ΑρχικήHow toΑγορά TV Box με λογισμικό Android. Επιλογή και οδηγίες

Αγορά TV Box με λογισμικό Android. Επιλογή και οδηγίες

Ο λόγος που θα πρότεινα ανεπιφύλακτα σε κάποιο άτομο να προμηθευτεί και κατά συνέπεια να αγοράσει ένα Android TV Box οφείλεται στο γεγονός πως παρέχει απεριόριστες δυνατότητες σε αντίθεση με μία απλή τηλεόραση τύπου Smart TV, διότι ορισμένα εξ αυτών είναι τόσο προηγμένα και εξελιγμένα που ουσιαστικά υπερτερούν σε πολλά σημεία, ενώ τις περισσότερες φορές δεν είναι πανάκριβα, αφού ξεκινάνε από μόλις 20 με 25 ευρώ και μπορούν να φτάσουν μέχρι μερικές εκατοντάδες ευρώ, ανάλογα με το μοντέλο και τις ικανότητες του.

Μάλιστα ορισμένα TV Box είναι 3 σε 1, δηλαδή αποκωδικοποιητής για δορυφορική κεραία, DVB-T MPEG-4 για να παρακολουθείς ελληνικά κανάλια, και τρίτο, αλλά μακράν σημαντικότερο είναι ό,τι μετατρέπει την τηλεόραση σε Android συσκευή, όπως ένα καινούργιο smartphone της σημερινής εποχής με περισσότερη ισχύ και μεγαλύτερη αποθήκευση, ενώ παράλληλα δύναται να εγκαταστήσεις τις σπουδαιότερες εφαρμογές που συγκαταλέγονται εντός του Google Play Store, μετατρέποντας την περιθωριοποιημένη τυπική τηλεόραση σε πολυεργαλείο που μπορείς να πράξεις κυριολεκτικά τα πάντα, αρκεί βέβαια να έχεις και τον κατάλληλο εξοπλισμό.

Τα τελευταία τρία χρόνια γίνεται κυριολεκτικά πανζουρλισμός με τις συγκεκριμένες συσκευές, και σε αυτό βοήθησε στο έπακρο ό,τι οι κατασκευαστές δημιουργούν διαρκώς καινούργια μοντέλα σε προσιτή τιμή με πιο δυναμικά χαρακτηριστικά χρόνο με το χρόνο που αντικειμενικά αξίζει να το πάρεις, και ας μην το χρησιμοποιείς τακτικά ή σε καθημερινή βάση. Όμως για να μην υπάρξουν παρανοήσεις, μην περιμένεις να πάρεις το φθηνότερο TV Box αναμένοντας τις δυνατότητες ενός ακριβότερου αξίας 250 ευρώ, γιατί μάλλον ενδέχεται να ζεις σε ουτοπία και θα προσγειωθείς πολύ γρήγορα στην πραγματικότητα.

Στις παρακάτω ενότητες θα δούμε εκτενώς και ενδελεχώς όλα εκείνα που πρέπει να προσέχετε. Τι πρέπει να αποφύγετε και ποιο μοντέλο TV Box είναι ιδανικό για τις ανάγκες σας.

Android TV και Stock Android

Για να κατανοήσετε πλήρως τις διαφορές μεταξύ αυτών των δύο στοιχείων, θα σας το εξηγήσω όσο απλά γίνεται. Το Stock Android, γνωστό και ως καθαρό Android, είναι η έκδοση του λειτουργικού συστήματος για έξυπνα κινητά τηλέφωνα που δημιουργεί και κυκλοφορεί αποκλειστικά η Google. Δεν επιδέχεται αλλοιώσεις ή αλλαγές από τους κατασκευαστές, όπως τα smartphone, τα tablet, το TV Box και οποιοδήποτε άλλο τύπο μηχανήματος τρέχει πάνω σε αυτό.

Αντίθετα το Android TV είναι κάτι πολύ γενικό και επιτρέπει στον κατασκευαστή της πρωτότυπης συσκευής (OEM) να δημιουργεί τις δικές του προσαρμοσμένες εκδόσεις του Android, οι οποίες συνήθως περιλαμβάνουν από μικρές έως μεγάλες αλλαγές, με ιδιόκτητες εφαρμογές και διαφορετικό μενού. Όλα αυτά, λαμβάνοντας πάντα την άδεια του κατόχου που είναι η Google, και συνήθως, τις περισσότερες φορές δίδεται δωρεάν, πλην ορισμένων πολύ σπάνιων εξαιρέσεων.

Για παράδειγμα, τα smartphones Samsung Galaxy S10 και Note 10 φέρουν προσαρμοσμένο λειτουργικό σύστημα που ονομάζεται One UI. Ενώ αυτό το λειτουργικό σύστημα βασίζεται στο Android, περιέχει ειδικά προγράμματα οδήγησης που είναι γνωστά στα αγγλικά ως drivers, εφαρμογές και άλλα μεμονωμένα μέρη λογισμικού που δεν σχετίζονται με το android. Ως άλλο παράδειγμα, η Huawei χρησιμοποιεί το δικό της προσαρμοσμένο λειτουργικό σύστημα που βασίζεται σε Android και ονομάζεται EMUI.

Οπότε πριν αγοράσετε οποιοδήποτε TV Box, φροντίστε να ενημερωθείτε από τον πωλητή του καταστήματος για αυτές τις λεπτομέρειες επειδή έχουν ιδιαίτερη σημασία και τυπικά σχετίζονται με το μέλλον του μηχανήματος σας. Για επιπλέον πληροφορίες θα σας εξηγήσω αναλυτικά στο παρακάτω κεφάλαιο που σχετίζεται με την αναβάθμιση του λειτουργικού συστήματος.

Αναβάθμιση λειτουργικού συστήματος

Όλοι οι κατασκευαστές των συσκευών που συνδέονται στο διαδίκτυο είναι απαραίτητο και υποχρέωση τους να προβαίνουν σε τακτική αναβάθμιση του λειτουργικού συστήματος στην τελευταία έκδοση, κάτι που ομολογουμένως θεωρείται υψίστης σημασίας για πολλούς και διάφορους λόγους, όπως γιατί έτσι απαλείφονται τα κενά ασφαλείας, αποτρέποντας τους επιτιθέμενους χάκερς να κάνουν ζημιά στο χρήστη, παρέχοντας του μέγιστη ασφάλεια κατά την περιήγηση του στο παγκόσμιο ιστό (www).

Επομένως, βεβαιωθείτε ό,τι ο κατασκευαστής του μηχανήματος σας θα το πράττει σε διαρκή βάση, και όχι όποτε του καπνίσει, πράγμα που πράττουν συνεχώς οι μεγάλες εταιρείες, και σε μικρότερο βαθμό οι αδύναμες οικονομικά που δεν έχουν τους απαραίτητους πόρους να πληρώνουν έξτρα εξειδικευμένους προγραμματιστές για να επιμελούνται της κατάστασης, με αρνητικό πρόσημο να εκτίθενται οι χρήστες σε σοβαρές απειλές, αφού κάλλιστα ο εισβολέας δύναται να κλέψει ευαίσθητες πληροφορίες από το θύμα και να τις χρησιμοποιήσει με τον χείριστο τρόπο.

Μια άλλη εξίσου σημαντική παράμετρος είναι ό,τι μέσω αυτής της μεθόδου αναβαθμίζονται και τα χαρακτηριστικά του TV Box, καθιστώντας το πιο πλούσιο σε δυνατότητες. Σε διαφορετική περίπτωση όταν ένα καινούργιο μηχάνημα που παύει να ενημερώνει το λογισμικό και το λειτουργικό του σύστημα, θα το καταστήσει ξεπερασμένο κατά τον επόμενο ενάμιση χρόνο, αναγκάζοντας εμμέσως πλην σαφώς το χρήστη να προβεί σε νέα αγορά μηχανήματος που θα περιέχει όλα τα καλούδια της σημερινής σύγχρονης εποχής.

Συνεπώς ψάξτε πολύ καλά το θέμα και μην το αμελήσετε, γιατί ενδέχεται να γείρει η πλάστιγγα εις βάρος σας, με ό,τι μπορεί να συνεπάγεται μία τέτοια ιδιοτροπία για τα συμφέροντα σας.

Μετατρέψτε το Android TV Box σε PC

Φυσικά για να συμβεί κάτι τέτοιο απαιτούνται ορισμένα πράγματα και προϋποθέσεις, δηλαδή είναι επιτακτική ανάγκη να προμηθευτείς ένα πληκτρολόγιο και ένα ποντίκι για να μετατρέψεις το android box σε ένα μίνι σταθερό υπολογιστή (PC), και σας μιλάω με απόλυτη ειλικρίνεια το συνολικό κόστος αυτών των δύο περιφερειακών δεν ξεπερνάει τα 20 ευρώ, εφόσον δεν επιθυμείς να πάρεις κάτι ποιοτικότερο.

Επιπλέον σε συμβουλεύω να πάρεις και μία εξωτερική κάρτα μνήμης για περαιτέρω αποθήκευση εάν έχεις σκοπό να αποθηκεύεις φωτογραφίες, βίντεο, έγγραφα ή αν έχεις βαλθεί να εγκαταστήσεις δεκάδες εφαρμογές οι οποίες αδιαμφισβήτητα καταλαμβάνουν αρκετό χώρο αποθήκευσης, διότι αν φτάσει στο όριο θα αρχίσει να σέρνεται το μηχάνημα.

Προσοχή απαιτείται να υπάρχει συμβατότητα με την εξωτερική κάρτα μνήμη. Σε κάποια μηχανήματα μπορείς να χρησιμοποιήσεις απλά το USB, ενώ σε κάποια άλλα χρειάζεται ειδικός τύπος αποθήκευσης που έχει ορίσει ο κατασκευαστής, όπου πρακτικά ο χρήστης είναι αναγκασμένος να ακολουθεί πιστά αυτές τις οδηγίες για να μην αντιμετωπίζει προβλήματα ή δυσλειτουργίες. Για να μην τυραννιέσαι άδικα, διάβασε καλά το εγχειρίδιο που υπάρχει εντός του κουτιού, και αν δεν σε καλύπτουν οι πληροφορίες, τότε απευθύνσου αμέσως στο κατάστημα που αγόρασες τη συσκευή, ούτως ώστε να σε κατατοπίσουν πλήρως.

IPTV TV Box

Το IPTV είναι ένα είδος πρωτοκόλλου μετάδοσης περιεχομένου μέσω του διαδικτύου (Internet Protocol television), είναι ο νεότερος τύπος τηλεοπτικού συστήματος, και αρκετοί ειδικοί σε τούτο τον τομέα επισημαίνουν πως γρήγορα θα αντικαταστήσει τα παλαιότερα είδη που είναι σαφώς υποδεέστερα, αφού δεν ανταποκρίνονται με την ίδια αποτελεσματικότητα στο διαδίκτυο, εκτός κι αν βγει κατά τα επόμενα χρόνια κάτι πιο προηγμένο.

Το IPTV προσφέρει ευέλικτες υπηρεσίες με πολύ λίγους περιορισμούς, οδηγώντας μαζικά τους ανθρώπους που γνωρίζουν καλά το αντικείμενο να καταλήγουν σε αυτό έναντι της καλωδιακής ή της δορυφορικής τηλεόρασης.

Ωστόσο, το μελανό σημείο της υπόθεσης αναφορικά με το IPTV είναι ό,τι έχει προσελκύσει αρκετή παράνομη δραστηριότητα από τους γνωστούς αγνώστους πειρατές του διαδικτύου μεταδίδοντας παράνομα συνδρομητικά τηλεοπτικά κανάλια σε εξαιρετικά χαμηλή τιμή, φερειπείν το Nova στην Ελλάδα προσφέρεται νόμιμα από 20 ευρώ και άνω, ενώ οι πειρατές το χαρίζουν κυριολεκτικά στα 5 ευρώ και λίγο παραπάνω εάν επιλέξετε κάποιο συνδυαστικό πακέτο, όπως μαζί με το Cosmote TV και άλλους παρόμοιους τηλεοπτικούς σταθμούς ξένων χωρών.

Εννοείται πως ετούτη η ιδιομορφία για το χρήστη φαντάζει παράδεισος, αλλά στην ουσία παρανομεί και ο ίδιος, δίχως να κατανοεί τους κινδύνους και τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει μία τέτοια δόλια ενέργεια, αφού εάν πιαστεί από τις διωκτικές αρχές μπορεί κάλλιστα να καταλήξει κατηγορούμενος στο δικαστήριο, αντιμετωπίζοντας ποινή φυλάκισης. Το χειρότερο από όλα είναι ό,τι οι ίδιοι οι καταστηματάρχες που πωλούν τα TV Box πειράζουν τα μηχανήματα ούτως ώστε να έχουν απευθείας ενσωματωμένο το Kodi που ενδείκνυται για αυτές τις περιπτώσεις,

Οπότε από την πλευρά μου, είμαι υποχρεωμένος να σας ενημερώσω ό,τι είναι συνετό να προσέχετε και να μην χρησιμοποιείτε παράνομη IPTV, άλλωστε οι υπηρεσίες όπως το Netflix παρέχονται από μόλις 7 ευρώ το μήνα που σε θεωρητικό επίπεδο δεν είναι κάποιο δυσβάσταχτο κόστος, δηλαδή είναι σαν να πιείτε δύο καφέδες στην καφετέρια.

Περιήγηση στο διαδίκτυο με TV Box

Όπως καταλαβαίνετε αγαπητοί μου φίλοι, το TV Box δεν είναι απλά ένα μέσο για να παρακολουθείς μόνο τηλεόραση, αλλά και να σερφάρεις στο ίντερνετ, όπως θα έκανες με το κινητό σου τηλέφωνο, το laptop ή το PC, και σαφώς δεν εννοώ απλά να μπεις σε μία ιστοσελίδα για να διαβάσεις ένα άρθρο, αλλά και να διεκπεραιώσεις αγορές από διάφορα ηλεκτρονικά καταστήματα (eShop).

Εάν δεν μεριμνήσεις να εγκαταστήσεις κάποιο internet security ή antivirus στο TV Box, τότε μην μπαίνεις καθόλου στο διαδίκτυο ή ακόμη ορθότερα, μην αποκτήσεις καν TV Box. Όλα αυτά, είναι σωστό να γίνουν καθαρά για προληπτικούς λόγους και κατ’ επέκταση, για αποφυγή δυσάρεστων περιστάσεων.

Από τη στιγμή που δεν λαμβάνεις προστασία, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να διεισδύσει κάποιος εισβολέας στο μηχάνημα σου, κλέβοντας τις προσωπικές σου πληροφορίες, όπως τα στοιχεία της χρεωστικής ή πιστωτικής σου κάρτας, με αποτέλεσμα να σε βάλει σε μπελάδες και μετά να ψάχνεις τι μπορεί να έφταιξε για τη συμφορά που σε βρήκε, αλλά να μην αναλογιστείς πως σαν άτομο δεν συμπεριφέρεσαι υπεύθυνα.

Θα ήταν σώφρον από τη μεριά σας, να ξοδέψετε 15 ευρώ για να αγοράσετε μία ετήσια συνδρομή ενός λογισμικού προστασίας κατά των ιών, όπως Kaspersky, mcafee, bitdefender κ.λπ. για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο.

Επιπρόσθετα, συνιστώ να μην μπαίνετε σε ύποπτες διαδικτυακές τοποθεσίες που είναι εύκολο να κολλήσεις κάποιο ransomware, διότι ακόμη και με antivirus κινδυνεύεις να κολλήσεις κάποιο ιό.

Αποφύγετε τις άγνωστες μάρκες

Η επιμονή ορισμένων ανθρώπων να γλιτώσουν από μερικά ευρώ έως 50 Cent, τους οδηγεί να στραφουν σε άγνωστες μάρκες τα οποία πωλούνται αντικειμενικά σε εξευτελιστική τιμή, όμως το κακό της υπόθεσης είναι ό,τι πολλά από αυτά στερούνται ποιότητας. Επίσης έχουν φτιαχτεί με προχειρότητα και φτηνά υλικά που δεν εξασφαλίζουν σε καμία περίπτωση την εύρυθμη λειτουργία τους, όχι μόνο στο μηχανικό μέρος, αλλά σχετικά και με το λογισμικό.

Πριν ενάμιση χρόνο περίπου είχε βγει στη δημοσιότητα ό,τι κάποιοι κατασκευαστές είχαν προεγκατεστημένες επικίνδυνες εφαρμογές σε διάφορα smartphone, tablet και TV Box που υπέκλεπταν πληροφορίες και τις έστελναν απευθείας σε βάση δεδομένων στην Κίνα, και φυσικά τα περισσότερα εμπορικά σήματα που ήταν αναμειγμένα σε τούτο το κόλπο ήταν παγκοσμίως άγνωστα, ανεξάρτητα αν τούτη η ενέργεια γινόταν ηθελημένα ή άθελα. Άλλωστε κανείς από αυτούς δεν πρόκειται να ομολογήσει δημοσίως ό,τι είχε δόλο, διότι θα σήμαινε αμέσως ό,τι έφτασε ο επιχειρηματικός τους αφανισμός. Τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται.

Σε γενικές γραμμές, είναι ανόητο έως παράλογο να προσπαθείτε να βγάλετε από τη μύγα ξύγκι για να γλιτώσετε 3 ευρώ σε μία αγορά που όντως υπάρχουν άπειρες επιλογές σε προϊόντα που διατίθενται σε εξαιρετικά χαμηλό κόστος. Μην ξεχνάτε πως ο κανόνας στις αγορές λέει πως το φθηνότερο σε βάθος χρόνου θα σε κοστίσει ακριβότερο, λόγω επιπλοκών και αντικατάσταση των προβληματικών μερών.

Βέβαια για να ακριβολογώ στα λεγόμενα μου, δεν σημαίνει ό,τι ένα γνωστό εμπορικό σήμα δεν έχει τα εχέγγυα να δημιουργήσει κάτι θεσπέσιο, όμως η πλειοψηφία εξ αυτών, επειδή είναι καινούργιοι στο χώρο προσπαθούν να μειώσουν τις δαπάνες, προσθέτοντας εξαρτήματα που δεν αντέχουν πολύ πίεση στην κατάχρηση, και κάπως έτσι παρουσιάζουν βλάβες μέσα σε λίγους μήνες ή στην καλύτερη περίπτωση μέσα σε ένα χρόνο.

Το πιο λαμπρό το πιο λαμπρό παράδειγμα που μπορώ να σας δώσω για να κατανοήσετε το μέγεθος της κατάστασης, έχει να κάνει με προσωπική εμπειρία που είχα αγοράσει μία τηλεόραση smart tv 48 ιντσών και στον 8ο μήνα η οθόνη χωρίς αιτία και αφορμή έβγαζε σκούρες κηλίδες που ήταν σχεδόν ακατόρθωτο να δεις άνετα μία ταινία με την ησυχία σου.

