Απόφαση του δικαστηρίου των ΗΠΑ νομιμοποιεί τον στοιχηματισμό στα esports

Απόφαση του δικαστηρίου των ΗΠΑ νομιμοποιεί το στοιχηματισμό στα esports

Απόφαση του δικαστηρίου των ΗΠΑ νομιμοποιεί τον στοιχηματισμό στα esports.

Το Ανώτατο Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής απέρριψε σήμερα ένα παλιό ομοσπονδιακό νόμο του 1992 που απαγόρευε τις Πολιτείες να επιτρέπουν στους πολίτες να στοιχηματίζουν σε αθλητικά γεγονότα.

Η σημερινή απόφαση θα δώσει τη δυνατότητα σε κάθε Πολιτεία να αποφασίσει αν θέλει να επιτρέψει τα τυχερά παιχνίδια που σχετίζονται με τον αθλητισμό, κάτι που ορισμένες εξετάζουν αυτό το ενδεχόμενο ως μέρος μιας προσπάθειας για την αύξηση των φορολογικών εσόδων τους.

Η παρούσα απόφαση ισχύει και για τα esports- αν και οι Πολιτείες θα μπορούσαν να εφαρμόσουν ένα είδος ρύθμισης για τα γνωστά παιχνίδια League of Legends, Dota 2 και Fortnite ξεχωριστά από τα παραδοσιακά πρωταθλήματα όπως το NFL, το MLB και το NCAA.

«Η σημερινή απόφαση ανοίγει την πόρτα για τον στοιχηματισμό στα esports στις ΗΠΑ, ωστόσο το μεγάλο ερώτημα που ταλανίζει τους ανώτατους αξιωματούχους της χώρας είναι το πώς κάθε Πολιτεία θα μεταχειρίζεται τα esports», εξηγεί ο Chris Grove, αναλυτής της βιομηχανίας παιχνιδιών. «Στη Νεβάδα, για παράδειγμα, τα esports δεν αντιμετωπίζονται όπως τα παραδοσιακά αθλήματα για τους σκοπούς των αθλητικών στοιχημάτων. Οπότε κάθε Πολιτεία θα είναι αναγκασμένη να λάβει τη δική της απόφαση σχετικά με το αν πρέπει να προχωρήσει στο διαχωρισμό των παραδοσιακών αθλημάτων έναντι των βιντεοπαιχνιδιών».

Ωστόσο ορισμένα άτομα από την κυβέρνηση των ΗΠΑ υποστηρίζουν πως ο αθλητισμός θα μετατραπεί σε ένα πεδίο του τζόγου, όμως το χειρότερο στοιχείο όλων είναι πως θα προστεθούν σε αυτά και τα βιντεοπαιχνίδια.

Από την άλλη πλευρά δεν πρέπει να αγνοούμε το γεγονός πως μέσα από αυτή τη διαδικασία τα esports θα εδραιωθούν ακόμη περισσότερο στη συνείδηση του κόσμου ως ένα συνηθισμένο στοιχείο στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων.

Bέβαια ο στοιχηματισμός στα esports πως θα επιφέρει επιπλέον έσοδα σε αυτόν τον τομέα και κατ’ επέκταση πολύ πιθανό να δημιουργηθούν νέες επενδύσεις που θα είναι προς όφελος του καταναλωτή.