Η Εσθονία έχει 308 σταθμούς με ταχυφορτιστές για ηλεκτρικά οχήματα

Η Εσθονία έχει 308 σταθμούς με ταχυφορτιστές για ηλεκτρικά οχήματα

Τι έκπληξη. Από αλλού το περιμέναμε και από αλλού μας ήρθε. Πολλές μεγάλες χώρες προσπαθούν εδώ και χρόνια να δημιουργήσουν ένα επαρκές δίκτυο φορτιστών για ηλεκτροκίνητα οχήματα και παρόλο που προοδεύουν, δυστυχώς δεν μπορούν να καλύψουν ολόκληρη την επικράτεια της χώρας τους. Τελικά η μικρή Εσθονία, σύμφωνα με δικά της στοιχεία, έχει αναλογικά (βάσει πληθυσμού) τους περισσότερους σταθμούς φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων στην Ευρώπη.

Σημαντική σημείωση από μεριάς του Texnologia.Net. Είναι απαραίτητο να διευκρινιστεί ότι άλλες ευρωπαϊκές χώρες προφανώς έχουν περισσότερους τέτοιους σταθμούς, όπως για παράδειγμα η Γερμανία που έχει 83 εκατομμύρια κατοίκους, εν τούτοις αναλογικά και κατά αντιστοιχία πληθυσμού, η Εσθονία με 1,3 εκατομμύρια κατοίκους διαθέτει τους περισσότερους ανά 1 εκατομμύριο πολίτες.

Στη χώρα της Βαλτικής υπάρχουν πλέον πάνω από 308 σταθμούς με ταχυφορτιστές για ηλεκτρικά μοντέλα, οι οποίοι καλύπτουν σχεδόν όλη την επικράτεια της. Όπως αναφέρουν οι Αρμόδιες Αρχές, σταθμοί ανεφοδιασμού υπάρχουν σε κάθε αστικό οικισμό με πάνω από 5.000 κατοίκους. Επίσης προβλέπονται σημεία ταχυφόρτισης στις κεντρικές οδικές αρτηρίες και σε απόσταση το πολύ 60 χιλιόμετρα μεταξύ τους.

Οι ταχυφορτιστές θεωρούνται πολύ σημαντικοί, γιατί γεμίζουν κατά 90% τις μπαταρίες ενός ηλεκτρικού Ι.Χ. μέσα σε μισή ώρα. Αντίθετα, η φόρτιση των μπαταριών από κανονικό οικιακό ρεύμα διαρκεί συνήθως από τρεις έως οκτώ ώρες, ανάλογα πάντα με το σύστημα ταχείας φόρτισης του εκάστοτε οχήματος.

Μάλιστα, όσον αφορά τη χώρα μας τα στοιχεία δεν είναι και τόσο ευνοϊκά. Αφού η Ελλάδα με περίπου 11 εκατομμύρια κατοίκους έχει μόλις 76 σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ένα απογοητευτικό νούμερο που επί της ουσίας δεν ευνοεί την ηλεκτροκίνηση, αναγκάζοντας έτσι τους υποψηφίους αγοραστές οχημάτων να στραφούν σε κινητήρες εσωτερικής καύσης που καίνε ορυκτά καύσιμα, όπως πετρέλαιο και βενζίνη.

Βέβαια για να ακριβολογώ στα γραφόμενα μου, η δημιουργία υποδομών σταθμών φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων είναι μία κοστοβόρα υπόθεση που παράλληλα δεν αφήνει αρκετό κέρδος στους ιδιοκτήτες των σταθμών που παρέχουν αυτές τις υπηρεσίες. Με λίγα λόγια δεν υπάρχει τεράστιο κίνητρο για τους επιχειρηματίες να ασχοληθούν δυναμικά με τούτο τον τομέα, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι δεν υπάρχουν πολλά ηλεκτρικά αυτοκίνητα στη χώρα μας ώστε να αυξηθεί η κερδοφορία τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας