ΑρχικήHow toΚατασκευή ιστοσελίδων στο λεπτό και ανέξοδα

Κατασκευή ιστοσελίδων στο λεπτό και ανέξοδα

Αν θέλατε να κατασκευάσετε τη δική σας ιστοσελίδα στο ίντερνετ, αλλά δεν τολμούσατε να το πράξετε και το αναβάλλεται διαρκώς, λόγω τεχνικών δυσκολιών, τώρα μπορείτε να κάνετε την επιθυμία σας πραγματικότητα. Το Texnologia.Net σας δείχνει τον πιο εύκολο τρόπο για να επιτύχετε το σκοπό σας και μάλιστα ανέξοδα.

Στις παρακάτω ενότητες που ακολουθούν θα σας δείξουμε ορισμένες απλές τεχνικές για να δημιουργήσετε το δικό σας web site ξεκινώντας από το μηδέν. Τα μόνα που θα χρειαστείτε είναι ένας υπολογιστής, ένας Internet browser και φυσικά μεγάλη δόση φαντασίας. Η πρώτη σας ιστοσελίδα θα είναι έτοιμη σε λίγα μόλις λεπτά. Θα ξεκινήσουμε με ορισμένα απλά κόλπα και θα περάσουμε στη συνέχεια σε πιο προχωρημένες τεχνικές.

Κατασκευή ιστοσελίδας στο blogger

Ο πιο εύκολος τρόπος για να δημιουργήσετε, αλλά και να τροποποιήσετε μια ιστοσελίδα είναι να φτιάξετε ένα blog. Χρησιμοποιώντας το blogger, στο οποίο έχουμε αναφερθεί και στο παρελθόν (www.blogger.com), μπορείτε να αποκτήσετε ένα online ημερολόγιο το οποίο θα συμπεριλαμβάνει πολλά από τα στοιχεία που ενσωματώνουν πολλά από τα δημοφιλή sites του κυβερνοχώρου.

Το πρώτο που πρέπει να κάνετε είναι να το σχεδιάσετε και να καταγράψετε όλα όσα θέλετε να συμπεριλαμβάνει. Θυμηθείτε ότι μπορείτε να “συνθέσετε” το site σας χρησιμοποιώντας βοηθητικές υπηρεσίες από άλλα δημοφιλή sites όπως είναι το Yahoo! και το Google. Το πιθανότερο είναι ότι θα χρειαστεί να προσθέσετε φωτογραφίες, ίσως βίντεο, ενώ καλό θα ήταν να υπάρχει η δυνατότητα οι επισκέπτες να μπορούν να αφήσουν τα σχόλιά τους για τα γραφόμενα. Όλα τα παραπάνω μπορείτε να τα κάνετε πράξη πολύ εύκολα.

Ξεκινήστε με τη ραχοκοκαλιά της ιστοσελίδας. Μεταβείτε στο site www.blogger.com και κάντε κλικ στο μεγάλο πορτοκαλί βέλος που αναγράφει Δημιουργία Ιστολογίου. Μήπως θα θέλατε να μάθετε περισσότερα για το site πριν ξεκινήσετε; Από την ίδια σελίδα κάντε κλικ στον σύνδεσμο “Γρήγορη Περιήγηση” για να πάρετε μια ιδέα για το τι ακριβώς περιλαμβάνει το Blogger. Πίσω στη σελίδα δημιουργίας του blog, μπορείτε να εισάγετε τα στοιχεία του λογαριασμού σας του Google αν φυσικά διαθέτετε ή να δημιουργήσετε κάποιον καινούριο λογαριασμό.

Το Google mail (Gmail) είναι επίσης τώρα διαθέσιμο στον καθένα – χωρίς να απαιτείται η πρόσκληση από άλλο χρήστη -, οπότε μπορείτε να εκμεταλλευτείτε παράλληλα και αυτή την υπηρεσία. Θα πρέπει στη συνέχεια να επιλέξετε το όνομα που θα έχει το Blog σας πληκτρολογώντας την προτίμησή σας στο πεδίο Εμφανιζόμενο όνομα.

Σημειώστε ότι υπάρχει η πιθανότητα το όνομα που θα επιλέξετε να χρησιμοποιείται ήδη (θα σας ενημερώσει σχετικά το site), οπότε ίσως να χρειαστεί να το αλλάξετε. Εμείς δημιουργήσαμε ένα δοκιμαστικό blog του περιοδικού για τις ανάγκες της συγγραφής των άρθρων, το οποίο μπορείτε να το επισκεφτείτε στη διεύθυνση https://www.niata.net.

Το επόμενο βήμα είναι να επιλέξετε εμφάνιση για το site σας. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε και πολύ για αυτή την επιλογή σας, καθώς υπάρχει πάντα η δυνατότητα να επιλέξετε κάποιο άλλο πρότυπο εμφάνισης αργότερα. Αφού ολοκληρώσετε και με αυτή τη διαδικασία, θα εμφανιστεί o πίνακας ελέγχου του blog, μέσα από τον οποίο μπορείτε να το διαχειρίζεστε. Κάνοντας κλικ στο Νέα ανάρτηση, μπορείτε να εισάγετε μια νέα καταχώριση στην κεντρική σελίδα του ιστολογίου σας.

Επιλέγοντας το σύνδεσμο Αναρτήσεις, μπορείτε να δείτε όλα τα posts που έχουν εισαχθεί μέχρι στιγμής στο site, αν και προς το παρόν δεν θα υπάρχει κανένα. Ο σύνδεσμος Ρυθμίσεις θα σας επιτρέψει να αλλάξετε διάφορες παραμέτρους της ιστοσελίδας σας, αν και με αυτό θα ασχοληθούμε στη συνέχεια. Κάντε κλικ στον σύνδεσμο Διάταξη για να επιλέξετε ορισμένα στοιχεία που θα συμπεριλαμβάνει η ιστοσελίδα σας.

To δικό σας κανάλι

Το παράθυρο που απεικονίζει τη διάταξη του site μπορεί να είναι λίγο άδειο, αλλά σύντομα θα έχει περισσότερο ενδιαφέρον. Κάντε κλικ στον σύνδεσμο Προσθήκη στοιχείου και ένα καινούριο παράθυρο γεμάτο με καινούριες εφαρμογές – προσθήκες για το sites σας θα εμφανιστεί στην οθόνη. Μιλήσαμε προηγουμένως για προσθήκη βίντεο και ήρθε η ώρα να το πραγματοποιήσουμε. Ξεχωρίστε ανάμεσα στις υπόλοιπες προσθήκες την Γραμμή βίντεο και κάντε κλικ στον σύνδεσμο Προσθήκη στο ιστολόγιο.

Τα βίντεο που μπορείτε να τοποθετήσετε στη σελίδα σας προέρχονται από το Youtube. Από το νέο παράθυρο που θα εμφανιστεί, μπορείτε να ψάξετε για κάποιο βίντεο μέσα από αυτά τα δύο sites, με βάση τις λέξεις-λήμματα που θα πληκτρολογήσετε στην μπάρα αναζήτησης. Όταν αποφασίσετε, κάντε κλικ στο Αποθήκευση αλλαγών για να ολοκληρώσετε.

Πίσω στη σελίδα της διάταξης του site, μπορείτε να δείτε την προσθήκη του βίντεο ως ένα σκούρο καφέ παραλληλόγραμμο. Δοκιμάστε να το μεταφέρετε με drag’n drop σε οποιοδήποτε σημείο της ιστοσελίδας θέλετε, ενώ θυμηθείτε ότι το ίδιο μπορείτε να κάνετε και με όλα τα υπόλοιπα στοιχεία που θα προσθέσετε στο blog σας. Μια επίσης καλή προσθήκη που σας προτείνουμε να ενσωματώσετε στην ιστοσελίδα σας είναι το Newsreel, που εμφανίζει αυτόματα τίτλους ειδήσεων από τις ειδήσεις του Google στο ιστολόγιό σας.

Youtube παντού

Το πιθανότερο είναι να θελήσετε να δημοσιεύσετε το δικό σας βίντεο στο site σας. Ο ευκολότερος τρόπος για να το κάνετε αυτό, είναι να ανεβάσετε το βίντεό σας πρώτα στο Google Video ή στο Youtube και στη συνέχεια να δοκιμάσετε την τεχνική που αναφέραμε παραπάνω.

Όσον αφορά το Youtube, κάντε login στον λογαριασμό σας και επιλέξτε το σύνδεσμο My Account από το επάνω δεξιά μέρος της σελίδας. Από την καινούρια σελίδα που θα εμφανιστεί επιλέξτε Video Posting Settings από το πεδίο Account Settings και στη συνέχεια κάντε κλικ στο Add a Blog/site. Από το πεδίο Blog Service επιλέξτε Blogger και εισάγετε το e-mail αλλά και το password που χρησιμοποιήσατε για να εγγραφείτε στο www.blogger.com. Έπειτα από λίγα δευτερόλεπτα, το Youtube θα ανανεώσει τη σελίδα του και θα είστε πλέον σε θέση να εμφανίσετε βίντεο από τη σελίδα του Youtube κατευθείαν στο blog σας.

Επιλέξτε ένα βίντεο από το Youtube, αφού πρώτα κάνετε login. Κάντε κλικ στον σύνδεσμο που ονομάζεται Post Video για να εμφανιστεί μια σειρά από επιλογές που θα σας επιτρέψει να επιλέξετε κατευθείαν το blog σας, όπου και θα εμφανίσετε το επιλεγμένο βίντεο. Από το ίδιο πεδίο μπορείτε επίσης να ορίσετε έναν τίτλο για το βίντεο, καθώς και να προσθέσετε ένα μικρό σχόλιο για αυτό. Κάντε κλικ στο πλήκτρο Post to blog και το συγκεκριμένο βίντεο που επιλέξατε θα εμφανιστεί στο blog σας σε λίγα μόλις λεπτά.

Ώρα για γράψιμο

Ηρθε η ώρα να προσθέσετε ορισμένες νέες αναρτήσεις στο site σας. Οι αναρτήσεις (posts) δεν είναι τίποτα περισσότερο από μικρές παραγράφους κειμένου, όπως για παράδειγμα οι καταχωρίσεις σε κάποιο ημερολόγιο.

Για να προσθέσετε ένα νέο post μεταβείτε στον Πίνακα Ελέγχου του blog σας και επιλέξτε Νέα ανάρτηση. Πληκτρολογήστε ένα τίτλο, καθώς και το κυρίως κείμενο που θα περιλαμβάνει το post. Στην ίδια σελίδα μπορείτε επίσης να βρείτε πλήκτρα μορφοποίησης κειμένου που θα σας επιτρέψουν να γράψετε με έντονη ή πλάγια γραφή (bold ή italics), να υπογραμμίσετε λέξεις (underline) και να εκτελέσετε πολλές από τις ενέργειες που συναντάμε σε επεξεργαστές κειμένου. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα να αλλάξετε μέγεθος και χρώμα στο κείμενο σας, καθώς φυσικά και να δημιουργήσετε συνδέσμους προς εξωτερικά sites.

Αφήνοντας τον κέρσορα του ποντικιού επάνω από κάθε εικονίδιο για ένα – δυο δευτερόλεπτα, θα εμφανιστεί ένα επεξηγηματικό κείμενο σχετικά με τη λειτουργία του. Όσον αφορά τη δημιουργία των συνδέσμων, αφού έχετε πληκτρολογήσει το κείμενό σας, επιλέξτε το και κάντε κλικ στο πλήκτρο Σύνδεσμος. Στο παραθυράκι που θα εμφανιστεί πληκτρολογήστε απλώς την ηλεκτρονική διεύθυνση του site στην οποία θέλετε να οδηγεί ο σύνδεσμός σας και κάντε κλικ στο OK.

Προσθήκη φωτογραφιών

Ο ευκολότερος τρόπος για να προσθέσετε φωτογραφίες στο site είναι να τις “εντάξετε” ως κομμάτι μιας καινούριας ανάρτησης στο blog σας. Από το παράθυρο της δημιουργίας καινούριο post, στο οποίο αναφερθήκαμε και παραπάνω, κάντε κλικ στο εικονίδιο Προσθήκη Εικόνας. Από το νέο παράθυρο που θα εμφανιστεί, έχετε δύο επιλογές: να επιλέξετε να ανεβάσετε μια εικόνα κατευθείαν από τον υπολογιστή σας ή να εισάγετε το link μιας εικόνας που υπάρχει στο Διαδίκτυο. Aν πάλι θελήσετε να ανεβάσετε ολόκληρα φωτογραφικά άλμπουμ το PicasGoogle Photos a θα σας λύσει τα χέρια.

Πρόκειται για δωρεάν πρόγραμμα αρχειοθέτησης φωτογραφιών που διαθέτει και ορισμένες απλές λειτουργίας επεξεργασίας εικόνας. Για να το κατεβάσετε επισκεφθείτε το https://www.google.com/intl/el/photos/about/ και κάντε κλικ στον σύνδεσμο Download.

Η συγκεκριμένη υπηρεσία δύναται να χρησιμοποιηθεί κατευθείαν από το πρόγραμμα περιήγησης και δεν απαιτείται ο χρήστης να κατεβάσει κάποιο λογισμικό. Για όσους διαθέτουν έξυπνο κινητό τηλέφωνο, υπάρχει επίσης και Android εφαρμογή, ούτως ώστε να το εγκαταστήσετε στη συσκευή σας και να το χρησιμοποιήσετε εν κινήσει.

Όλα τα παραπάνω αρχεία σας θα εμφανιστούν στον πίνακα ελέγχου με τη μορφή μικρογραφιών για να επιλέξετε εύκολα τις εικόνες που θέλετε. Κάντε κλικ σε κάποια από τις φωτογραφίες σας και αυτή θα τοποθετηθεί στο ειδικό πλαίσιο συλλογής φωτογραφιών κάτω αριστερά στο παράθυρο του προγράμματος. Κάντε κλικ στο πλήκτρο Hold δίπλα ακριβώς για να τη διατηρήσετε στη συλλογή.

Με τον ίδιο τρόπο επιλέξτε και τοποθετήστε στη συλλογή όλες τις φωτογραφίες που θέλετε να ανεβάσετε στο blog σας. Κρατώντας το ctrl από το πληκτρολόγιο, κάντε κλικ σε μία-μία όλες τις φωτογραφίες από τη συλλογή σας για να τις επιλέξετε και πατήστε στη συνέχεια το εικονίδιο Blog This από τα δεξιά. Αμέσως θα εμφανιστεί η πρώτη σελίδα του Blogger στην οποία θα πρέπει να κάνετε login για να συνεχίσετε.

Μια εναλλακτική λύση είναι αν διαθέτετε λογαριασμό στην Google είναι να χρησιμοποιήσετε την επιλογή Web Album του Flickr για να δημιουργήσετε ένα online φωτογραφικό άλμπουμ.

Συμπερασματικά

Όπως είδατε χρησιμοποιήσαμε τρία μόνο απλά εργαλεία και υπηρεσίες, το blogger, το Youtube και το Google photos και καταφέραμε να δημιουργήσουμε ένα αξιοπρεπέστατο για ερασιτεχνική προσπάθεια site. Στην πραγματικότητα ασχοληθήκαμε με ένα μικρό μόνο ποσοστό των λειτουργιών και των υπηρεσιών που μας προσφέρονται, ενώ στην πραγματικότητα υπάρχουν πολλά περισσότερα για να ανακαλύψετε. Ξεκινήστε λοιπόν τη δουλειά και αν πιστεύετε ότι έχετε κατασκευάσει κάτι αξιόλογο μη διστάσετε να μας ενημερώσετε για να σας πούμε τη γνώμη μας.

Google Sites

Μία άλλη ανέξοδη μέθοδος κατασκευής ιστοσελίδων είναι η υπηρεσία Google Sites, η οποία επιτρέπει σε οποιονδήποτε χρήστη να δημιουργήσει ένα web site μέσα από ένα απλό και εύχρηστο περιβάλλον χρήσης, και το κυριότερο από όλα είναι ότι ο πίνακας διαχείρισης είναι πλέον στην ελληνική γλώσσα, κάτι που προφανώς θα βοηθήσει αρκετούς που δεν γνωρίζουν αγγλικά.

Το Google Sites (Ιστότοποι Google) μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να κατασκευάσει κάποιος τον προσωπικό του δικτυακό τόπο ή κάποιο ηλεκτρονικό κατάστημα για την μικρή του επιχείρηση. Γεγονός είναι ότι o εξελληνισμός του Google Sites θα εκτιμηθεί ιδιαίτερα από τους χρήστες, οι οποίοι δεν είναι εξοικειωμένοι τόσο με τη διαδικασία δημιουργίας ενός site όσο και με την αγγλική ορολογία που χρησιμοποιείται συνήθως.

Αλλαγές όμως είχαμε και στο Gmail, την email υπηρεσία του Google, καθώς εδώ και λίγο καιρό οι χρήστες της υπηρεσίας έχουν την ευκαιρία να αλλάξουν την όψη στο περιβάλλον χρήσης της υπηρεσίας, εγκαθιστώντας ένα από τα διαθέσιμα themes.

Τέλος, μια ακόμη ανακοίνωση που αφορά την Google, έχει να κάνει με τη συμφωνία της εταιρείας με σημαντικούς εκδοτικούς οίκους και εκδότες. Η συγκεκριμένη συμφωνία αφορά τη δυνατότητα αναζήτησης ανάμεσα σε εκατομμύρια online βιβλία, αλλά και την αγορά αντιγράφων μέσω Internet. Τα έσοδα για τους εκδοτικούς οίκους και τους συγγραφείς θα προέρχονται από συνδρομές και πωλήσεις βιβλίων.

Κόστος κατασκευής ιστοσελίδων από επαγγελματίες

Όσοι από εσάς επιθυμείτε να δημιουργήσετε ένα επαγγελματικό αποτέλεσμα που θα είναι εφάμιλλο του επιχειρηματικού σας πνεύματος, τότε δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως απαιτείται να στραφείτε σε πιο προηγμένες λύσεις, προσλαμβάνοντας επαγγελματίες που ασχολούνται με το συγκεκριμένο αντικείμενο αρκετά χρόνια και γνωρίζουν επακριβώς τι αναζητά ο κάθε επιχειρηματίας για την εταιρεία του.

Ωστόσο εδώ τα πράγματα ξεφεύγουν, αναφορικά με το κόστος που θα χρειαστεί να πληρώσει ο ενδιαφερόμενος, εφόσον δεν συμβιβάζεται με απλοϊκά πράγματα και θέλει να ξεχωρίζει από τη μάζα, όπως πράττει οποιαδήποτε σοβαρή εταιρεία που σέβεται τον εαυτό της στην ελεύθερη οικονομία.

Ο λόγος που οι τιμές είναι εξωφρενικές, έγκειται στο γεγονός ότι ο επαγγελματίας θα πρέπει πρώτα να κάνει μία μελέτη για να διαπιστώσει κατά πόσο είναι εφικτό να πραγματοποιηθούν οι απαιτήσεις του πελάτη επί του πρακτέου. Φερειπείν ενδέχεται να θέλεις στο ηλεκτρονικό σου κατάστημα να συμπεριλαμβάνονται πολλά γραφικά στοιχεία και εκπληκτικό σχεδιασμός, κάτι που συνεπάγεται πως θα χρειαστεί η συμβολή ενός designer, που σημαίνει έξτρα κόστος και επιπλέον εργασία.

Από την άλλη πλευρά, εάν αν χρειάζεσαι ένα απλό e-shop απλά για να πουλάς τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σου, τότε δεν υπάρχει αμφιβολία πως η τιμή θα κυμαίνεται σε λογικά πλαίσια που θα ξεκινάει από τα 100 ευρώ και ίσως να φτάσει έως τα 500 ευρώ, ανάλογα με την τεχνική δυσκολία που θα αντιμετωπίσει ο κατασκευαστής ιστοσελίδων στη διαδικτυακή σου τοποθεσία. Επομένως τα πάντα είναι σχετικά.

Απαίτησε μοναδικό σχεδιασμό

Σου συνιστώ να ζητήσεις επιτακτικά από τον σχεδιαστή της ιστοσελίδας σου να δημιουργήσει μοναδική εμφάνιση που δεν θα παραπέμπει σε κάποιο άλλο website. Η βασική αιτία που τονίζω τούτη την παράμετρο οφείλεται στο γεγονός πως αρκετοί σχεδιαστές, επειδή βαριούνται και είναι χαμηλός ο προϋπολογισμός που διαθέτεις για αυτό το εγχείρημα, έχει ως συνέπεια να παίρνουν έτοιμα πρότυπα (Templates ή Themes) και να τα προσαρμόζουν με μικρές παρεμβάσεις στα έργα τους, κάτι που ομολογουμένως δεν θεωρείται ανήθικο, εφόσον σε έχει ενημερώσει εκ των προτέρων και απαιτείς παράλληλα να έχει χαμηλό κόστος η όλη δουλειά.

Η ξεχωριστή εμφάνιση της διαδικτυακής τοποθεσίας που έχεις στην κατοχή σου, σημαίνει πως αυτόματα καθιστάς την ιστοσελίδα σου ιδιαίτερη, εκκεντρική και με δική της ταυτότητα που διακρίνεται ανάμεσα σε εκατομμύρια άλλες παρόμοιες ανταγωνιστικές τοποθεσίες ανά την υφήλιο.

Να σημειωθεί δε, πως κανένας σώφρων επιχειρηματίας δεν του αρέσει να παρομοιάζουν την επιχείρηση του με κάποιες άλλες ανταγωνιστικές. Ακόμη και αν χρειαστεί να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη του.

Λογότυπο

Ο σχεδιασμός ενός ελκυστικού λογότυπου έχει την ικανότητα να ξυπνάει ευχάριστα συναισθήματα στο χρήστη, και μάλιστα σε πληροφορώ πως είναι καθοριστικής σημασίας, διότι είναι το πρώτο στοιχείο που αντικρίζει ο επισκέπτης καθώς προσγειώνεται στην ιστοσελίδα σου.

Εδώ το παράλογο κομμάτι της υπόθεσης είναι πως αρκετοί σχεδιαστές ζητούν υπέρογκα χρηματικά πόσα για να φτιάξουν υποτίθεται κάτι θεσπέσιο, όμως για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους, υπάρχουν αρκετοί ικανοί επαγγελματίες στο Fiverr.com που δημιουργούν εξίσου καταπληκτικά αποτελέσματα με το ένα δέκατο της τιμής. Σαφώς η τελική απόφαση είναι μόνο δική σου.

Συντήρηση ιστοσελίδας

Μην ξεχνάς πως τα έξοδα δεν τελειώνουν με την ολοκλήρωση ενός website, αλλά συνεχίζουν να τρέχουν και μετά το πέρας της κατασκευής του. Διότι ενδέχεται να προκύψουν τεχνικά προβλήματα, όπως γιατί μπορεί να βάλεις κατά λάθος το χέρι σου στις ρυθμίσεις και να χαλάσεις την ομαλότητα λειτουργίας του χώρου σου, με αρνητική συνέπεια να αναγκαστείς να προσλάβεις ξανά κάποιο ειδικό για να επαναφέρει τα πράγματα στην φυσιολογική του κατάσταση.

Δηλαδή, ίσως να προκύψουν απρόοπτα γεγονότα ή ακόμη καλύτερα να θέλεις να επεκτείνεις τις δυνατότητες της ιστοσελίδας σου, αφού βλέπεις πώς τα επιχειρηματικά σου δρώμενα αναπτύσσονται με ραγδαίο ρυθμό.

Πρόσληψη έμπειρου webmaster

Από τη στιγμή που τέθηκε σε λειτουργία η ιστοσελίδα σου, θα χρειαστεί ένα άτομο που θα αναλαμβάνει το τεχνικό σκέλος της υπόθεσης, και θα επιλύει διάφορα ζητήματα με απώτερο σκοπό να ανέβει το site σου στις πρώτες θέσεις των αποτελεσμάτων αναζήτησης στην Google, στο Yahoo και στην Bing, για να πιάσουν τόπο οι προσπάθειες σου και τελικά να αποκτήσεις περισσότερους επισκέπτες και πελάτες στο κατάστημα σου.

Να θυμάσαι ότι η πρόσληψη webmaster επιβάλλεται να είναι μόνιμη και όχι με σύμβαση ενός ή δύο μηνών, με κύριο γνώμονα να εγκλιματιστεί κατάλληλα με την κουλτούρα της επιχείρησης σου και να ξέρει από πρώτο χέρι ποια φιλοσοφία θα ακολουθήσει και τι να αποφεύγει, χωρίς να βρίσκεσαι όλη την ώρα πάνω από το κεφάλι του, όπως συμβαίνει ευρέως κατά τους πρώτους μήνες σε αυτές τις περιπτώσεις.

Διάβασε επίσης:

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166