ΑρχικήΕφαρμογέςΕφαρμογές Android για Smart TV και Android TV Box

Εφαρμογές Android για Smart TV και Android TV Box

Η τηλεόραση έχει πάψει προ πολλού να αποτελεί μία συσκευή για να παρακολουθείς απλά και μόνο τηλεοπτικές εκπομπές και ταινίες, αφού πλέον με την έλευση της Smart TV και τη δυνατότητα ενσωμάτωσης του λειτουργικού συστήματος Android, δίνεται η δυνατότητα στο χρήστη να εγκαθιστά οποιαδήποτε εφαρμογή που προορίζεται για smartphone κατευθείαν στην έξυπνη τηλεόραση και μάλιστα με συνοπτικές διαδικασίες.

Για αυτό το λόγο δημιουργήσαμε μία λίστα με διάφορες εφαρμογές που μπορείς να τις βρεις στο Google Play Store προκειμένου να σας τις παρουσιάσουμε αναλυτικά, και εφόσον σας αρέσουν, να τις δοκιμάσετε είτε στην Smart TV, είτε στο Android TV Box σας.

Notification For Android TV

Αυτή η εφαρμογή προσφέρει τον ευκολότερο τρόπο λήψης ειδοποιήσεων από το κινητό τηλέφωνο στο Android Smart TV. Δηλαδή μπορούμε να λαμβάνουμε όλες τις ειδοποιήσεις από το smartphone απευθείας στην τηλεόραση. Μπορείτε ακόμη και να κάνετε κύλιση κάθε μηνύματος σε λειτουργία πλήρους οθόνης. Επιπρόσθετα μπορείτε να λαμβάνετε μηνύματα και από δημοφιλείς εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων, όπως το Whatsapp, to Facebook messenger, το Gmail. Ακόμη και να διαβάσετε τα SMS που έχετε λάβει στο τηλέφωνο σας, και πολλά άλλα.

Steam Link

Αν σας αρέσει να παίζετε παιχνίδια στον υπολογιστή, τότε η εφαρμογή Steam Link θα σας βοηθήσει να μεταδώσετε όλα τα παιχνίδια του υπολογιστή σας απευθείας στην τηλεόραση. Το Steam Link App απαιτείται να συγχρονιστεί ανάμεσα στις δύο συσκευές που θα χρησιμοποιηθούν για αυτό το σκοπό, κάτι που είναι σχετικά εύκολο.

Η εφαρμογή χρησιμοποιεί τη σύνδεση του οικιακού δικτύου (WiFi ή Ethernet) για τη μετάδοση των παιχνιδιών, ενώ μπορείτε κάλλιστα να παίξετε το αγαπημένο σας βιντεοπαιχνίδι σε ποιότητα έως 4k 60FPS. Ωστόσο για να έχετε χαμηλό lag, συνίσταται να χρησιμοποιήσετε το Ethernet.

Krita

Εάν δεν είστε εξοικειωμένοι με το Krita, είναι μια εφαρμογή ζωγραφικής και σχεδίασης ανοιχτού κώδικα που δημιουργήθηκε στο Linux. Αναπτύχθηκε από το Ίδρυμα Krita και το KDE, εξ ου και το περίεργο όνομα. Αδιαμφισβήτητα θεωρείται μια εξαιρετική εφαρμογή ζωγραφικής με αρκετά χρόνια ανάπτυξης πίσω της. Ωστόσο πρέπει να σημειωθεί ότι η αναλογία διαστάσεων είναι 1:1. Δεν υπάρχει απώλεια ποιότητας στο σκίτσο που θα ζωγραφίσετε και θα το αποθηκεύσετε USB stick. Είναι η ίδια εφαρμογή που θα βρείτε σε επιτραπέζιους υπολογιστές, καθιστώντας την εξαιρετική επιλογή για όσους χρησιμοποιούν tablet και Chromebook.

Έτσι, αν ψάχνετε για μια εφαρμογή ζωγραφικής και σχεδίασης ποιότητας το Krita είναι μια καταπληκτική επιλογή που διατίθεται δωρεάν και χωρίς περιορισμούς. Ωστόσο, είναι κατασκευασμένο για μεγάλες οθόνες, εξ ου και η έλλειψη υποστήριξης για κινητά τηλέφωνα.

Button Mapper: Remap your keys

Πολλά τηλεχειριστήρια τηλεόρασης δεν διαθέτουν ειδικό κουμπί για εφαρμογές streaming. Συνεπώς με Button Mapper: Remap your keys μπορείτε εύκολα να αντιστοιχίσετε οποιοδήποτε κουμπί του τηλεχειριστηρίου για παράδειγμα με το Netflix, το Amazon Prime, και ούτω καθεξής.

Αυτή η εφαρμογή μπορεί να σας βοηθήσει με συνοπτικές διαδικασίες να αντιστοιχίσετε ένα συγκεκριμένο πλήκτρο στο τηλεκοντρόλ με οποιαδήποτε εφαρμογή. Όμως εκείνο το στοιχείο που χρήζει άξιο αναφοράς είναι ότι μπορεί να κάνει πολλά περισσότερα, δηλαδή αντί για ένα πάτημα του κουμπιού να επιλέξετε να γίνεται π.χ. μέσα από μία δέσμη ενεργειών, δηλαδή πατώντας το 9 και το 8 μαζί να ανοίγει το Facebook, ή με ένα παρατεταμένο πάτημα του μηδέν να ανοίγει το Twitter κ.λπ.

Με λίγα λόγια δύναται να χρησιμοποιήσουμε το ίδιο κουμπί για να εκτελέσουμε διαφορετικές ενέργειες, ανάλογα με το συνδυασμό που εμείς θα επιλέξουμε να εφαρμόσουμε στη δική μας περίπτωση.

Google Meet

Έχουν περάσει ανεπιστρεπτί τα χρόνια που η τηλεόραση ήταν ένα απλό χαζοκούτι. Πλέον μπορούμε να μετατρέψουμε τη Smart TV σε ένα πολυεργαλείο και να λάβουμε μέρος σε τηλεδιάσκεψη, ακόμη και να κάνουμε βιντεοκλήση καλώντας φίλους και γνωστούς, και όλα αυτά χάρη στο Google Meet.

Η εφαρμογή Google Meet είναι επίσημα διαθέσιμη στο Play Store και μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε είτε με το τηλεχειριστήριο για να πλοηγηθούμε στο μενού, είτε μέσω φωνητικών εντολών, χρησιμοποιώντας κάποιο μικρόφωνο. Εάν θέλετε να πραγματοποιείτε βιντεοκλήσεις, μπορείτε να συνδέσετε μια web κάμερα που να είναι συμβατή με το Android, όπως και με τη συσκευή σας.

TV Memory Cleaner

Σε ένα smartphone, έχουμε την επιλογή να αφαιρέσουμε εφαρμογές για να απελευθερώσουμε επιπλέον αποθηκευτικό χώρο από την κάρτα μνήμης προκειμένου να μην επιβαρύνεται η συσκευή. Στην Smart TV, δεν μας παρέχεται αυτή η δυνατότητα. Εάν η τηλεόρασή σας λειτουργεί αργά, τότε πρέπει να δοκιμάσετε απαραίτητα το TV Memory Cleaner.

Αυτή η εφαρμογή σταματά αμέσως όλες τις μη βασικές εφαρμογές που τρέχουν στο παρασκήνιο και δεν μας είναι καθόλου χρήσιμες, έτσι απελευθερώνει πολύτιμο αποθηκευτικό χώρο, με απώτερο σκοπό να μη ζορίζεται το σύστημα. Το TV Memory Cleaner έχει τα εχέγγυα να βελτιώσει τη συνολική απόδοση της τηλεόρασης.

Nebula Manager

Αν και είναι δυνατή η πλευρική φόρτωση εφαρμογών στην Android Smart TV, αλλά αυτό που λείπει είναι ότι δεν μπορούμε να εμφανίσουμε τα αγαπημένα μας apps στην αρχική οθόνη, όπως συμβαίνει για παράδειγμα στο smartphone. Με την εφαρμογή Nebula Manager, μπορούμε εύκολα να δημιουργήσουμε μια συντόμευση στη αρχική οθόνη, τοποθετώντας για παράδειγμα τις πιο χρησιμοποιημένες εφαρμογές που έχουμε στο λειτουργικό μας σύστημα, ώστε να μην αναγκαζόμαστε να τις ψάχνουμε κάθε φορά που θέλουμε να τις θέσουμε σε λειτουργία.

Το Nebula Manager έχει μία εύχρηστη διεπαφή, όπου με ένα πάτημα δύναται να προσθέσουμε οποιαδήποτε εφαρμογή στην αρχική οθόνη.

Sideload Launcher

Όσοι από εσάς χρησιμοποιείτε εντατικά το smartphone σας θα έχετε διαπιστώσει πως επειδή ορισμένα application δεν υπάρχουν στο Google Play Store και τις βρίσκουμε μονάχα από διαφορές τρίτες πήγες, έτσι απαιτείται να της κάνουμε Sideload, δηλαδή πρέπει να τις φορτώσουμε πλευρικά, αλλά το πρόβλημα με τις πλευρικές εφαρμογές είναι ότι δεν θα εμφανίζονται κατά τη λειτουργία εκκίνησης της Android TV με αρνητικό πρόσημο να δημιουργείται ένα χάος και πρέπει να ψάξουμε να βρούμε το σημείο που είναι τοποθετημένες που συνεπάγεται με περαιτέρω ταλαιπωρία και κόπο.

Επομένως, εδώ, το Sideload Launcher παίζει ουσιαστικό ρόλο, καθώς επιλύει αυτή την περίεργη κατάσταση. Βεβαία, καλό είναι από τη μεριά μας να εξηγήσουμε πως όλα αυτά τα περίεργα πράγματα υφίστανται γιατί το λειτουργικό σύστημα τις αντιλαμβάνεται ως ύποπτες και θέλει να προστατεύσει το χρήστη από τυχόν ιούς και εξωτερικές επιθέσεις από κυβερνοεγκληματίες.

Mix Apps

Παρομοίως, όπως συμβαίνει με το Sideload launcher, έτσι και το Mix App προσφέρει έναν ίδιο και συνάμα γρήγορο τρόπο χρήσης οποιασδήποτε εφαρμογής στη Smart TV, η οποία θα εμφανίζεται απευθείας στην αρχική οθόνη του μενού μας, και δεν θα είναι σκόπιμα κρυμμένη, επειδή το λειτουργικό σύστημα την κρίνει ως ύποπτη.

Το Mix Apps εμφανίζει όλες τις εφαρμογές σε ένα μέρος, ώστε ώστε να μπορούμε να τις βρούμε και να τις ανοίξουμε κατευθείαν από την αρχική οθόνη. Αυτή η εφαρμογή είναι δωρεάν για λήψη από το play store.

NeverThink

Μερικές φορές, τυχαίνει να ξοδεύουμε αρκετό χρόνο, αναζητώντας καλό περιεχόμενο στο διαδίκτυο. Το NeverThink έρχεται να μας δώσει ενδιαφέρουσες λύσεις και προτάσεις, παρουσιάζοντας μας οπτικοακουστικό περιεχόμενο που ταιριάζει καλύτερα στις προτιμήσεις και τα γούστα μας, αλλά με ένα εντελώς διαφορετικό τρόπο από αυτό που ενδεχομένως να νομίζετε.

Πρόκειται για ένα εξαιρετικό εργαλείο στο Android, καθώς μας δίνει προτάσεις για επιλεγμένα βίντεο και memes από διαφορετικές κατηγορίες. Ωστόσο πρέπει να διευκρινίσουμε πως πρέπει πρωτίστως να επιλέξουμε την κατηγορία που μας ενδιαφέρει, και αυτό με τη σειρά του θα μας εμφανίσει το επιλεγμένο περιεχόμενο από διαφορετικές πλατφόρμες στα social media, και όχι μόνο από μία πηγή.

Αν σας αρέσει να παρακολουθείτε τυχαία βίντεο στο Facebook, στο Youtube και σε άλλες πλατφόρμες, αυτή είναι η καλύτερη εφαρμογή για εσάς. Η διεπαφή είναι έτσι σχεδιασμένη ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τον οποιοδήποτε άνθρωπο, και απλά με τη χρήση του τηλεχειριστηρίου.

AirScreen

Το Airscreen σας βοηθά να μεταδώσετε την οθόνη του κινητού τηλεφώνου, του iPad ή του tablet στην Smart TV σας. Ενώ επιβάλλεται να ειπωθεί πως υποστηρίζει επιτάχυνση αυτών των διεργασιών, ώστε να μπορείτε εύκολα να μεταδώσετε βίντεο έως και 4k χωρίς καθυστέρηση στην τηλεόραση για την καλύτερη δυνατή απόδοση αυτής της διαδικασίας. Βέβαια εκτός από βίντεο, δύναται να μεταδώσετε φωτογραφίες, μουσική και άλλα μέσα.

Υποστηρίζει σχεδόν όλες τις εφαρμογές για μετάδοση στην Android TV σας. Επομένως, προσωπικά προτείνω ανεπιφύλακτα να χρησιμοποιήσετε το Air Screen γιατί συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων στο είδος του.

Amazon Kindle

Είναι μια εφαρμογή ανάγνωσης ψηφιακών βιβλίων που αναπτύχθηκε από την Amazon. Ωστόσο το αρνητικό στοιχείο της υπόθεσης είναι ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα αγοράς ηλεκτρονικών βιβλίων απευθείας μέσα από τούτη την εφαρμογή, κάτι που θεωρείται μεγάλο πλήγμα για το Android, όμως δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το Amazon Kindle εξακολουθεί να είναι η κορυφαία εφαρμογή ηλεκτρονικής ανάγνωσης στο Google Play Store.

Το κατάστημα ηλεκτρονικών βιβλίων της Amazon φιλοξενεί μια τεράστια συλλογή ηλεκτρονικών βιβλίων και προσφέρει την καλύτερη μορφοποίηση για το e-book, ώστε να φαίνεται σωστά στην Smart TV, χωρίς παραμόρφωση.

Send Files To TV

Εάν θέλετε να μοιράζεστε γρήγορα και εύκολα αρχεία από το smartphone ή το tablet σας στην τηλεόραση Android και το αντίστροφο, τότε το Send Files To TV αποτελεί την ιδανική επιλογή για τούτο το σκοπό, το οποίο είναι πανεύκολο στη χρήση και μάλιστα συνοδεύεται από αρκετές χρήσιμες δυνατότητες, μετατρέποντας την τηλεόραση σας σε ένα πανίσχυρο μηχάνημα για να λαμβάνετε και να στέλνετε διάφορα αρχεία.

Αυτή η εφαρμογή λειτουργεί και μέσω του δικτύου wifi, ώστε να μπορείτε να μοιράζεστε αρχεία μεγάλου μεγέθους με υψηλή ταχύτητα. Ενώ το σπουδαιότερο από όλα είναι ότι διαθέτει μια απλή και εύχρηστη διεπαφή χρήστη προκειμένου να μην μπερδεύεστε κατά την λειτουργία της. Μπορείτε να κάνετε λήψη αυτής της εφαρμογής ακόνα και σε Windows, Mac, Smartphone Android και Android tv.

Twitch

Σε περίπτωση που είστε λάτρεις των βιντεοπαιχνιδιών και σας αρέσει να παρακολουθείτε άλλους Gamers να παίζουν παιχνίδια όπως Dota, CSGO, Fortnite, Call of Duty και πολλά άλλα, τότε το Twitch είναι ιδανική εφαρμογή που θα σας λύσει τα χέρια, χωρίς να απαιτείται να χρησιμοποιήσετε υπολογιστή.

Εδώ οφείλουμε να επισημάνουμε το γεγονός πως η εταιρεία έχει κάνει καταπληκτική δουλειά, δημιουργώντας μία πάρα πολύ καλή εφαρμογή που τρέχει σωστά στο Android που είναι αρκετά εύκολη στην πλοήγηση. Ενώ όπως συμβαίνει και στον κανονικό ιστότοπο του Twitch, έτσι και εδώ όλα τα κανάλια των streamers είναι σωστά κατηγοριοποιημένα και φυσικά υπάρχουν υποκατηγορίες σε περίπτωση που επιθυμείτε να εμβαθύνετε την αναζήτηση σας, επομένως με ένα τηλεχειριστήριο, μπορείτε να έχετε εύκολη πρόσβαση στο περιεχόμενο του twitch.

Spotify

Κατά γενική ομολογία, το Spotify χαρακτηρίζεται ως η πιο δημοφιλής διαδικτυακή υπηρεσία ακρόασης μουσικής, η οποία έχει δημιουργήσει ένα πανίσχυρο mobile application για το λειτουργικό σύστημα android, ώστε να καλύψει τις απαιτητικές ανάγκες των χρηστών της.

Η διεπαφή του Spotify στο Android TV είναι προσεγμένη και καθαρή, καθώς περιέχει όλα τα βασικά χαρακτηριστικά για να κάνετε ακρόαση των αγαπημένων σας τραγουδιών και podcast, χρησιμοποιώντας απλά το τηλεχειριστήριο. Βέβαια για να μην υπάρχουν παρανοήσεις, παρόλο που μπορείτε να εγκαταστήσετε δωρεάν το Spotify στη smart tv σας, η συγκεκριμένη υπηρεσία προσφέρει ορισμένα χαρακτηριστικά επί πληρωμή. Συνεπώς για να απολαύσετε όλες τις δυνατότητες του Spotify θα αναγκαστείτε να πληρώσετε κάποια μηνιαία συνδρομή.

Amazon Music

Η Amazon δημιούργησε μία ενότητα που είναι αφιερωμένη αποκλειστικά στη μουσική προκειμένου να μπορεί ο χρήστης να ακούσει τα αγαπημένα του τραγούδια. Μπορούμε να πούμε χωρίς αμφιβολία ότι η εφαρμογή Amazon music είναι υψηλής ποιότητας και δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από το Spotify και μάλιστα προσφέρει μια τεράστια συλλογή από τα πιο πρόσφατα τραγούδια που είναι τα πιο δημοφιλή αυτήν την εβδομάδα, αυτό το μήνα και αυτό το χρόνο.

Επιπρόσθετα δύναται να ακούσουμε τη μουσική που επιθυμούμε σε πολύ καλή ποιότητα με υψηλό ρυθμό μετάδοσης δεδομένων (αγγλικά bitrate). Μεταξύ άλλων, το Amazon music διαθέτει την επιλογή αποκλεισμού ακατάλληλων τραγουδιών, ακόμη και ρύθμιση της προτιμώμενης γλώσσας, εφόσον δεν θέλουμε τα αγγλικά.

Επίσης είναι επιτακτική ανάγκη να τονίσουμε πως παρόλο που η εφαρμογή του Amazon music προσφέρετε δωρεάν στο ευρύ κοινό, εν τούτοις διατίθεται με αρκετούς περιορισμούς, κάτι που σημαίνει ότι αν θέλεις να ξεκλειδώσεις όλα τα χαρακτηριστικά αυτής της εφαρμογής θα πρέπει να είσαι συνδρομητής του Amazon Prime.

Kodi

Χωρίς καμία αμφιβολία, το Kodi θεωρείται από τις κορυφαίες εφαρμογές αναπαραγωγής πολυμέσων, καθώς επιτρέπει στους χρήστες να προβάλλουν βίντεο, ταινίες, τηλεοπτικά κανάλια, αθλητικούς αγώνες, μουσική, podcast και πολλούς άλλους τύπους ψηφιακών πολυμέσων απευθείας στην τηλεόραση τους.

Η δυνατότητα αναπαραγωγής των πολυμέσων μπορεί να γίνει, είτε από κάποιο μέσο αποθήκευσης που βρίσκεται τοπικά στη συσκευή σας, είτε μέσω του διαδικτύου με την εγκατάσταση πρόσθετων (add-ons) για αναπαραγωγή περιεχομένου από διαφορετικές υπηρεσίες ροής, όπως youtube, mojo, twitch και πολλά άλλα. Αν θέλετε να απολαύσετε ζωντανή τηλεόραση στο Android TV Box, τότε χρησιμοποιήστε οπωσδήποτε το πρόσθετο Jio TV On Android για Kodi. Εγώ προσωπικά έχω χρησιμοποιήσει το Kodi στο Mi Box και η εμπειρία μου ήταν πολύ καλή.

Plex: Stream Movies & TV

Η συγκεκριμένη εφαρμογή λειτουργεί ως μονάδα αναπαραγωγής πολυμέσων Ταινιών και τηλεοπτικών σειρών, και διαφόρων άλλων πολυμέσων, ακόμη και μουσικών αρχείων. Και πιο αναλυτικά δύναται να αναπαράξει αρχεία που βρίσκονται στον υπολογιστή κατευθείαν στην Smart TV.

Αυτή η ιδιομορφία καθίσταται ιδιαίτερα χρηστική σε περίπτωση που έχετε μία ευρεία συλλογή ταινιών στο PC ή στο Cloud και δεν θέλετε να τα μεταφέρετε Android TV Box, προφανώς γατί δεν υπάρχει ο απαιτούμενος αποθηκευτικός χώρος.

Επιπλέον αξίζει να σημειωθεί πως το Plex – μεταξύ άλλων – σας βοηθάει στην οργάνωση όλων των ταινιών και των σειρών σας διαχωρίζοντας τα ανά είδος, ανά βαθμολογία, κι αν διαθέτουν υπότιτλους, ώστε να υπάρχει οργάνωση και να μην μπερδεύεστε. Η διεπαφή χρήστη του Plex είναι εύκολη στη διαμόρφωση και μπορείτε να εξοικειωθείτε μαζί της μέσα σε λίγα λεπτά.

Επίσης μπορείτε ακόμη και να μεταδώσετε ρετρό παιχνίδια απευθείας στην τηλεόραση Android. Η Plex εισήγαγε τα κλασικά παιχνίδια Atari που μπορείτε να μεταδώσετε απευθείας στο Android tv, ενώ μπορείτε ακόμη και να εγκαταστήσετε και συλλογή ROM παιχνιδιών και εξομοιωτές σε οποιαδήποτε συσκευή Android TV.

VLC for Android

Το VLC είναι ένα από τα πιο δημοφιλή προγράμματα αναπαραγωγής βίντεο, όχι μόνο για υπολογιστές, αλλά και για Smart TV. Εάν αν θέλετε να παρακολουθήσετε κάποιο βίντεο ή να ακούσετε κάποιο τραγούδι που είναι αποθηκευμένο για παράδειγμα στο USB stick ή στην κάρτα μνήμης, τότε VLC Media Player είναι ένα απαραίτητο εργαλείο για εσάς.

Το VLC προσφέρει πραγματικά εκπληκτικές δυνατότητες, για παράδειγμα έχει ενσωματωμένη βιβλιοθήκη πολυμέσων για τα αρχεία ήχου και βίντεο, ενώ μας επιτρέπει ακόμη και να περιηγούμαστε απευθείας στους φακέλους. Μπορεί να σαρώσει αυτόματα τη συνδεδεμένη εξωτερική αποθηκευτική μονάδα δίσκου και να διαχωρίσει όλα τα αρχεία ήχου, βίντεο και πολυμέσων. Υποστηρίζει επίσης και υπότιτλους σε περίπτωση που παρακολουθείτε κάποια ξενόγλωσση ταινία, και φυσικά εννοείται πως δύναται να ρυθμίσετε την αναλογία διαστάσεων του βίντεο που θα παρακολουθήσετε.

Launch On Boot

Ως γνωστόν, το Google Play Store διαθέτει εκατομμύρια εφαρμογές τις οποίες μπορούμε να εγκαταστήσουμε στη Smart TV μας. Η εφαρμογή Launch on boot μπορεί να σας βοηθήσει να ανοίξετε οποιαδήποτε Android εφαρμογή αυτόματα μετά την εκκίνηση της τηλεόρασής σας. Εάν οι ηλικιωμένοι γονείς σας και οι παππούδες σας αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην πλοήγηση της τηλεόραση σας, τότε είναι βέβαιο πως το Launch On Boot θα τους φανεί ιδιαίτερα βολικό για αυτή την περίπτωση, και σίγουρα θα πρέπει να το δοκιμάσουν προκειμένου να πάρουν μία γεύση ώστε να κατανοήσουν περί τίνος πρόκειται.

JioPages: Secure VPN browser

Στο πρόγραμμα περιήγησης Jio Pages, θα βρείτε όλες τις βασικές λειτουργίες που υπάρχουν στην πλειονότητα των γνωστών browsers ώστε να το εγκαταστήσετε στην android tv σας και να περιηγείστε σε διάφορες ιστοσελίδες στο διαδίκτυο. Η διεπαφή χρήστη της εφαρμογής είναι ειδικά διαμορφωμένη για να είναι απολύτως συμβατή με το λειτουργικό σύστημα android της Smart TV σας, ενώ το πιο ενδιαφέρον στοιχείο από όλα είναι ότι μπορείτε να σερφάρετε στο διαδίκτυο χρησιμοποιώντας μόνο το τηλεχειριστήριο τηλεόρασης.

Στην αρχική σελίδα του Jio Page, θα διαπιστώσετε ότι υπάρχουν καρφιτσωμενος διάφορες ιστοσελίδες ώστε με ένα κλικ να μπείτε κατευθείαν στον επιθυμητό ιστότοπο, χωρίς να χρειαστεί να πληκτρολογήσετε ηλεκτρονική διεύθυνση εκάστοτε site, και φυσικά μπορείτε να αντικαταστήσετε τις προτεινόμενες καρτέλες με αυτές τις αρεσκείας σας.

Το πρόγραμμα περιήγησης Jio Pages μπορεί να συγχρονιστεί με το google chrome, ώστε να μπορείτε εύκολα να συνδεθείτε και να συγχρονίσετε όλους τους αγαπημένους σας ιστότοπους και και τους κωδικούς πρόσβασης απευθείας στην τηλεόραση Android. Αυτό το πρόγραμμα περιήγησης υποστηρίζει επίσης τη λήψη αρχείων, ώστε να μπορείτε εύκολα να κατεβάσετε αρχεία απευθείας στη smart tv. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα περιήγησης είναι απολύτως δωρεάν για λήψη.

Puffin TV Browser

Όπως μπορείτε να καταλάβετε από την ονομασία του, πρόκειται για ένα browser, ο όποιος σας βοηθάει να περιηγείστε στο διαδίκτυο, ενώ το δυνατό τους σημείο είναι πως οι ιστότοποι που επισκέπτεστε εμφανίζονται κανονικά στην τηλεόραση, χωρίς να υπάρχει ασυμβατότητα και παραμόρφωση, όπως είθισται να συμβαίνει με ορισμένους άλλους browser που χρησιμοποιούνται στο Android TV Box.

Ωστόσο πρέπει να έχετε κατά νου πως αν θέλετε να εκμεταλλευτείτε στο έπακρο τις δυνατότητες του Puffin TV Browser, σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε το ποντίκι του υπολογιστή σας, αλλά ακόμη και με το τηλεχειριστήριο μπορείτε μία χαρά να κάνετε τη δουλειά σας.

MX Player

Το MX player είναι ένα πρόγραμμα αναπαραγωγής πολυμέσων που υποστηρίζει σχεδόν όλες τις δημοφιλείς μορφές πολυμέσων. Έρχεται με μερικά εκπληκτικά χαρακτηριστικά, όπως πολλαπλές λειτουργίες αποκωδικοποίησης (αγγλικά decoding modes), υποστήριξη υποτίτλων, ροή περιεχομένου μέσω του δικτύου, σάρωση και εντοπισμό συσκευών πολυμέσων, συγχρονισμό ήχου και πολλά άλλα. Για αναπαραγωγή περιεχομένου εκτός σύνδεσης, αυτή είναι μια από τις καλύτερες εφαρμογές για tv box android.

FX File Explorer

Το FX File Explorer είναι μια εξαιρετική εφαρμογή για τη διαχείριση αρχείων και προγραμμάτων. Έρχεται με πραγματικά εξαιρετικές πρόσθετες λειτουργίες, όπως ένα εργαλείο για την παύση και κατάργηση εφαρμογών που εκτελούνται στο παρασκήνιο, άμεση πρόσβαση στο χώρο αποθήκευσης της μονάδας cloud (όπως Dropbox, Google Drive ή Skydrive) και ένα πρόγραμμα-πελάτη FTP, ώστε να μπορείτε να το χρησιμοποιείτε τόσο στην κινητή συσκευή σας όσο και στο Η/Υ.

Apple TV

Το Apple TV είναι μια δημοφιλής συνδρομητική υπηρεσία για να παρακολουθείτε ταινίες, τηλεοπτικές σειρές, ντοκιμαντέρ και πολλά άλλα. Παρόλο που πρόκειται για μία συνδρομητική υπηρεσία, ωστόσο αυτή η εφαρμογή γνωρίζει τεράστια επιτυχία στο Google Play Store, σύμφωνα πάντα με τον αριθμό των λήψεων που έχουν γίνει από τους χρήστες.

Μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν την εφαρμογή Apple TV και να την εγκαταστήσετε είτε στη Smart TV, είτε στο Android TV Box σας.

ZOOM Cloud Meetings

Χάρη στην υγειονομική κρίση που προέκυψε κατά τα τελευταία έτη, πολλοί από εμάς είναι εξοικειωμένοι με την υπηρεσία τηλεδιάσκεψης ZOOM. Η εφαρμογή είναι δωρεάν και υποστηρίζει έως και 100 συμμετέχοντες στις δωρεάν συναντήσεις της, γι’ αυτό ακριβώς η υπηρεσία είναι τόσο περιζήτητη. Εννοείται πως μέσα στην εφαρμογή υπάρχουν και συνδρομητικά πακέτα, που κυμαίνονται από 16 δολάρια το μήνα έως 20 δολάρια το μήνα . Αυτά αυτά τα συνδρομητικά πακέτα ξεκλειδώνουν επιπλέον χαρακτηριστικά και αυξάνουν τον αριθμό των συμμετεχόντων στους 1.000 και επεκτείνουν το χρονικό όριο για αυτές τις ροές.

Το ZOOM είναι μια από τις καλύτερες εφαρμογές τηλεδιάσκεψης. Είναι εύκολο να το ρυθμίσετε. Επομένως δεν θα μπορούσε να λείπει από την Smart TV σας.

Mi Wallpaper

Η Mi πρόσθεσε πρόσφατα μια νέα εφαρμογή για wallpapers που μπορούν να εμφανίζονται στη Smart TV ως φόντο προκειμένου να φαίνεται πιο ωραία η αρχική οθόνη και κατ’ επέκταση το μενού. Το Mi Wallpaper διαθέτει μία εξαιρετικά μεγάλη συλλογή με περίπου 10.000 ταπετσαρίες και μια ποικιλία διαφορετικών ρολογιών,

Εκ των πραγμάτων λόγω της τεράστιας ποσότητας το wallpapers δεν θα βαρεθούμε να αλλάζουμε φόντο στην τηλεόραση μας, ενώ το πιο σπουδαιότερο από όλα είναι ότι αυτή η συλλογή μεγαλώνει με το πέρασμα των καιρών αφού προσθέτονται διαρκώς καινούργιες ταπετσαρίες.

Photo Gallery and Screensaver

Οι τηλεοράσεις Android διαθέτουν μια τυπική προφύλαξη οθόνης με Screensaver. Ωστόσο υπάρχει ένας περιορισμένος αριθμός εικόνων για αυτή τη χρήση. Μάλιστα, το πιο περίεργο από όλα είναι ότι το λειτουργικό σύστημα του Android είναι έτσι διαμορφωμένο που δεν έχουμε κανέναν έλεγχο για τη ρύθμιση της προφύλαξης οθόνης, πέρα από το γεγονός ότι μπορούμε να επιλέξουμε να σβήνει η οθόνη μετά από κάποιο χρονικό διάστημα.

Πλέον μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την εφαρμογή Photo Gallery and Screensaver, η οποία συνοδεύεται με αρκετά πλούσια χαρακτηριστικά, όπως για παράδειγμα υποστήριξη φωτογραφιών και εικόνων από το Google Photos, το Facebook και το Flickr. Ακόμη και ταπετσαρίες βίντεο από διαφορετικές τοποθεσίες.

Προηγούμενο άρθροThe Amazing Spider-Man 2 (soundtrack)
Επόμενο άρθροMan of Steel (soundtrack)
Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Dreamgirls: Music From the Motion Picture

Smokin’ Aces (soundtrack)

The Good German (soundtrack)

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166