ΑρχικήΟχήματαMySKODA Powerpass: Μια κάρτα για επαναφόρτιση σε όλη την Ευρώπη

MySKODA Powerpass: Μια κάρτα για επαναφόρτιση σε όλη την Ευρώπη

Η διευκόλυνση των οδηγών να φορτίζουν το ηλεκτρικό τους αυτοκίνητο σε όποια περιοχή ή χώρα κι αν βρίσκονται είναι άκρως απαραίτητο για να ευδοκιμήσει η ηλεκτροκίνηση. Η Skoda το γνωρίζει καλά και για αυτόν τον λόγο προσφέρει σε όλους τους πελάτες που έχουν ηλεκτροκίνητο όχημα διάφορες ευέλικτες λύσεις, όπως το MySKODA Powerpass. Αυτή είναι μια επιλογή που θα είναι διαθέσιμη τους επόμενους μήνες στην Ευρώπη, ταυτόχρονα με την κυκλοφορία του ηλεκτρικού SUV ENYAQ iV.

Χάρη σε αυτήν την υπηρεσία, οι πελάτες της Skoda που διαθέτουν ηλεκτρικό ή plug-in αυτοκίνητο θα έχουν πρόσβαση σε περισσότερα από 143.000 σημεία φόρτισης σε ολόκληρη την Ευρώπη μέσω μίας κάρτας. Όλα αυτά είναι δυνατά χάρη σε μια σειρά συμφωνιών με φορείς εκμετάλλευσης υποδομών ηλεκτρικής φόρτισης οχημάτων. Επομένως, δεν θα υπάρχει πλέον ανάγκη να έχετε διαφορετικές κάρτες και εφαρμογές προς όφελος της ευκολίας επαναφόρτισης. Το MySKODA Powerpass σας επιτρέπει να έχετε επίσης πρόσβαση σε σταθμούς Ionity.

Η υπηρεσία περιλαμβάνει προφανώς μια εφαρμογή που σας επιτρέπει να βρείτε τα πλησιέστερα σημεία φόρτισης όπου παράλληλα θα σας εμφανίζεται και η τιμή. Οι πελάτες θα πρέπει μόνο να μεταβούν στον εκάστοτε σταθμό φόρτισης, και να ξεκινήσουν τη διαδικασία για να γεμίσουν μπαταρίες, και έπειτα να χρεωθούν με την κάρτα MySKODA Powerpass για το κόστος που τους αναλογεί. Ωστόσο την χρέωση του πελάτη, εδώ υπάρχει μία ιδιαίτερη ιδιομορφία, δηλαδή οι φορτίσεις χρεώνονται μηνιαίως, συμπεριλαμβανομένης μιας μικρής συνδρομής. Ωστόσο, για όσους αγοράζουν το ηλεκτρικό SUV, τα πρώτα τρία χρόνια θα είναι δωρεάν.

Το δίκτυο φόρτισης που καθιστά διαθέσιμη αυτή την υπηρεσία περιλαμβάνουν τα σημεία φόρτισης πού βρίσκονται στις εγκαταστάσεις των επισήμων αντιπροσωπειών της Skoda. Για οικιακή φόρτιση , ωστόσο, η Skoda προσφέρει στους πελάτες τρεις διαφορετικούς τύπους, το Wallbox: Skoda iV Charger, το Skoda iV Charger Connect και το Skoda iV Charger Connect + . Η βασική έκδοση είναι το απλό και βολικό Wallbox.

Το μοντέλο Charger Connect ενσωματώνει σύνδεση WiFi και LAN και μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί με κάρτα και εφαρμογή. Αυτή είναι μια καλή λύση που πιθανόν να καλύψει τους περισσότερους οδηγούς που δεν έχουν τρελές απαιτήσεις. Τέλος, η παραλλαγή Charger Connect + διαθέτει επίσης μονάδα LTE και πιστοποιημένο μετρητή ηλεκτρικής ενέργειας. Σε αυτήν τη λύση, τα δεδομένα φόρτισης αποστέλλονται στην εφαρμογή και οι χρήστες και ο χειριστής του σταθμού ηλεκτρικής φόρτισης γνωρίζουν ακριβώς ποιος πελάτης το χρησιμοποίησε με τα στοιχεία του αυτοκινήτου και πόση ηλεκτρική ενέργεια ξόδεψε επακριβώς. Στο μέλλον, οι αντιπροσωπείες τηε Skoda θα υποστηρίζουν πελάτες στη φάση εγκατάστασης των Wallbox μέσω πιστοποιημένων συνεργατών.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166