Η Fiat Chrysler Automobiles θα φτιάξει εργοστάσιο για plug-in και ηλεκτρικά οχήματα στον Καναδά

Η Fiat Chrysler Automobiles θα φτιάξει εργοστάσιο για plug-in και ηλεκτρικά οχήματα στον Καναδά

Η Fiat Chrysler Automobiles (FCA) αποφάσισε να επιταχύνει τα έργα ηλεκτροκίνησης της. Ο Όμιλος θα επενδύσει μεταξύ 1,35 και 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο εργοστάσιό του Windsor στον Καναδά για την κατασκευή ηλεκτρικών οχημάτων στο πλαίσιο συμφωνίας που υπέγραψε με τα συνδικάτα της αυτοκινητοβιομηχανίας για την ανανέωση της σύμβασης εργασίας τους. Τα νέα διαδόθηκαν από τον Jerry Dias, πρόεδρο του συνδικάτου Unifor. Αυτό το άτομο έχει κοινοποιήσει και άλλες λεπτομέρειες αυτού του σχεδίου.

Σύμφωνα με όσα μάθαμε, η FCA θα αναπτύξει ένα νέο προηγμένο εργοστάσιο στο οποίο θα γεννηθούν τόσο Plug-in όσο και ηλεκτρικά οχήματα. Το πρώτο μοντέλο αναμένεται να φτάσει το 2025. Η παρούσα ανακοίνωση έρχεται λίγες εβδομάδες μετά, αφότου το προαναφερόμενο συνδικάτο εργαζομένων ανακοίνωσε ότι η Ford θα επενδύσει 1,46 δισεκατομμύρια δολάρια στα εργοστάσια της στον Καναδά για να κατασκευάσει επίσης ηλεκτρικά οχήματα. Ως αποτέλεσμα αυτών των επενδύσεων, θα επιτρέψουν την επέκταση της παραγωγής του εργοστασίου FCA, ενώ παράλληλα αναμένεται να προσληφθούν άλλα 2.000 άτομα έως το 2024.

Αλλά τα νέα δεν σταματούν εκεί, καθώς τα συνδικάτα λένε ότι η FCA θα επενδύσει επίσης σε ένα άλλο καναδικό εργοστάσιο για να αυξήσει την παραγωγή της. Το συμφωνημένο σχέδιο απαιτεί από την αυτοκινητοβιομηχανία να παρατείνει τη διάρκεια ζωής του μοντέλου Chrysler 300 και να δημιουργήσει νέες παραλλαγές του Dodge Charger και Dodge Challenger. Προς το παρόν δεν είναι γνωστό αν τα plug-in και ηλεκτρικά οχήματα θα κατασκευαστούν εντός της περιοχής του Windsor.

Αλλά το έργο των καναδικών συνδικάτων δεν τελειώνει εκεί. Μετά τις συμφωνίες με τη Ford και την Fiat Chrysler Automobiles , είναι καιρός να ξεκινήσετε διαπραγματεύσεις με τη General Motors. Αυτά να τα βλέπουμε εδώ στην Ελλάδα που οι κυβερνήσεις κάνουν τα πάντα για να διώξουν τις υφιστάμενες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον ελλαδικό χώρο, λόγω υπερφορολόγησης, ενώ φέρνουν επενδύσεις για το χτίσιμο νέων καζίνων που σημαίνει ότι ενδεχομένως θα καταστραφεί πολύ κόσμος από το τζόγο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας