Η Jaguar Land Rover θα κατασκευάσει ηλεκτρικά αυτοκίνητα στο Ηνωμένο Βασίλειο

Η Jaguar Land Rover θα κατασκευάσει ηλεκτρικά αυτοκίνητα στο Ηνωμένο Βασίλειο

Η γνωστή ινδική κατασκευάστρια αυτοκινήτων Jaguar Land Rover ανακοίνωσε σήμερα επίσημα (5/7/2019) πως θα κατασκευάσει ηλεκτρικά αυτοκίνητα στο εργοστάσιο της στην κεντρική Αγγλία, που σημαίνει πως αυτή η ενέργεια θα έχει ως αποτέλεσμα να γεννηθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας, δίνοντας μία ανάσα ζωής στην τοπική κοινωνία, αφού δεν πρέπει να ξεχνάμε πως το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεται ένα βήμα πριν το Grexit που σύμφωνα με αρκετούς έγκυρους οικονομολόγους θα επιφέρει τεράστια οικονομική ζημιά στη χώρα.

Η εταιρεία μεταξύ άλλων δήλωσε στην επίσημη ανακοίνωση της: «Η Jaguar Land Rover βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα σχέδια για την κατασκευή μιας σειράς νέων ηλεκτροκίνητων οχημάτων στο εργοστάσιο παραγωγής της στο Castle Bromwich του Ηνωμένου Βασιλείου. Η σημερινή ανακοίνωση, η οποία θα φέρει αρκετές χιλιάδες θέσεις εργασίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, είναι το επόμενο στάδιο των στρατηγικών σχεδίων που σκοπεύουμε να εφαρμόσουμε στο τομέα της ηλεκτροκίνησης».

Ωστόσο το εργοστάσιο στο Birmingham, η οποία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Βρετανίας, αναδιαμορφωθεί ούτως ώστε να έχει την ικανότητα να παράγει μια σειρά νέων διαφορετικών ηλεκτρικών οχημάτων.

Το πρώτο αυτοκίνητο που θα βγει από τη γραμμή παραγωγής θα είναι το ολοκαίνουργιο ηλεκτρικό μοντέλο Jaguar XJ το οποίο θεωρείται ένα ηλεκτροκίνητο όχημα επόμενης γενιάς, σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα της εταιρείας.

Η παρούσα είδηση έδωσε μεγάλη χαρά στην Βρετανική κυβέρνηση προφανώς γιατί βλέπει ό,τι ο κλάδος των αυτοκινήτων της χώρας γνωρίζει ανάπτυξη, όμως δεν μπορούμε να παραβλέψουμε το γεγονός πως ο συγκεκριμένος κλάδος στη Βρετανία κυριαρχείται σε μεγάλο βαθμό από ξένες αυτοκινητοβιομηχανίες, όπου περισσότερες εταιρείες έχουν τα εργοστάσιά τους σε άλλες χώρες, και πρακτικά δεν συνεισφέρουν ούτε στο ελάχιστο στην τοπική κοινωνία.

Το Castle Bromwich απασχολεί σήμερα περίπου 2.500 εργαζομένους, το οποία βρίσκεται κοντά στον αυτοκινητόδρομο Μ6. Εν ολίγοις είναι ένα συμβολικό σημείο όπου από εκεί περνούν χιλιάδες αυτοκίνητα σε καθημερινή βάση.

Η JLR έχει ως στόχο να προσφέρει ηλεκτροκίνητες επιλογές για όλα τα νέα μοντέλα Jaguar και Land Rover έως το 2020.

Ο διευθύνων σύμβουλος της JLR, ο Ralf Speth σημείωσε: «Αδιαμφισβήτητα, το μέλλον της αυτοκίνησης είναι ηλεκτρικό και ως μία εταιρία που οραματίζεται και θέλει να προσφέρει θετικά στην κοινωνία, δεσμευόμαστε πως θα καταστήσουμε την επόμενη γενιά οχημάτων μας ό,τι θα έχουν μηδενικές εκπομπές ρύπων, ούτως ώστε να προστατεύσουμε στο έπακρο το περιβάλλον με όλες μας τις δυνάμεις».