ΑρχικήΔιαδίκτυοChatGPT, ως εργαλείο για γράψιμο άρθρων χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη

ChatGPT, ως εργαλείο για γράψιμο άρθρων χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη

Η αλλαγή που συμβαίνει στην καινοτομία, τα τεχνολογικά δρώμενα και την οικονομία παγκοσμίως είναι τρομακτική. Επί της ουσίας η ανθρωπότητα βρίσκεται μέσα σε ένα τσουνάμι ριζικών αλλαγών τις τελευταίες δεκαετίες, όπου αναμφίβολα τα πράγματα δεν είναι τα ίδια, όπως ήταν πριν κάποια χρόνια.

Ποιος είναι ο ρυθμός της αλλαγής στην καινοτομία και την ανάπτυξη;

Πόσο γρήγορα αλλάζουν και καινοτομούν οι άνθρωποι;

Παρακάτω σας παραθέτω ορισμένα χρήσιμα δεδομένα σχετικά με το ρυθμό αλλαγής κατά τη διάρκεια της ανθρώπινης ιστορίας και το τι μπορεί να επιφυλάσσει το μέλλον.

«Δραματικές αλλαγές στον ρυθμό οικονομικής ανάπτυξης έχουν συμβεί στο παρελθόν λόγω της τεχνολογικής προόδου.

  • Με βάση την αύξηση του πληθυσμού, η οικονομία διπλασιαζόταν κάθε 250.000 χρόνια από την Παλαιολιθική εποχή μέχρι τη Νεολιθική Επανάσταση.
  • Η νέα αγροτική οικονομία διπλασιαζόταν κάθε 900 χρόνια.
  • Στην τρέχουσα εποχή, ξεκινώντας με τη Βιομηχανική Επανάσταση, η παγκόσμια οικονομική παραγωγή διπλασιαζόταν κάθε δεκαπέντε χρόνια, εξήντα φορές ταχύτερα από ό,τι κατά τη διάρκεια της γεωργικής εποχής.
  • Εάν η άνοδος της υπεράνθρωπης νοημοσύνης προκαλέσει μια παρόμοια επανάσταση, τότε θα περίμενε κανείς ότι η οικονομία θα διπλασιαστεί τουλάχιστον ανά τρίμηνο, ενδεχομένως ακόμη και σε εβδομαδιαία βάση».

Αυτή η τελευταία πρόταση είναι μια τολμηρή πρόβλεψη!

Ο φόβος σταματάει την ανάπτυξη

Ο βασικός λόγος που οι αλλαγές στον άνθρωπο προκαλούν φόβο, δεν είναι κάτι ανεξήγητο. Τουναντίον υπάρχει μία λογική εξήγηση και αυτό έγκειται στο γεγονός πως όταν υφίσταται μία καινούργια σοβαρή αλλαγή, είθισται ο ανθρώπινος εγκέφαλος να την αντιμετωπίζει διστακτικά και με φόβο, προφανώς γιατί είναι κάτι άγνωστο και δεν γνωρίζει τι θα ακολουθήσει.

Είναι τρομακτικό γιατί δεν ξέρουμε πως θα είναι το αύριο. Οι Λουδίτες ανησυχούσαν τόσο πολύ από την αλλαγή και τις απειλές για τις δουλειές τους που κάποτε ξεσηκώθηκαν, και η Αγγλία αφιέρωσε μεγάλο μέρος του στρατού της για να καταπνίξει αυτή την εξέγερση.

Για όσους δεν γνωρίζουν, οι Λουδίτες ήταν μια ομάδα Άγγλων εργατών κλωστοϋφαντουργίας του 19ου αιώνα που διαμαρτυρήθηκαν για την αυξανόμενη χρήση μηχανημάτων στην κλωστοϋφαντουργία. Αυτή η κοινωνική ομάδα πήρε το όνομα της από τη μυθική φιγούρα του βασιλιά Ludd, ο οποίος λέγεται ότι ηγήθηκε μιας εξέγερσης κατά της χρήσης μηχανών στην Αγγλία.

Οι Λουδίτες έβλεπαν την αυξανόμενη χρήση μηχανημάτων ως απειλή για τις δουλειές τους, καθώς και για την ποιότητα και τη δεξιοτεχνία των προϊόντων που παρήγαγαν. Πίστευαν ότι η χρήση μηχανών θα οδηγούσε στην υποβάθμιση των παραδοσιακών δεξιοτήτων και τον εκτοπισμό των εργαζομένων.

Η καινοτομία μπορεί να οδηγήσει σε απόγνωση;

Οι άνθρωποι συχνά φοβούνται την καινοτομία και την αλλαγή, επειδή αντιπροσωπεύει μια αναστάτωση στους καθιερωμένους τρόπους τους να κάνουν πράγματα. Αυτό μπορεί να ισχύει ιδιαίτερα όταν η αλλαγή περιλαμβάνει την εισαγωγή νέας τεχνολογίας ή αυτοματισμού.

Οι άνθρωποι ανησυχούν κυρίως ότι οι δεξιότητες και οι δουλειές τους θα καταστούν παρωχημένες ή ότι η νέα τεχνολογία θα παράγει προϊόντα ή υπηρεσίες χαμηλότερης ποιότητας.

Στην περίπτωση των Λουδιτών, οι φόβοι τους δεν ήταν αβάσιμοι. Η αυξημένη χρήση μηχανημάτων οδήγησε πράγματι στον εκτοπισμό πολλών εργατών κλωστοϋφαντουργίας, οι οποίοι βρέθηκαν ανίκανοι να ανταγωνιστούν την ταχύτερη και φθηνότερη παραγωγή που προσέφεραν οι νέες μηχανές. Όμως τα μακροπρόθεσμα οφέλη που προέκυψαν από τον ερχομό της νέας τεχνολογίας και του αυτοματισμού ήταν περισσότερες θέσεις εργασίας και υψηλότερη οικονομική ανάπτυξη, το οποίο σήμαινε αυτόματα καλύτερο βιοτικό επίπεδο και υψηλότερους μισθούς.

Μήπως η τεχνητή νοημοσύνη είναι τελικά πρόβλημα;

Οι νέοι ψηφιακοί λουδίτες νευριάζουν και τουιτάρουν στο Twitter ότι λόγω της τεχνητής νοημοσύνης θα έρθουν αρνητικές κοσμοϊστορικές αλλαγές και πως το τέλος του κόσμου είναι κοντά.

Και μάλιστα αυτή η κατάσταση διογκώθηκε περαιτέρω εξαιτίας του γεγονότος πως κάποια επιφανή πρόσωπα με υψηλό κύρος, άρχισαν να μιλούν αρνητικά για την τεχνητή νοημοσύνη, όπως για παράδειγμα ο αείμνηστος Στίβεν Χόκινγκ, λέγοντας τα εξής: « Η πλήρης ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης θα μπορούσε να σημάνει το τέλος της ανθρώπινης φυλής… Θα έπαιρνε πρωτοβουλίες από μόνη της και θα επανασχεδιαζόταν για να γίνει ακόμη πιο δραστική και ικανή, με ένα ολοένα και αυξανόμενο ρυθμό. Οι άνθρωποι, που ως γνωστόν, έχουν πολλούς περιορισμούς, όπως για παράδειγμα στη νοημοσύνη και τη βιολογική τους εξέλιξη, και δεν θα μπορούσαν να ανταγωνιστούν αυτά τα συστήματα και τα μηχανήματα, με αρνητικό μειονέκτημα, κάποια στιγμή να αντικατασταθούν από αυτά».

Κατά πόσο η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να αποτελέσει θετική εξέλιξη;

Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η καινοτομία και η αλλαγή μπορούν επίσης να επιφέρουν πολλά θετικά οφέλη, όπως αυξημένη αποδοτικότητα και παραγωγικότητα, προϊόντα υψηλότερης ποιότητας και νέες ευκαιρίες για απασχόληση και ανάπτυξη.

Μακροπρόθεσμα, η άνοδος της κλωστοϋφαντουργίας και η εισαγωγή μηχανημάτων οδήγησαν σε σημαντική οικονομική ανάπτυξη και βελτίωσαν το βιοτικό επίπεδο για πολλούς ανθρώπους. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και σε άλλους κλάδους, όπου οι τεχνολογικές εξελίξεις έχουν φέρει νέα προϊόντα, υπηρεσίες και ευκαιρίες απασχόλησης.

Ενώ η αλλαγή μπορεί να είναι ανησυχητική, είναι ένα αναπόφευκτο μέρος της προόδου και της ανάπτυξης. Αντί να φοβάστε την καινοτομία και την αλλαγή, είναι σημαντικό να την αγκαλιάσουμε και να βρούμε τρόπους προσαρμογής και ευημερίας απέναντι σε αυτές τις προκλήσεις. Με αυτόν τον τρόπο, μπορούμε να συνεχίσουμε να πηγαίνουμε μπροστά μέσω της προόδου και κατ επέκταση να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον, τόσο για εμάς, όσο και για τις μελλοντικές γενιές.

Χρήση του ChatGPT για να αυξήσετε την ταχύτητα, τη δημιουργικότητα και την παραγωγικότητα στο γράψιμο άρθρων

Η βασική αιτία που αρκετός κόσμος ασχολείται με το γράψιμο (βλέπε bloggers) είναι γιατί πρόκειται για μία από τις πιο προσιτές και εύκολες διαδικτυακές ενασχολήσεις όπου μπορείς να δραστηριοποιείσαι πάνω σε αυτό το αντικείμενο, ακόμη και με σχεδόν καθόλου χρήματα.

Ως συγγραφέας περιεχομένου, είναι σημαντικό να είστε παραγωγικοί και αποτελεσματικοί, ιδίως αν απαιτείται να τηρείται αυστηρές χρονικές προθεσμίες (επειδή πρέπει π.χ. να γράφετε γραπτό περιεχόμενο κάθε μέρα) και να παράγετε υψηλής ποιότητας υλικό.

Το ChatGPT (Chat Generative Pre-trained Transformer), είναι ένα προηγμένο σύστημα τεχνολογικής αιχμής που αναπτύχθηκε από την OpenAI, και επί της ουσίας πρόκειται για ένα λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης που ειδικεύεται στο να διεξάγει διάλογο με το χρήστη και να δίνει απαντήσεις σε διάφορες ερωτήσεις που του θέτει ο ενδιαφερόμενος για να μάθει πράγματα, και πρακτικά έχει τα εχέγγυα να καταστεί ένα πολύτιμο εργαλείο για να βοηθήσει τους συγγραφείς περιεχομένου να επιτύχουν αυτούς τους στόχους.

Ακολουθούν ορισμένοι τρόποι με τους οποίους το ChatGPT μπορεί να σας βοηθήσει να γράφετε πιο γρήγορα και να είστε πιο παραγωγικοί πάνω στο γράψιμο, είτε είστε ερασιτέχνης, είτε επαγγελματίας:

Ερευνητική Βοήθεια

Το ChatGPT μπορεί να σας βοηθήσει να αναζητήσετε γρήγορα πληροφορίες και να σας παρέχει τις σχετικές λεπτομέρειες που χρειάζεστε για να γράψετε το περιεχόμενό σας. Απλώς πληκτρολογήστε τις ερωτήσεις σας και το ChatGPT θα σας δώσει τις απαντήσεις. Αυτό μπορεί να σας εξοικονομήσει χρόνο και προσπάθεια και να σας επιτρέψει να εστιάσετε στη σύνταξη του περιεχομένου.

Δημιουργία νέου περιεχομένου

Το ChatGPT μπορεί επίσης να σας βοηθήσει με τη σύνταξη περιεχομένου παρέχοντας προτάσεις και ιδέες για τα άρθρα και τις αναρτήσεις ιστολογίου σας. Απλώς δώστε μερικές βασικές φράσεις ή θέματα και έπειτα το ChatGPT θα δημιουργήσει μια λίστα ιδεών που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ως αφετηρία για το γράψιμό σας.

Διόρθωση και επεξεργασία άρθρων και αναρτήσεων

Το ChatGPT μπορεί επίσης να σας βοηθήσει με τη διόρθωση και την επεξεργασία του περιεχομένου σας. Απλώς πληκτρολογήστε το περιεχόμενο σας και το ChatGPT θα παρέχει προτάσεις για τη διόρθωση τυχόν σφαλμάτων ή τη βελτίωση της συνολικής ποιότητας της γραφής σας. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να γράφετε πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά, καθώς δεν θα χρειαστεί να αφιερώσετε τόσο πολύ χρόνο για την αναθεώρηση και την επεξεργασία της εργασίας σας.

Δημιουργία τίτλων και επικεφαλίδων για άρθρα

Το ChatGPT μπορεί επίσης να σας βοηθήσει με τη δημιουργία τίτλων και επικεφαλίδων για το γραπτό περιεχόμενο σαςμ ώστε να είναι πιο ελκυστικοί με απώτερο σκοπό να τραβήξουν την προσοχή του αναγνώστη και να κάνουν κλικ ώστε να μπει στο άρθρο για να το διαβάσει. Απλώς δώστε μερικές λέξεις-κλειδιά ή φράσεις που σχετίζονται με το θέμα σας και το ChatGPT θα δημιουργήσει μια λίστα με πιθανούς τίτλους και επικεφαλίδες από τους οποίους μπορείτε να επιλέξετε.

Δημιουργία περιλήψεων

Εάν εργάζεστε πάνω σε ένα μεγάλο κομμάτι περιεχομένου, το ChatGPT μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε μια περίληψη των κύριων σημείων. Αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμο εάν χρειάζεται να παρέχετε μια επισκόπηση ενός περίπλοκου άρθρου ή αναφοράς. Το ChatGPT μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να συμπυκνώσετε μεγάλα αποσπάσματα κειμένου σε συνοπτικές και εύκολα κατανοητές περιλήψεις.

Καταιγισμός ιδεών για νέο γραπτό υλικό

Το ChatGPT μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο για την ανταλλαγή ιδεών για νέες ιδέες και έννοιες. Εάν αισθάνεστε πως έχετε κολλήσει, απλώς πληκτρολογήστε μερικές λέξεις-κλειδιά που σχετίζονται με το θέμα σας και το ChatGPT θα δημιουργήσει μια λίστα με πιθανές ιδέες για εξερεύνηση.
Δημιουργία περιγραμμάτων

Το ChatGPT μπορεί επίσης να σας βοηθήσει με τη δημιουργία περιγραμμάτων για το περιεχόμενό σας. Απλώς πληκτρολογήστε μερικές λέξεις-κλειδιά ή φράσεις που σχετίζονται με το θέμα σας και το ChatGPT θα δημιουργήσει μια λίστα με πιθανές ενότητες και υποθέματα για να συμπεριλάβετε στο περίληψή σας. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να οργανώσετε τις σκέψεις σας και να δομήσετε το περιεχόμενο σας με λογικό και αποτελεσματικό τρόπο.

Να αγνοήσω το AI Writing του ChatGPT ή αξίζει να ασχοληθώ;

Προκειμένου να αξιοποιήσετε στο έπακρο τις δυνατότητες του ChatGPT, είναι σημαντικό να το χρησιμοποιήσετε ως εργαλείο για την υποστήριξη της διαδικασίας γραφής σας, αντί να βασίζεστε σε αυτό ως ένα πλήρες δεκανίκι.

Το ChatGPT έχει σχεδιαστεί για να δημιουργεί προτάσεις και ιδέες, αλλά το τελικό προϊόν θα πρέπει πάντα να είναι η δική σας πρωτότυπη γραφή. Εργαλεία όπως το ChatGPT θα σας βοηθήσουν επίσης με τη δημιουργικότητα με σκεπτικό ότι με αυτό τον τρόπο θα γίνεται πιο αποτελεσματικοί πάνω στη δουλειά σας και μάλιστα πιο γρήγοροι σε σχέση με πριν.

Επιπλέον, είναι σημαντικό να ελέγχετε ξανά την ακρίβεια οποιασδήποτε πληροφορίας που παρέχεται από το ChatGPT, καθώς τα αυτοματοποιημένα γλωσσικά συστήματα, όπως το ChatGPT δεν είναι τέλεια και μερικές φορές μπορεί να παρέχουν εσφαλμένες ή ξεπερασμένες πληροφορίες.

Η χρήση του ChatGPT ως εργαλείου γραφής μπορεί να σας βοηθήσει να γράψετε πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά, αλλά είναι σημαντικό να θυμάστε ότι η ποιότητα της γραφής σας εξακολουθεί να εξαρτάται τελικά από τις δικές σας δεξιότητες και εμπειρία ως συγγραφέας.

Το ChatGPT είναι απλώς ένα εργαλείο που σας βοηθά να βελτιστοποιήσετε τη διαδικασία σας και να βελτιώσετε την παραγωγικότητα σας. Είναι όντως πολύτιμο για τους συγγραφείς περιεχομένου που θέλουν να αυξήσουν τους ρυθμούς παραγωγικότητας προκειμένου να προχωρήσουν στην επόμενη εργασία τους ώστε να κερδίσουν χρόνο για να μην μένουν στάσιμοι σε ένα τόσο ανταγωνιστικό πεδίο που είναι η συγγραφή περιεχομένου.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166