Honda SH 150i Sporty

Honda SH 150i Sporty

Τo Honda SH 150i θα το βρείτε στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή σε τρεις διαφορετικές εκδόσεις. Η φτηνότερη είναι η απλούστερη χωρίς ABS. Η αμέσως ακριβότερη διαθέτει ABS και γνήσιο top box της Honda και είναι ακριβότερη και η πιο ακριβή είναι η έκδοση Sporty της δοκιμής μας που διαθέτει ABS και top box αλλά και διαφορετικό φινίρισμα και βαφή σε κάποια του σημεία, ενώ ταυτόχρονα είναι και κατά εκατό ευρώ ακριβότερη από την αμέσως φτηνότερη έκδοση. Τις τιμές μπορείτε να τις δείτε στον τιμοκατάλογο της Honda και όσοι από εσάς έχουν καλή μνήμη, θα θυμούνται ότι έχουμε ήδη οδηγήσει το Honda SH 150i ABS με top box τον προηγούμενο χρόνο.

Που διαφέρει η έκδοση Sporty

Η διαφορά της έκδοσης Sporty από την έκδοση με το ABS και το top box είναι πολύ μικρές και αφορούν μόνο το αισθητικό κομμάτι. Τα Honda SH 150i Sporty θα τα βρείτε μόνο σε μαύρο ματ και λευκό με μαύρες επιφάνειες στο μέτωπο της ποδιάς και στο καπάκι του τιμονιού πάνω από τα όργανα. Επίσης οι τροχοί είναι βαμμένοι σε μαύρο ματ χρώμα.

Design

Κατά τα άλλα τo design του HondaSH 150i παραμένει ως έχει, στη μορφή που πήρε το 2013, όταν ανανεώθηκε πλήρως νέο σχεδιασμό στα πλαστικά, τα φώτα και τη σέλα. Το HondaSH 150i έχει επίπεδο πάτωμα με άφθονο χώρο για τα πόδια, ενώ και τον συνεπιβάτη υπάρχει χώρος στη σέλα, πρακτικές χειρολαβές και καλοσχεδιασμένα αναδιπλούμενα μαρσπιέ.

Στο βασικό εξοπλισμό είναι το top box (γνήσιο της Honda) με χρωμιωμένες λεπτομέρειες, αιχμηρό σχήμα και ανάγλυφο λογότυπο Honda. Δεν υπάρχει διαφορά και στα όργανα που διαθέτουν ένα ευανάγνωστο ταχύμετρο στο κέντρο του, δείκτη βενζίνης και θερμόμετρο ψυκτικού υγρού. Πάνω από το ταχύμετρο υπάρχει μία οθόνη υγρών κρυστάλλων με το οδόμετρο, δύο χιλιομετρητές και ψηφιακό ρολόι.

Κινητήρας

Η Honda εξακολουθεί να είναι πρωτοπόρος στους κινητήρες με idle stop και δεν υπάρχει άλλο εργοστάσιο που να την έχει μιμηθεί, αν και τα δίκυκλα της (εκτός από το SH 150i, idle stop έχει φυσικά και το Honda PCX 125 και 150) έχουν κερδίσει αρκετές πωλήσεις γι’ αυτό το λόγο. Και ποιος δεν θέλει άλλωστε να επωφεληθεί από την οικονομία που προσφέρει αυτός ο μηχανισμός που σβήνει τον κινητήρα όταν μείνει στο ρελαντί για 3 δευτερόλεπτα και εξοικονομεί τη βενζίνη που καίγεται άσκοπα στα φανάρια.

Το σύστημα είναι αποδεδειγμένα αξιόπιστο και λειτουργεί άψογα, βάζοντας ξανά εκ νέου τον κινητήρα μπροστά με την απλή περιστροφή του γκαζιού. Ο κινητήρας παίρνει μπροστά με τη μίζα – ACG (δηλαδή μίζα και γεννήτρια εναλλασσόμενου ρεύματος ταυτόχρονα). Για να διευκολύνεται η εκκίνηση υπάρχει ένας μηχανισμός που φέρνει τον κινητήρα, όταν αυτός σβήνει, στη θέση πριν την εισαγωγή (για να μην αναγκάζεται να περιστραφεί στους άλλους μη ενεργούς χρόνους του τετράχρονου κινητήρα) και ένας αποσυμπιεστής. Επιπλέον, ενώ ο κινητήρας είναι υγρόψυκτος, δεν υπάρχει ξεχωριστό ψυγείο νερού, αλλά είναι ενσωματωμένο στον κινητήρα. Αυτή η διάταξη εξοικονομεί ένα κιλό βάρος.