Διαβάστε επίσης: Αγορά τηλεόραση Smart TV 4K, 8K, οδηγίες, συμβουλές.

Τη συγκεκριμένη τηλεόραση την είχα αγοράσει σε προσφορά 300 ευρώ, και για να τη στείλω πίσω για επιδιόρθωση χρειαζόταν να πληρώσω 50 ευρώ στον courier και άλλα τόσα για να μου την φέρουν πίσω, και πάλι αν είχε διορθωθεί, δεν ήταν σίγουρο πως δεν θα έβγαζε ξανά το ίδιο ζήτημα.

Εγγύηση μηχανήματος

Με το προαναφερόμενο παράδειγμα, γίνεται εύκολα αντιληπτό πως όσο πιο μεγάλης διάρκειας είναι η εγγύηση και όσες περισσότερες βλάβες περιλαμβάνει, τόσο πιο ήρεμος θα είσαι κατά τα επόμενα έτη.

Αλλά εδώ τίθενται διάφορα καίρια ερωτήματα: Τι γίνεται εάν τη συσκευή την ψωνίσεις από κινέζικο e-shop και χαλάσει σε λίγο καιρό; Με λίγα λόγια είσαι διατεθειμένος να περιμένεις κάμποσους μήνες έως ότου επιδιορθωθεί; Επιπλέον καλύπτονται τα έξοδα μεταφοράς; Και πρακτικά τι σκοπεύεις να κάνεις τόσο καιρό που θα περιμένεις για να φτιαχτεί το μηχάνημα. Είσαι διατεθειμένος να μείνεις χωρίς συσκευή;

Μία ελληνική παροιμία λέει «Παπούτσι από τον τόπο σου κι ας είναι μπαλωμένο». Είναι προτιμότερο να πραγματοποιείς αγορές ηλεκτρονικών συσκευών από ελληνικά μαγαζιά και ας είναι λιγάκι τσιμπημένη η τιμή, διότι θα αποφύγεις πιθανά ευτράπελα και εκ των πραγμάτων θα καταστεί ευκολότερο να αποσταλεί το προβληματικό μηχάνημα προς επιδιόρθωση στο after sales service, με μικρότερα έξοδα αποστολής.

Σύνδεση στο ίντερνετ

Προφανώς επειδή τίποτα δεν είναι δεδομένο στη ζωή και σίγουρα oι περισσότεροι αναγνώστες που διαβάζουν το παρόν άρθρο δεν διακατέχονται από άπειρες γνώσεις επάνω στο TV Box, έχει ως συνέπεια να θεωρώ πως είναι υποχρέωση μου να αναφέρω ό,τι εάν δεν έχεις σύνδεση στο ίντερνετ μην μπλέκεσαι καθόλου με την συγκεκριμένη ενασχόληση, γιατί προβλέπεται ό,τι θα φας τόσο μεγάλη πίκρα που θα σου βγει από τη μύτη, και θα αγανακτήσεις στο τέρμα για το λάθος που έπραξες.

Κατά την περσινή χρονιά ένας αναγνώστης του Texnologia.Net μου έθετε διάφορες ερωτήσεις για το ποιο μοντέλο TV Box να του προτείνω. Για να μην μακρυγορώ, αφού μου εξήγησε τον οικονομικό προϋπολογισμό που διαθέτει και τι περίπου προτιμούσε, τελικά καταλήξαμε μαζί στο συμπέρασμα ό,τι η τάδε μάρκα ήταν κατάλληλη για τα γούστα του.

