπηρεσία YouTube Music, η οποία περιλαμβάνει τραγούδια και άλμπουμ από καλλιτέχνες, κανάλια καλλιτεχνών, remixes, εξώφυλλα, εξατομικευμένες λίστες αναπαραγωγής και – βέβαια – βίντεο.

Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι Google προσέφερε ήδη την υπηρεσία YouTube Music σε λίγες χώρες εδώ και μερικά χρόνια, ωστόσο αυτή η νέα έκδοση είναι μια ελαφρώς διαφορετική πρόταση.

Η υπάρχουσα υπηρεσία YouTube Music, η οποία διατίθεται μόνο στις Η.Π.Α., στην Αυστραλία, στη Νέα Ζηλανδία, στο Μεξικό και στη Νότια Κορέα, είναι μια δωρεάν εφαρμογή που υποστηρίζεται από διαφημίσεις και προσφέρει πρόσβαση σε εκατομμύρια μουσικά κομμάτια έιτε σε ήχο, είτε σε βίντεο. Μπορείτε μπορείτε επίσης να το απολαύσετε χωρίς διαφήμιση μέσω συνδρομής στο YouTube Red με 10 δολάρια το μήνα και να ξεκλειδώσετε μια δέσμη λειτουργιών, όπως πρόσβαση χωρίς σύνδεση και δυνατότητα ακρόασης μουσικής στο παρασκήνιο όταν ελαχιστοποιείται η εφαρμογή YouTube.

Η νέα υπηρεσία YouTube Music στην πραγματικότητα θα είναι κάτι διαφορετικό από το προηγούμενο μοντέλο, εκτός από το ότι θα είναι τώρα διαθέσιμο ως αυτόνομη συνδρομητική υπηρεσία, θα ξεκινήσει σε να διατίθεται σε περισσότερες χώρες.

Η παρούσα προσπάθεια αντιπροσωπεύει ουσιαστικά την καλύτερη προσπάθεια της Google να αναλάβει όμοιες δραστηριότητες με γνωστές ανταγωνίστριες εταιρείες, όπως το Spotify και το Apple Music σε όλο τον κόσμο, αφού δεν κατάφερε να το πράξει με την υπηρεσία μουσικής Google Play, η οποία τελικά θα διακοπεί και θα αντικατασταθεί από το YouTube Music.

Τι πρέπει να γνωρίζετε για το YouTube Music

Η Google θα εγκαινιάσει τη νέα υπηρεσία YouTube Music στις 22 Μαΐου, ξεκινώντας με τις πέντε αγορές που ήδη υπάρχουν: τις ΗΠΑ, την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, το Μεξικό και τη Νότια Κορέα. Τις επόμενες εβδομάδες η υπηρεσία θα προσγειωθεί σε μια σειρά νέων αγορών, όπως ο Καναδάς, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Αυστρία, η Δανία, η Φινλανδία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιρλανδία, η Ιταλία, η Νορβηγία, η Ρωσία, η Ισπανία, η Σουηδία και η Ελβετία.

Όπως το Spotify, η Μουσική YouTube θα προσφέρει μια ελεύθερη έκδοση που θα υποστηρίζεται από διαφημίσεις – με περιορισμένα βασικά χαρακτηριστικά. Για αυτούς που θα χρειαστεί να κάνουν αναβάθμιση σε μια συνδρομή YouTube Music Premium ύψους 9,99 $ / μήνα, η οποία θα σας εξυπηρετεί ακόμα και χωρίς σύνδεση στο διαδίκτυο, όπως και με την ακρόαση στο παρασκήνιο. Αυτό είναι ένα βασικό χαρακτηριστικό, επειδή οι χρήστες στις συσκευές τους δεν μπορούν να ακούνε μουσική στο YouTube και ταυτόχρονα να κάνουν άλλα πράγματα στο τηλέφωνό χωρίς να το κλείσουν την εφαρμογή.

Από την άλλη μεριά, το Google Play Music που είναι μία παρόμοια έκδοση του Spotify και του Apple Music της Google και είναι συγκρίσιμη με τους αντιπάλους της σχεδόν με κάθε τρόπο. Αρχικά, η Google θα συνεχίσει να προσφέρει παράλληλα το Google Play Music και το YouTube Music (τουλάχιστον για τον πρώτο καιρό), αλλά παρόλα αυτά αξίζει να σημειωθεί πως σύντομα θα αντικατασταθεί με το νέο μοτίβο που περιγράφηκε παραπάνω.

Ωστόσο κάποια στιγμή στις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες, οι συνδρομητές του Google Play Music θα λάβουν αυτόματα μια συνδρομή στο YouTube Music Premium, η οποία θα σημάνει και το οριστικό τέλος του προηγούμενου μοτίβου.

Επιπλέον, πρέπει να επισημάνουμε πως το Google Play Music προσφέρει πολλές περισσότερες δυνατότητες εν αντιθέσει με το YouTube music, που φαίνεται να μην διαθέτει, για παράδειγμα μπορείτε να ανεβάσετε τη δική σας προσωπική συλλογή ψηφιακής μουσικής και να αγοράσετε τραγούδια και άλμπουμ συνολικά μέσω του Google Play Music. Δεν είναι σαφές με ποιον τρόπο η Google θα γεφυρώσει αυτή τη διαφορά με τη νέα εμπειρία του YouTube Music Premium, όταν η Μουσική Google Play τελικά αποκλείεται.

Το YouTube δεν έχει κάνει καμία αναφορά στα podcasts ή αν σκοπεύει να τα υποστηρίξει μέσω του YouTube Music στο μέλλον. Αξίζει επίσης να αναφέρουμε πως τα podcast, τα οποία είναι διαθέσιμα αυτήν τη στιγμή μέσω του Google Play Music, είναι εξαιρετικά δημοφιλή , γι ‘αυτό και η Spotify διαθέτει άμεση υποστήριξη για την αναζήτηση, την ακρόαση και την λήψη podcasts απευθείας μέσω της εφαρμογής της, ενώ η Apple προσφέρει μια ξεχωριστή εφαρμογή Podcasts για αυτό το σκοπό.

Παρεμπιπτόντως, είναι άξιο αναφοράς το γεγονός ότι Google συνεχίζει την επίθεση με την τεχνητής νοημοσύνης στις οποιεσδήποτε δραστηριότητες της. Φαίνεται ότι το YouTube Music θα αξιοποιήσει τα θαύματα τη φωνή σας (NLP) για να σας επιτρέψει να βρείτε μουσική με βάση μια αόριστη περιγραφή. Έτσι, αν θυμάστε τον ήχο ενός τραγουδιού, αλλά δεν θυμάστε το Young Folks του Peter Bjorn, μπορείτε να πληκτρολογήσετε κάτι σαν αυτό: “τραγούδι hipster με σφυρίγματα” ή ακόμα και μερικές λέξεις από το τραγούδι.

Το YouTube Red γίνεται YouTube Premium

Παράλληλα με την εκκίνηση του YouTube Music, η Google αποκάλυψε επίσης ότι το YouTube Red – η προηγούμενη συνδρομητική υπηρεσία που καταργεί τις διαφημίσεις από ολόκληρο το YouTube και προσφέρει πρωτότυπο περιεχόμενο – θα γίνει τώρα YouTube Premium.

Το YouTube Premium θα επεκταθεί πέρα ​​από τις πέντε υπάρχουσες αγορές για να καλύψει το ίδιο έδαφος με τη νέα υπηρεσία YouTube Music. Το YouTube Premium θα κοστίζει 11.99 δολάρια ανά μήνα, δηλαδή 2 δολάρια παραπάνω από το YouTube Red, και θα περιλαμβάνει την πλήρη κατάργηση των διαφημίσεων και την πρόσβαση σε ολόκληρο τον το πρωτότυπο περιεχόμενο που ανεβάζουν οι προσωπικότητες (youtubers και κανάλια) της πλατφόρμας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας