ΑρχικήΔιαδίκτυο12 γυναίκες Hackers: Κυρίες που θεωρούνται Θρύλοι

12 γυναίκες Hackers: Κυρίες που θεωρούνται Θρύλοι

Σε μια εποχή που ο καθένας πλασάρεται σαν hacker και έχοντας δει και τους 11 Black Hat Hackers (ή μήπως όχι; χμ…), ας δούμε μερικούς ακόμα πραγματικούς Hackers. Μερικούς; Λάθος… Μερικές hackers. Κάποιες ξεχωριστές κυρίες που έχουν γράψει την δική τους ιστορία στον χώρο, μα και με μάχες ενάντια στον σεξισμό.

Anna Chapman

Η Anna Chapman, γεννημένη την 23η Φεβρουαρίου 1982 στην Ρωσία, διέμενε στην Νέα Υόρκη όταν συνελήφθη την 27η Ιουνίου 2010 με την κατηγορία ότι δούλευε πάνω σε παράνομα προγράμματα. Ασκήθηκε δίωξη εις βάρος της για συμμετοχή σε συνωμοσία στην οποία ενεργούσε ως πράκτορας ξένων κυβερνήσεων χωρίς να ενημερωθεί ο Γενικός Εισαγγελέας των ΗΠΑ. Έχασε την αμερικάνικη υπηκοότητα και, την 8η Ιουλίου 2010, απελάθη στην Ρωσία.

Adeanna Cooke

Η ιστορία της Adeanna Cooke είναι πολύ ενδιαφέρουσα. Όντας μοντέλο του Playboy, είχε κάνει κάποιες σέξι φωτογραφήσεις. Ένας από τους συντρόφους της, λοιπόν, χρησιμοποίησε κάποιες από τις φωτογραφίες της στο διαδίκτυο για να βγάλει χρήματα. Το εν λόγω site, μάλιστα, έβαλε το δικό της πρόσωπο σε ξένο σώμα, εμφανίζοντάς την γυμνή στις φωτογραφίες. Ως φαίνεται, όμως, η Adeanna δεν τα σήκωνε αυτά. Έτσι η ιστοσελίδα (είναι αυτό που λέμε) τα έβαλε με το λάθος άτομο.

Όταν η Adeanna έμαθε τι συνέβη, δεν πήγε στην αστυνομία. Αντ’ αυτού, προτίμησε να πάρει την κατάσταση στα χέρια της και χάκαρε την εν λόγω ιστοσελίδα.

Μόλις συνειδητοποίησε τις ικανότητές της, αξιοποίησε αυτό της το ταλέντο για να βοηθήσει και άλλους ανθρώπους.

Ying Cracker

Η Ying Cracker είναι δασκάλα στην Σαγκάη. Ενώ διδάσκει κάποια βασικά πράγματα περί hacking, έχει απίστευτες γνώσεις. Την αποκαλούν “cracker” γιατί μαθαίνει στους άλλους πώς να σπάνε λογισμικά. Μπορεί να σπάσει οποιοδήποτε λογισμικό, έναντι αμοιβής η οποία κυμαίνεται από 500 μέχρι 5000 κινεζικά γιουάν.

Kristina Svechinskaya

Η Kristina Svechinskaya ίσως είναι η πιο διάσημη και πιο hot χάκερ του κόσμου. Το σαγηνευτικό της βλέμμα της και η αποκαλυπτική της εμφάνιση μπορεί να λιώσει οποιοδήποτε firewall (πρόγραμμα προστασίας) οιουδήποτε server (διακομιστή).

Συνελήφθη την Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2010 με την κατηγορία ότι hack-αρε εκατομμύρια δολάρια τραπεζικών λογαριασμών -σε τράπεζες τόσο των ΗΠΑ όσο και της Βρετανίας.

Xiao Tian

Η Xiao Tian, επικεφαλής γυναικείας ομάδας χάκερ στην Κίνα. Μόλις 26 χρόνων· ένα σύγχρονο κορίτσι αλλά και ένα μεγάλο geek μυαλό.

Joanna Rutkowska

Η Joanna Rutkowska παρόλο που συγκαταλέγεται στους hackers, συγκεκριμένα, ασχολείται με τον τομέα της ασφάλειας. Κατ’ ουσίαν, είναι προγραμματίστρια λογισμικού που προστατεύει τα συστήματα από τους κακόβουλους χάκερζ.

Raven Adler

Η Adler αναπτύσσει, για μεγάλες ομοσπονδιακές υπηρεσίες, συστήματα που ανιχνεύουν το hacking. Πέραν της ειδικότητας της στο hacking, έχει εκπαιδευτεί και στις πολεμικές τέχνες.

Gigabyte

Ενώ οι περισσότερες γυναίκες χάκερ είναι γνωστές για τις “νόμιμες” υπηρεσίες που προσφέρουν στον τομέα της ασφάλειας, η Gigabyte είναι το άκρως αντίθετο. Το πραγματικό της όνομα είναι Kim Vanvaeck, γεννημένη και μεγαλωμένη στο Βέλγιο. Θεωρείται ως η μοναδική ή η πρωτογενής δημιουργός αρκετών ιών υψηλής τεχνολογίας (high-end), συμπεριλαμβανομένων των Coconut-A, Sahay-Α και Sharp-Α που στόχο τους είχαν να χτυπούν hardware (υλικό) με ευαίσθητες πληροφορίες.

Σε αντίθεση με πολλούς άλλους ιούς, που έκλεβαν προσωπικές πληροφορίες, προκειμένου -οι επιτιθέμενοι- να κερδίζουν λεφτά, οι εν λόγω ιοί χρησιμοποιήθηκαν για να καταστρέψουν την ίδια την πληροφορία. Οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου την σκιαγραφούν ως μια γυναίκα που επιδιώκει φήμη σε έναν ανδροκρατούμενο τομέα. Το όνομα της Gigabyte βρέθηκε αναμεμειγμένο σε εκατοντάδες ιούς.

Το 2013, η Vanvaeck συνελήφθη λίγο έξω από την ιδιαίτερη πατρίδα της στο Mechelon κοντά στις Βρυξέλλες αλλά, μέσα σε 24 ώρες, αφέθηκε ελεύθερη με εγγύηση. Τώρα κατηγορείται για κλοπή και καταστροφή ιδιωτικών δεδομένων και αντιμετωπίζει 3ετή κάθειρξη και πάνω από 100.000 ευρώ πρόστιμα.

Krisina Svechinskaya

Χωρίς αμφιβολία, η Krisina Svechinskaya παραμένει ένα από τα πιο γνωστά ονόματα στον χώρο του hacking. Η Ρωσίδα χάκερ, είναι αριστούχος φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης. Οι περισσότεροι όμως την ξέρουν από τις κατά καιρούς δουλειές της, οι οποίες πάντα είχαν να κάνουν με υψηλής τεχνολογίας θέσεις hacking που ως αποτέλεσμα είχε την απώλεια εκατομμυρίων δολαρίων.

Σπεσιαλίστρια στην χρήση (ιών τύπου) Trojans, η Svechinskaya χάκαρε χιλιάδες τραπεζικούς λογαριασμούς -οι περισσότεροι στις Ηνωμένες Πολιτείες- και εν συνεχεία δημιούργησε μια σειρά από ψεύτικους λογαριασμούς τόσο στην αμερικανική τράπεζα Wachovia όσο και στην Τράπεζα της Αμερικής (Bank of America).

Χρησιμοποιώντας άλλους εννέα ανθρώπους, δημιούργησε πλαστά διαβατήρια. Τελικά, όμως, συνελήφθη και τώρα εκκρεμούν πολλά πρόστιμα εις βάρος της. Οι αρχές εκτιμούν ότι, μέσα σε μόλις λίγους μήνες, έκλεψε 3.000.000 δολάρια.

Jude Milhon

Η Jude Milhon απεβίωσε μεν το 2003, αλλά παρόλα αυτά έχει μείνει γνωστή ως η χάκερ που ήταν και συγγραφέας με το ψευδώνυμο St. Jude. Ξεκίνησε την καριέρα της, το 1967, ως προγραμματίστρια ηλεκτρονικών υπολογιστών και συνεργάστηκε με τα μεγαλύτερα ονόματα του διαδικτύου.

Όσο περνούσε ο καιρός, το γύρισε στο hacking και τελικά ξεκίνησε την ομάδα χάκερ των Cypherpunks -τους οποίους δεν πρέπει να συγχέουμε με τους κυβερνοπάνκ (cyberpunks). Οι cypherpunks υποστηρίζουν την χρήση της κρυπτογραφίας και των συναφών μεθόδων ως τρόπων επίτευξης κοινωνικής και πολιτικής αλλαγής. Γι’ αυτούς, η κρυπτογραφία είναι η πρακτική της επικοινωνίας με κώδικα.

Η Milhon ήταν μία εκ των πρώτων ακτιβιστές που δήλωσαν ευθαρσώς ότι αυτό που κάνει το hacking ήταν να αναδεικνύει τις δυνατότητες του λογισμικού και αγωνίστηκε ενάντια σε όλους εκείνους που θεωρούν το hacking ως εγκληματική πράξη. Σε όλη της την ζωή, έγραφε το ένα βιβλίο μετά από το άλλο, συμμετέχοντας ταυτόχρονα και σε πολλά περιοδικών που κινούνταν στα πλαίσια τόσο του hacking όσο και του προγραμματισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Natasha Grigori

Πολύ λίγες πληροφορίες έχουν αποκαλυφθεί στο ευρύ κοινό για την Natasha Grigori. Η καριέρα της ως χάκερ άρχισε στην δεκαετία του 1980 αλλά ο κόσμος άρχισε να μαθαίνει για αυτήν μόλις στις αρχές της δεκαετίας του 1990, με την ιστοσελίδα για ερασιτέχνες προγραμματιστές και χάκερς. Με αυτό το site, βοήθησε τους ανθρώπους όχι μόνο να διαμοιράζονται και να απελευθερώνουν διάφορα είδη λογισμικού αλλά και να τα χακάρουν.

Εκεί γύρω στα τέλη της δεκαετίας του 1990 ίδρυσε την ιστοσελίδα antichildporn.org, επίσης γνωστή και ως ACPO για την μάχη ενάντια στην online (διαδικτυακή) παιδική πορνογραφία. Και μπορεί την 11η Νοεμβρίου του 2005 η ίδια να έχασε την μάχη με την επάρατο νόσο, αλλά άφησε πίσω της την οργάνωση ACPO που εξακολουθεί να λειτουργεί μέχρι σήμερα.

Susan Headley

Η Susan Headley έχει πολλά ψευδώνυμα, με τα δύο πιο γνωστά, Susy Thunder και Susan Thunder. Κάνοντας μια αναδρομή στο 1970, βλέπουμε πως η Headley ήταν από τις πρώτες γυναίκες που συμμετείχαν σε μία από τις πιο διάσημες ομάδες hacking στην ιστορία, τους κυβερνοπάνκ. Καθ’ όλη την δεκαετία του ’70 και του ’80, η οργάνωση συνέχισε να προωθεί το πεδίο του hacking και δημιούργησε μερικές από τις πιο κοινές τακτικές πειρατείας και παρείσφρησης (κοινώς, χάκινγκ) που χρησιμοποιούνται ακόμη και σήμερα.

Με την πάροδο του χρόνου, η Headley δημιούργησε την δική της οργάνωση-παρακλάδι, γνωστή ως Roscoe Gang. Τελικά, όμως, εγκατέλειψε την καριέρα της ως χάκερ για να μετακομίσει στο Λας Βέγκας και να γίνει επαγγελματίας παίκτρια του πόκερ. Και ξαφνικά, έκανε κάτι που πολύ λίγοι επαγγελματίες χάκερς θα έκαναν. Η Headley αποφάσισε ότι ήταν έτοιμη για δημόσιο αξίωμα -ακόμη και σε μια μικρή θέση- και το 1994 εξελέγη στον δήμο της California City.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166