Όμως μετά από λίγες ημέρες επέστρεψε και μου είπε πως τελικά το μετάνιωσε, και ήταν πεταμένα λεφτά το TV Box, αφού δεν είχε ενσωματωμένο ίντερνετ. Εκεί έμεινα με ανοιχτό το στόμα, και τους διευκρίνισα πως ο ίδιος πρέπει να πάει να μισθώσει μία γραμμή από τη Forthnet ή τον ΟΤΕ και προφανώς δεν παρέχεται δωρεάν.

Ας επιστρέψουμε στο κυρίως θέμα μας. Απαιτείται να έχετε μία γρήγορη σύνδεση στο διαδίκτυο, τουλάχιστον 24 Mbps και άνω για να παρακολουθήσετε online streaming οποιοδήποτε οπτικό περιεχόμενο, δίχως να περιμένετε να φορτώσει αρκετή ώρα, κυρίως όταν θέλετε να το δείτε σε 4K ανάλυση.

Wi-Fi

Αν ψήνεσαι να συνδέσεις το TV Box με το Wi-Fi, γιατί έτσι θα γλιτώσεις τον βραχνά των καλωδίων, τότε μάλλον πέφτεις σε βαρύ σφάλμα, αφού ως γνωστόν η ασύρματη σύνδεση είναι κουτσουρεμένη εν αντιθέσει με την ενσύρματη και δεν ενδείκνυται για παρακολούθηση περιεχομένου σε υψηλή ανάλυση, εκτός βέβαια, αν η σύνδεση σου είναι 100mbps με αποτέλεσμα να μην επηρεάσει αρκετά το online streaming.

Ταινίες και σειρές στο Kodi

Η εφαρμογή του Kodi θα έλεγα με απόλυτη εντιμότητα πως δίνει την ευχέρεια στο χρήστη να παρακολουθήσει στο δέκτη του απεριόριστες τηλεοπτικές σειρές, κινηματογραφικές ταινίες, αθλητικά γεγονότα και γενικά ό,τι μπορεί να βάλει ο νους σου, αρκεί να έχεις χρόνο και διάθεση να κάθεσαι στο σπίτι και να διασκεδάζεις με αυτόν τον ιδιόμορφο τρόπο.

Μάλιστα αρκετός κόσμος που ασχολείται ενεργά με το Kodi, προσθέτει διαρκώς πληθώρα add-ons, κάποια δωρεάν και κάποια άλλα επί πληρωμή που θα εμπλουτίσουν την ψυχαγωγία σου σε εκθετικό βαθμό. Όμως για να μην υπάρχουν παρερμηνείες, τα δωρεάν πρόσθετα περιέχουν κυρίως ελεύθερα τηλεοπτικά κανάλια, τόσο από Ελλάδα, όσο και από χώρες του εξωτερικού.

Netflix

Εκτιμώ πως είναι περιττό να αναλύσω το μεγαλείο του Netflix, άλλωστε εδώ μιλάνε οι πράξεις και όχι τα λόγια, αφού στο πελατολόγιο του εντάσσονται εκατοντάδες εκατομμύρια χρήστες από όλο τον κόσμο, και οι μαρτυρίες λένε πως είναι ανεξάντλητη πηγή διασκέδασης, παρόλο που οι υπηρεσίες του παρέχονται με μηνιαία συνδρομή, με μόλις 7,99 € τον μήνα. Εν ολίγοις ένα αστείο πόσο που αξίζει να το επενδύσεις για την προσωπική σου ψυχαγωγία, εκτός κι αν η τσέπη σου έχει καβούρια και ψάχνεις στο ευρώ να βρεις γωνία.

Να σημειωθεί πως ορισμένα TV Box δεν υποστηρίζουν το Netflix, κάτι που συνεπάγεται με πρόβλημα αν είσαι λάτρης του Netflix, και δεν συμβιβάζεσαι με τίποτα λιγότερο. Επομένως μην αδιαφορήσεις και ερεύνησε πρώτα τούτο το στοιχείο πριν αγοράσεις τη συσκευή για να μη φορτωθείς τον μπελά της επαναγοράς.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166