ΑρχικήΟχήματαΗ Affectiva στρέφεται στην συναισθηματική νοημοσύνη μέσω συστημάτων ασφαλείας για αυτοκίνητα

Η Affectiva στρέφεται στην συναισθηματική νοημοσύνη μέσω συστημάτων ασφαλείας για αυτοκίνητα

Η Affectiva ανακοίνωσε σήμερα το κλείσιμο ενός γύρου χρηματοδότησης, όπου τελικά κατάφερε να συγκεντρώσει 26 εκατομμύρια δολάρια, ούτως ώστε να δημιουργήσει προηγμένα συστήματα ασφαλείας για την παρακολούθηση του οδηγού κατά την οδήγηση.

Συγκεκριμένα ετούτα τα συστήματα θα λειτουργούν με τη συναισθηματική νοημοσύνη (αγγλικά: emotional intelligence), η οποία για όσους δεν γνωρίζουν είναι υποκατηγορία της τεχνητής νοημοσύνης.

Για να καταλάβετε επακριβώς πως θα λειτουργούν αυτά τα συστήματα, θα σας το εξηγήσω όσο πιο απλά γίνεται για να γίνει κατανοητό ακόμη και από τον πιο αδαή: «Η Affectiva θα ενσωματώσει κάμερες και αισθητήρες εντός του αυτοκινήτου τα οποία θα είναι συνδεδεμένα με το σύστημα της συναισθηματικής νοημοσύνης και μέσω της μηχανικής όρασης θα έχει την ικανότητα να αναγνωρίσει πότε ο οδηγός είναι χαρούμενος, θλιμμένος, νυσταγμένος ή απογοητευμένος».

Μάλιστα, η εταιρεία ανέφερε πως σκοπεύει να δημιουργήσει στο μέλλον ακόμη πιο δυναμικά συστήματα ανίχνευσης της συναισθηματικής συμπεριφοράς, όχι μόνο των οδηγών αλλά και των συνεπιβατών που θα έχουν τη δυνατότητα να εντοπίζουν περισσότερες καταστάσεις, σχετικά με το πως οι επιβάτες των οχημάτων αλληλεπιδρούν μεταξύ τους, όπως και με τα αντικείμενα μέσα σε ένα όχημα.

Έτσι καθαρά για πληροφοριακούς λόγους, η Affectiva ιδρύθηκε το 2009, και ουσιαστικά ξεκίνησε ως μία εταιρεία που δημιουργούσε συστήματα συναισθηματικής νοημοσύνης απλά μόνο για βίντεο, αλλά τα τελευταία χρόνια επεκτάθηκε και στη φωνητική ανίχνευση, βλέποντας πως υπάρχει ένα τεράστιο κενό στην αγορά πάνω σε αυτό τον τομέα.

Οι λύσεις της Affectiva για την παρακολούθηση των συναισθημάτων χρησιμοποιούνται σήμερα από δεκάδες μεγάλα εμπορικά σήματα και μικρές επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων των κατασκευαστών οικιακών ρομπότ κ.λπ, και μάλιστα το 2018 παρουσίασε μία ολοκληρωμένη λύση που προορίζεται αποκλειστικά για αυτόνομα οχήματα.

Σε γενικές γραμμές ο τομέας της συναισθηματικής νοημοσύνης γνωρίζει μεγάλη ζήτηση κυρίως από τις μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες, προφανώς για να μεγιστοποιήσουν την ασφάλεια των οχημάτων κατά την οδήγηση, και κατά συνέπεια να προστατεύσουν τους ανθρώπους μειώνοντας τα τροχαία ατυχήματα.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166