Διαχειριστείτε όλα τα Blogs σας απευθείας από το desktop

Διαχειριστείτε όλα τα Blogs σας απευθείας από το desktop

Απαιτήσεις: Zoundry Raven
Κόστος: Δωρεάν
Ολοκλήρωση εγχειρήματος: 30 Λεπτά
Επίπεδο δυσκολίας: 2/10

Αντί να επισκέπτεστε το back-end ενός ή περισσοτέρων blogs για να αναρτήσετε μια δημοσίευση, αξιοποιήστε την εφαρμογή Zoundry Raven για να “ποστάρετε” σε αυτά με ένα κλικ.

Συνήθως, για να δημιουργήσει κανείς μια ανάρτηση σε ένα blog, πρέπει να επισκεφθεί το back-end του, δηλαδή το κέντρο ελέγχου του λογισμικού στο οποίο βασίζεται το blog του. Εκεί πρέπει να επισκεφθεί το τμήμα διαχείρισης μηνυμάτων, να δημιουργήσει, να γράψει, να επεξεργαστεί και να εμπλουτίσει με εικόνες το μήνυμά του και, στο τέλος, να το δημοσιεύσει στο blog.

Στη συνέχεια, αν γράφει σε περισσότερα από ένα blogs, πρέπει να επαναλάβει τη διαδικασία για το καθένα από αυτά, ξανά και ξανά. Ευτυχώς, υπάρχουν κάποιες λύσεις που επιχειρούν να απλουστεύσουν αυτήν τη διαδικασία, και το Zoundry Raven είναι μία από αυτές που ξεχωρίζουν στο χώρο για την πληρότητα και την ευχρηστία τους.

Μέσα από αυτό μπορεί κανείς να δημιουργήσει νέα θέματα με ένα κλικ, να τα επεξεργαστεί, να τα εμπλουτίσει με πρόσθετα στοιχεία, να τα χαρακτηρίσει με tags και, τέλος, να τα δημοσιεύσει σε ένα ή περισσότερα blogs χωρίς να χρειάζεται καν να ανοίξει τον browser του!

Η εφαρμογή διαπρέπει όσον αφορά στη διαχείριση πολλών blogs παράλληλα, ενώ υιοθετεί, όσο (και όπου) αυτό είναι δυνατόν, τη λογική WYSIWYG (What You See Is What You Get). Ας δούμε όμως ευθύς αμέσως πώς μπορείτε να την αξιοποιήσετε.

Βήμα 1

Μετά την εγκατάστασή του, το Zoundry Raven απαιτεί την παρουσία ενός προφίλ χρήστη για τη λειτουργία του. Απλώς, εισαγάγετε ένα χαρακτηριστικό όνομα στο πλαίσιο που εμφανίζεται κατά την πρώτη εκτέλεση της εφαρμογής και δηλώστε έναν φάκελο στο δίσκο όπου θα διατηρεί τα δεδομένα σχετικά με τα blogs που θα διαχειρίζεστε μέσω αυτού.

Βήμα 2

Κάντε κλικ στο Add Account για να εμφανιστεί ο σχετικός wizard, μέσω του οποίου θα μπορέσετε να εισαγάγετε ένα blog στην εφαρμογή – σημειώνουμε ότι μπορείτε να επαναλάβετε τη διαδικασία που θα δούμε για να προσθέσετε περισσότερα blogs. Δηλώστε τη διεύθυνση URL του blog σας στο σχετικό πεδίο και πατήστε Next.

Βήμα 3

Δηλώστε ένα όνομα για το λογαριασμό σας, καθώς και τα στοιχεία πρόσβασής σας σε αυτόν ως “διαχειριστή” (δηλαδή με δικαίωμα συγγραφής άρθρων) στα πεδία Username και Password. Επιλέξτε από το pull-down μενού Site Type τον τύπο του blog σας βάσει του λογισμικού στο οποίο βασίζεται/του συστήματος διαχείρισης περιεχομένου που έχετε προσθέσει και στο πεδίο “API URL” τη διεύθυνση URL μέσω της οποίας γίνονται αποδεκτές νέες αναρτήσεις (στις περισσότερες περιπτώσεις θα μπορεί να ανιχνευτεί αυτόματα).

Βήμα 4

Ορισμένες φορές σε μια εγκατάσταση λογισμικού για blogs και σε έναν server μπορούν να συνυπάρχουν περισσότερα από ένα blogs. Το Zoundry Raven μπορεί να τα αναγνωρίσει και θα σας ζητήσει να επιλέξετε εκείνο που θέλετε να διαχειρίζεστε. Αν έχετε αλλάξει τον τρόπο διαχείρισης αρχείων, πρέπει να το ορίσετε στο “File upload via” – αν όμως δεν έχετε “πειράξει” το λογισμικό του blog σας, δεν χρειάζεται να κάνετε κάποια αλλαγή. Στην εικόνα μπορείτε να δείτε μια περίεργη περίπτωση ενός blog που βασίζεται στο Joomla με πρόσθετο plug-in για διαχείριση “σε στυλ WordPress”: αν και είναι μόνο ένα blog, κάθε υποκατηγορία του αναγνωρίζεται ως ξεχωριστό blog.

Βήμα 5

Μετά τη δήλωση των στοιχείων σας και τον ορισμό τού πώς θα επικοινωνεί με το blog σας, το Zoundry Raven θα συνδεθεί με αυτό και θα αρχίσει να κατεβάζει τα στοιχεία που βρίσκονται σε αυτό στο δίσκο σας. Έτσι θα έχετε και τοπική πρόσβαση σε όλα τα άρθρα που έχετε αναρτήσει στο blog σας, χωρίς καν να χρειάζεται να υπάρχει πρόσβαση στο Internet. Το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό είναι χρήσιμο αν ακόμα δεν έχετε σύνδεση ADSL.

Βήμα 6

Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία, θα μπορείτε να δείτε το/τα blog/blogs σας στο αριστερό πλαίσιο της εφαρμογής, καταχωρημένα κάτω από το όνομα που ορίσατε. Όπως προαναφέραμε, στη δική μας περίπτωση μπορείτε να δείτε τις κατηγορίες ενός blog ως πολλών ανεξάρτητων. Πριν αρχίσετε τις δημοσιεύσεις, επιλέξτε το όνομα του λογαριασμού από αριστερά (στον οποίο εντάσσεται το blog) και διαλέξτε View Settings for this Account. Ενεργοποιήστε το Override global Publishing Settings και στη συνέχεια το Re-Upload images.

Βήμα 7

Είστε έτοιμοι για την πρώτη δημοσίευσή σας! Διαλέξτε από τη λίστα αριστερά το blog στο οποίο θα εντάσσεται και κάντε κλικ στο Write για να δημιουργηθεί ένα νέο άρθρο. Τα πεδία Title και Tagwords μάλλον είναι αυτονόητα, όπως και το πώς μπορείτε να γράψετε το μήνυμά σας – το Zoundry Raven παρέχει έναν τυπικό editor άρθρων, όπως αυτός του back-end του blog σας ή ο HTML message editor των περισσότερων fora.

Απλώς προσέξτε τα γκριζαρισμένα XHTML και Preview στο κατώτερο τμήμα: όταν βρίσκεστε στο Design βλέπετε οπτικά το άρθρο σας καθώς το γράφετε. Στο XHTML βλέπετε τον κώδικα που το δομεί, ενώ στο Preview μια πληρέστερη οπτική παρουσίασή του.

Βήμα 8

Αν θέλετε, μπορείτε να δημοσιεύσετε το άρθρο σας σε περισσότερα από ένα blogs παράλληλα. Απλώς κάντε κλικ στο “+”, στο τέλος της γραμμής “Blog(s)”, και επιλέξτε τα επιπλέον blogs στα οποία θα αναρτηθεί. Προσέξτε επίσης πριν από κάθε δημοσίευση να ορίζετε την κατηγορία του blog σας στην οποία θα αναρτηθεί το άρθρο, μέσα από το pull-down μενού Configure. Τέλος, για να δημοσιεύσετε το άρθρο σας, κάντε κλικ στο Publish.

Διαβάστε επίσης:

  1. Γιατί αξίζει να είσαι blogger στο blogspot, υπάρχουν αρνητικά σημεία;
  2. Web hosting Ελλάδα, φιλοξενία ιστότοπου και ένοχα μυστικά
  3. Κατασκευή ιστοσελίδων στο λεπτό και ανέξοδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας