ΑρχικήΕιδήσειςΓιατί ο Bill δεν κατάφερε να κερδίσει τον πόλεμο εναντίον των Spam

Γιατί ο Bill δεν κατάφερε να κερδίσει τον πόλεμο εναντίον των Spam

Τα αποτελέσματα της έρευνα μιας διαδικτυακής εταιρείας έδειξαν ότι συνεχείς είναι οι πωλήσεις που γίνονται από Spam εμπόρους και πολλοί είναι αυτοί που αγοράζουν παραπάνω από ένα προϊόν. Έχοντας αυτό κατά νου, έχει δημιουργηθεί μια παγκόσμια αγορά όπου περίπου πάνω 250 εκατομμύρια χρήστες ενδιαφέρονται για τα προϊόντα που πωλούν οι spammers.

Μια από τις πιο –να το θέσουμε ευγενικά- βλακώδεις δηλώσεις που έχει κάνει ποτέ ο Bill Gates ήταν όταν ανακοίνωσε, μερικά χρόνια πριν, ότι θα πατάξει το φαινόμενο των spam.

Το μόνο που έκανε ήταν να αποτύχει. Τώρα περνάει το χρόνο του δουλεύοντας σε έναν πιο επιτεύξιμο σκοπό. Να εξαλείψει την παγκόσμια φτώχια, τις αρρώστιες και την ασιτία.

Το πρόβλημα με τα spam είναι ότι –όσο κι αν πονάει τους νόμιμους εμπόρους- το spamming είναι ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος πώλησης αγαθών! Ή τουλάχιστον ορισμένα είδη αγαθών.

Μπορεί να σας σοκάρει, αλλά μια νέα έρευνα της διαδικτυακής εταιρείας Marshal, αποκαλύπτει ότι το 29,1% του πληθυσμού έχουν, κάποια στιγμή, αγοράσει κάτι μέσω spam e-mail. Το ποσοστό αυτό είναι αυξημένο κατά 9,1% σε σχέση με το 20% που ήταν το 2018.

Η ισχυρή –και ολοένα αυξανόμενη- δύναμη αυτού του είδους ηλεκτρονικής αλληλογραφίας επισημαίνει αυτό που περιγράφει ο αντιπρόσωπος της Marshal, Oscar Marquez, ως η «άβολη αλήθεια» των spam.

«Πιστεύεται ότι τα spam κατά μέσο όρο προσελκύουν μικρά ποσοστά ανταπόκρισης. Σύμφωνα με εκτιμήσεις γίνονται λιγότερες από 10 αγορές για κάθε ένα εκατομμύριο spam που αποστέλλονται» υπογραμμίζει ο Marquez.

«Τα περισσότερα, όμως, από αυτά τα μηνύματα μπλοκάρονται από spam φίλτρα. Αυτό σημαίνει ότι τα πραγματικά ποσοστά ανταπόκρισης είναι πολύ μεγαλύτερα αν σε αυτά συγκαταλεγούν και τα e-mail που καταφέρνουν να φτάσουν στα εισερχόμενα».

Είναι συγκλονιστική η εκτίμηση ότι παραπάνω από 150 εκατομμύρια spam μηνύματα αποστέλλονται παγκοσμίως καθημερινά, κάτι που συνεπάγεται ότι αντιστοιχούν σε περισσότερο από 85% του καθολικού αριθμού των e-mail.

Η κοινή πεποίθηση ότι οι «κανονικοί» χρήστες δεν αγοράζουν από spam, είναι απλά μια εσφαλμένη αντίληψη, υποστηρίζει ο Marquez. «Πρέπει να αναλογιστείτε τα είδη των προϊόντων που πωλούνται. Είναι συνήθως πειρατικά λογισμικά, ρολόγια απομίμησης, ψεύτικα προϊόντα σχεδιαστών, φτηνά ναρκωτικά και φάρμακα, πορνογραφικό υλικό και άλλα προϊόντα για ενήλικες.

Το διαδίκτυο παρέχει την ευκολία και τη σχετική ανωνυμία στους ανθρώπους που αποζητούν να αγοράσουν παράνομα ή περιορισμένης κυκλοφορίας αγαθά. Το spamming αποτελεί τη μαύρη αγορά του διαδικτύου και έχει εξελιχθεί σε ένα συμβατικό τρόπο διαφήμισης, απευθυνόμενο σε ένα κοινό εκατομμυρίων ανθρώπων».

Έτσι, καθώς φαίνεται οι αυθαίρετες προσκλήσεις για την αγορά Viagra θα συνεχιστούν, γεμίζοντας τους φακέλους των εισερχομένων μας. Απλά ας ευχηθούμε ότι ο Gates θα έχει περισσότερη τύχη με τις τρέχουσες ασχολίες του.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Αφήστε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166