Η απόδοση του κινητήρα είναι 14,75hp στις 8.250rpm ενώ η ροπή του φτάνει τα 14Nm(1,42kgm) στις 6.500rpm. Στην πράξη ο κινητήρας αυτός έχει εξαιρετικά χρήσιμη δύναμη στις χαμηλές και μεσαίες στροφές, ιδανική για τη σβέλτη μετακίνηση σε περιβάλλον πόλης. Από σταματημένο στο φανάρι το Honda SH 150i φτάνει αρκετά γρήγορα τα 80km/h μπορεί να κινείται χωρίς δυσκολία με 100km/h στο ταχύμετρο.

Η τελική του HondaSH 150i έρχεται μετά από αρκετή προσπάθεια καθώς το scooter είναι απρόθυμο να ανεβάσει πάνω από τα 120km/h ενώ ένας ηλεκτρονικός κόφτης επεμβαίνει τελικά (αλλά θέλει ελαφρά κατηφόρα) στα 126km/h που αντιστοιχούν σε 122km/h πραγματικά (είχαμε δει 117km/h στην έκδοση που δοκιμάσαμε πριν ένα χρόνο. Φαίνεται ότι αυτή τη φορά μαζέψαμε περισσότερη φόρα πριν φτάσει ο κινητήρας τον κόφτη του).

Πλαίσιο, αναρτήσεις, φρένα

Από το 2013 και μετά το Honda SH 150i έχει νέο πλαίσιο που έδωσε τη δυνατότητα στο χώρο κάτω από τη σέλα να μεγαλώσει και να χωρά ένα full face κράνος ενώ διατηρήθηκε η χωρητικότητα του ρεζερβουάρ στα 7,5 λίτρα. Οι αναρτήσεις του HondaSH 150iείναι συμβατικής σχεδίασης με τηλεσκοπικό πιρούνι μονής πλάκας εμπρός με διάμετρο 33mm και διαδρομή 89mm και δύο αμορτισέρ πίσω με διαδρομή 83mm και ρυθμιζόμενη προφόρτιση ελατηρίου. Η σφιχτή τους ρύθμιση προσφέρει πάρα πολύ καλή αίσθηση της πρόσφυσης χωρίς να μειώνεται η άνεση του scooter.

Τα φρένα είναι ισχυρά με καλή αίσθηση και καθώς το scooter της δοκιμής μας διέθετε ABS το φρενάρισμα γινόταν πάντα με ασφάλεια. Εμπρός έχει να δείξει δίσκο διαμέτρου 240mm με δαγκάνες δύο εμβόλων και πίσω έχει δίσκο ίδιας διαμέτρου με δαγκάνα μονού εμβόλου.

Εργονομία – χώροι

Το HondaSH 150i έχει επίπεδο πάτωμα προσφέροντας χώρο για τα πόδια ή για μια αποσκευή. Στην ποδιά υπάρχει ένας γάντζος κι ένα μικρό ντουλαπάκι, ενώ κάτω από τη σέλα υπάρχει χώρος που χωρά full face κράνος (ακόμη και το AraiRX7 GP με τους εξωτερικούς αεραγωγούς). Η σέλα ανοίγει από κουμπί που βρίσκεται δίπλα από τον κεντρικό διακόπτη. Το Honda SH 150i Sporty πωλείται με μεγάλη βαλίτσα που χωρά κι αυτή κράνος ή τσάντα για lap top. Καταλαβαίνετε ότι ένα scooter με τόσους πολλούς χώρους είναι ένα αναντικατάστατο όπλο στην καθημερινή ρουτίνα.

Η σέλα αν και έχει σκληρό αφρώδες υλικό είναι αρκετά άνετη με μεγάλο μήκος για να μπορεί να φιλοξενήσει δύο αναβάτες εύκολα. Το top box έχει και πλάτη για τον συνεπιβάτη.

Honda SH 150i – On board δοκιμή

Το HondaSH 150i διαθέτει αρκετά καλά μελετημένη θέση οδήγησης με στόχο την ευκολία και την άνεση. Το ύψος της σέλας είναι στα 799mm, τα πόδια ενός αναβάτη μεσαίου αναστήματος (1,75m) πατούν με τα πέλματα στο έδαφος κι έτσι οι περισσότεροι αναβάτες δεν θα δυσκολευτούν με τις επιτόπου μανούβρες. Το βάρος είναι αρκετά χαμηλό στα 134kg με καύσιμα κι έτσι το θέμα ευελιξία είναι παιχνιδάκι στα πλαίσια της καθημερινής μετακίνησης.

Δεν θα αντιμετωπίσει το scooter με το μεταξόνιο των 1.340mm κανένα πρόβλημα στο να χωρέσει ανάμεσα από τα αυτοκίνητα και να βγει με ευκολία πρώτο στο φανάρι. Υστερα από 3’’ αναμονής ο κινητήρας θα σβήσει κι όταν το φανάρι ανάψει πράσινο, με το απλό άνοιγμα του γκαζιού και χωρίς να χρειαστεί να πατήσετε τη μίζα ξανά, ξεκινά με ζωηράδα με πολύ καθαρή απόκριση στο γκάζι, ανεβάζοντας γρήγορα χιλιόμετρα.

Τα προσπεράσματα φορτηγών και οχημάτων που καθυστερούν μπορούν να γίνουν εύκολα, ενώ το HondaSH 150i θα μπορέσει να κινηθεί και στον ανοιχτό δρόμο αφού μπορεί να ταξιδεύει με 100km/h χωρίς μεγάλη προσπάθεια. Πολύ καλή εντύπωση αφήνει η σταθερότητα του scooter καθώς ακόμη και στην τελική του ταχύτητα δεν διαταράσσεται από ανωμαλίες του δρόμου, από απότομες αλλαγές κατεύθυνσης ή από το βάρος της (φορτωμένης) βαλίτσας.

Κατανάλωση καυσίμου

Είχαμε ξαναμετρήσει την κατανάλωση του HondaSH 150i, είχαμε όμως την περιέργεια να δούμε αν υπάρχει απόκλιση σε σχέση με το Honda SH 150i Sporty. Τo αποτέλεσμα μας άφησε έκπληκτους, επειδή «γράψαμε» την ίδια κατανάλωση των 3,1lt/100km ακριβώς, ακόμη και στο δεκαδικό ψηφίο. Οι διαδρομές που κάναμε ήταν ανάμεικτες σε πόλη (όπου λειτουργούσε σε το idle stop) αλλά και σε ανοιχτό δρόμο. Σε πιο κλειστές διαδρομές δρομολόγια με περισσότερα φανάρια και καθυστερήσεις θα δείτε σίγουρα και μικρότερη κατανάλωση.

Honda SH 150i Sporty: το πολυτελέστερο

Το Honda SH 150i Sporty θα το προτιμήσουν όσοι εκτιμούν τις αρετές του δημοφιλούς scooter με τους μεγάλους τροχούς, αλλά θέλουν την πολυτελέστερη έκδοση που προσφέρει την αισθητική διαφοροποίηση. Διατηρεί τα πλεονεκτήματα της καλής ποιότητας κατασκευής, της οικονομίας, των επιδόσεων και των χώρων (χωρά full face κράνος κάτω από τη σέλα + το top box που παίρνει δεύτερο full face κράνος) αφήνοντας ένα προβληματισμό για το κόστος του.

Όμως αν σκεφτείτε ότι με το τίμημα αυτό παίρνετε ένα ποιοτικό scooter με ABS, idle stop και μεγάλη βαλίτσα τότε πιστεύουμε ότι η τιμή του δικαιολογείται απόλυτα, ενώ ταυτόχρονα το Honda SH 150i διατηρεί τη θέση του ως ένα κορυφαίο scooter με μεγάλους τροχούς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας