Φθηνά αεροπορικά εισιτήρια. Αποτελεσματικές συμβουλές

Φθηνά αεροπορικά εισιτήρια. Αποτελεσματικές συμβουλές

Στόχος όλων των ανθρώπων που ταξιδεύουν με αεροπλάνο προς τον οποιοδήποτε προορισμό τους, και κυρίως για ταξίδια αναψυχής, είναι να μειώσουν όσο μπορούν τα έξοδα, έτσι ώστε να μείνουν περισσότερα χρήματα διαθέσιμα στον προϋπολογισμό τους για να τα διαθέσουν κάπου αλλού, που προφανώς θεωρείται μεγαλύτερη ανάγκη τη δεδομένη χρονική στιγμή

Πως γίνεται όμως να τα καταφέρετε και να μειώσετε τα έξοδα; Γίνεται να βρείτε φθηνότερα αεροπορικά εισιτήρια από κάποια εταιρεία υψηλού κύρους ή τελικά θα προτιμήσετε μια low cost εταιρεία που προσφέρει φθηνά αεροπορικά εισητήρια, η οποία προσφέρει περιορισμένες παροχές στον επιβάτη κατά την διάρκεια του ταξιδιού;

Η λύση για να περικόψετε έξοδα στο ταξίδι σας είναι σχετικά απλή. Πάνω από όλα πρέπει να υπάρχει σωστός προγραμματισμός και να ξεκινήσετε να σχεδιάζετε το ταξίδι σας αρκετούς μήνες πριν την προκαθορισμένη ημερομηνία αναχώρηση;. Καλό είναι τα ταξίδια εξωτερικού, όπως και του εσωτερικού, και ιδίως τα πολυήμερα ταξίδια να προγραμματίζονται 3-4 μήνες πριν την αναχώρηση σας. Με αυτό το χρονικό περιθώριο έχετε όλο το χρόνο μπροστά σας να οργανώστε όπως πρέπει τα πάντα για το ταξίδι σας: από τα αεροπορικά εισιτήρια μέχρι τη διαμονή και τα εισιτήρια για τα αξιοθέατα.

Εξοικονομώντας χρήματα στα αεροπορικά εισιτήρια

Το να εξοικονομήσετε χρήματα στα αεροπορικά εισιτήρια είναι ίσως το πιο εύκολο κομμάτι του ταξιδιού, όσο δύσκολο και αν ακούγεται. Τα αεροπορικά εισιτήρια πλέον με τις διακυμάνσεις των τιμών τόσο στα καύσιμα όσο και στους φόρους, έχουν γίνει πάρα πολύ προσιτά. Όμως υπάρχουν κάποιοι έξυπνοι τρόποι που μπορούν να σας βοηθήσουν έτσι ώστε να εξοικονομήσετε χρήματα.

Προτιμήστε περιφερειακά αεροδρόμια

Σε αρκετές μεγάλες πόλεις υπάρχουν περιφερειακά μικρά αεροδρόμια. Αυτά δεν είναι τα κυρίως μεγάλα αεροδρόμια της πόλης όμως εξυπηρετούν μικρές εταιρείες, πτήσεις charter ή εταιρείες low cost. Το πλεονέκτημα σ’αυτά τα αεροδρόμια είναι ότι οι φόροι είναι πολύ μικροί (ειδικά σε σχέση με τα κεντρικά αεροδρόμια) και έτσι οι τιμές στα αεροπορικά εισιτήρια είναι κατά πολύ μικρότερες σε σχέση με τα ίδια αεροπορικά, στο κεντρικό αεροδρόμιο. Επίσης, μερικές φορές ενδέχεται το περιφερειακό μικρό αεροδρόμιο να είναι πιο κοντά στο κέντρο της πόλης, σε σχέση με το κεντρικό αεροδρόμιο. Όπως συμβαίνει π.χ. στην Ρώμη.

Κλείστε αεροπορικά εισιτήρια από διαδικτυακή πλατφόρμα

Στην εποχή της πληροφορίας και της ταχύτητας, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για τα αεροπορικά σας από το να τα κλείσετε μέσω διαδικτύου. Με την σωστή καθοδήγηση μπορείτε να ενημερώνεστε άμεσα για όλες τις προσφορές, να συγκρίνετε προσφορές και να βλέπετε τιμές για το ίδιο δρομολόγιο, από όλες τις αεροπορικές εταιρείες που το πραγματοποιούν. Αυτό μπορείτε να το κάνετε μέσα από διάφορες ιστοσελίδες όπως το google flights, την air tickets , την Expedia, κ.α. Μέσα σε όλες αυτές τις ιστοσελίδες μπορείτε να κάνετε αναζήτηση για το ταξίδι που σας ενδιαφέρει και να βρίσκετε κάθε φορά τις φθηνότερες πτήσεις.

Κράτηση 3-4 μήνες πριν το ταξίδι

Η κράτηση 3-4 μήνες πριν την αναχώρησή σας, θα σας χαρίσει τις καλύτερες τιμές τόσο στα αεροπορικά όσο και στη διαμονή σας. Μην αφήνετε τις κρατήσεις για το ταξίδι σας τη τελευταία στιγμή καθώς όσο περνάνε οι ημέρες και υπάρχει ζήτηση, οι τιμές μόνο ανεβαίνουν. Εφόσον είδατε τις τιμές και είναι μέσα στον προϋπολογισμό σας, τότε προχωρήστε άμεσα στη κράτηση!

Εξοικονομήστε χρήματα για άλλες δραστηριότητες

Πέρα από τα αεροπορικά εισιτήρια, ένα ταξίδι περιλαμβάνει και άλλες δραστηριότητες και έξοδα όπως επισκέψεις σε μουσεία και πολιτιστικούς χώρους, αθλητικές δραστηριότητες, ξεναγήσεις, κ.α. Επίσης η μετακίνηση μέσα στην πόλη που θα επισκεφθείτε είναι κάτι που πρέπει να προγραμματίσετε πριν φτάσετε εκεί. Έτσι καλό είναι όλα αυτά, ακόμα και τα εισιτήρια το λεωφορείο, να τα κλείσετε online πριν την άφιξή σας. Από την μια κερδίζετε χρόνο και δεν θα έχετε το άγχος και από την άλλη ίσως κερδίσετε ακόμα και χρήματα αφού καμιά φορά όλα τα εισιτήρια είναι φθηνότερα όταν εκδίδονται μέσω ίντερνετ!

Ακολουθήστε όλες τις παραπάνω συμβουλές και είναι σίγουρο ότι θα εξοικονομήσετε αρκετά χρήματα για το ταξίδι σας!

Πλεονεκτήματα για κράτηση αεροπορικών εισιτηρίων από το διαδίκτυο

Μπορεί το internet να έχει πλέον μπει για τα καλά στη ζωή μας, ωστόσο υπάρχουν και κάποιοι «τομείς» στους οποίους φαίνεται ότι δεν του έχουμε και μεγάλη εμπιστοσύνη. Ακόμη και στις μέρες μας λοιπόν, υπάρχουν άνθρωποι, κυρίως μεγάλης ηλικίας, οι οποίοι δεν εμπιστεύονται το online κλείσιμο αεροπορικών εισιτήριων. Ακόμη και πολλοί νέοι όμως είναι λίγο διστακτικοί με το να κλείσουν online αεροπορικά εισιτήρια, καθώς ανησυχούν για να μην συμβεί κανένα πρόβλημα με τα συστήματα των εταιρειών και βρεθούν χωρίς εισιτήριο ή απλά δεν θέλουν να πληρώσουν με την κάρτα τους.

Η αλήθεια όμως είναι ότι οι περισσότεροι από αυτούς τους φόβους είναι απλά υπερβολικοί και το online κλείσιμο αεροπορικών εισιτήριων όχι μόνο είναι απόλυτα ασφαλές, αλλά έχει και πάρα πολλά άλλα πλεονεκτήματα. Ας τα δούμε!

Γιατί να αγοράσετε αεροπορικά εισιτήρια online;

Μπορείτε να το κάνετε οποιαδήποτε ώρα της ημέρας

Πολλές φορές το πότε θα δοκιμάσουμε να κλείσουμε ένα εισιτήριο παίζει πάρα πολύ σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της τιμής του. Μπορεί η τιμή ενός συγκεκριμένου εισιτηρίου ακόμη και να διπλασιαστεί από τη μία μέρα στην άλλη! Γι’ αυτό καλό είναι να κλείνουμε τα εισιτήρια μας όσο νωρίτερα μπορούμε. Τα sites πωλήσεων αεροπορικών εισιτήριων απλά δεν έχουν ωράριο. Δουλεύουν 24 ώρες το 24ωρο. Αυτό σημαίνει ότι με το που θα μάθετε ότι πρέπει να κάνετε ένα ταξίδι ή με το που θα πάρετε την απόφαση, θα μπορέσετε αμέσως να τσεκάρετε τιμές και μα κλείσετε εισιτήρια!

Έχετε πολλές επιλογές

Τα περισσότερα ταξιδιωτικά γραφεία συνεργάζονται με συγκεκριμένες εταιρείες προκειμένου να σας προτείνουν ταξιδιωτικά πακέτα. Σε ένα site κρατήσεων αεροπορικών εισιτηρίων όμως, θα δείτε ταυτόχρονα και σε πολύ λίγο χρόνο προσφορές και τιμές όχι μόνο από αεροπορικές εταιρίες, αλλά και από ταξιδιωτικά γραφεία και πράκτορες. Με μία τέτοια πληθώρα επιλογών, σίγουρα θα βρείτε μία που να καλύπτει τις ανάγκες αλλά και το budget σας! Μια τέτοια περίπτωση που προσφέρει αεροπορικά εισιτήρια απ’όλες τις εταιρείες αλλά και στη καλύτερη τιμή, είναι τα airtickets φθηνά εισιτήρια.

Μπορείτε να επωφεληθείτε από μοναδικές προσφορές

Πολλές φορές, πράκτορες και εταιρείες κάνουν μοναδικές προσφορές για περιορισμένο χρόνο και ειδικά για όσους κλείνουν τα εισιτήρια τους online. Αν γίνεται συνδρομητές σε κάποιο site κρατήσεων ή αν επιλέξετε να ενημερώνεστε για προσφορές για συγκεκριμένους προορισμούς, μπορεί να πετύχετε μία μοναδική προσφορά που όμοια της δεν θα μπορέσει να σας κάνει κανείς πράκτορας στο κατάστημα του. Επιπλέον, αν έχετε τα χρήματα που χρειάζονται στη κάρτα σας, θα μπορέσετε να κάνετε τη κράτηση σας αμέσως!

Σας προσφέρονται πολλές δυνατότητες διαμόρφωσης του ταξιδιού σας

Κλείνοντας εισιτήρια online, μπορείτε να ενημερωθείτε για άλλες πτήσεις ή ημερομηνίες κοντά στις οποίες ενδιαφέρεστε να ταξιδέψετε, στις οποίες τα εισιτήρια θα είναι ακόμη φθηνότερα. Ακόμη, πολλές φορές μπορείτε να επιλέξετε ακόμη και τη θέση στην οποία θα κάτσετε στο αεροπλάνο. Με άλλα λόγια, μπορείτε να φέρετε το ταξίδι σας ακριβώς στα μέτρα του!

Δεν θα σπαταλήσετε χρόνο

Αυτό είναι ίσως και το μεγαλύτερο πλεονέκτημα! Για να αγοράσετε εισιτήρια online, δεν χρειάζεται να βγείτε καν από το σπίτι σας! Η όλη διαδικασία μπορεί να σας προσφέρει πολλές επιλογές και προτάσεις, αλλά δεν θα διαρκέσει παραπάνω από λίγα λεπτά! Ο χρόνος είναι χρήμα στις μέρες μας και με το online κλείσιμο εισιτηρίων, εξοικονομείτε και χρόνο και χρήμα!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας