Η Lyft θα δωρίζει 50 εκατ. δολ. ετησίως για τη «βελτίωση της ζωής στις πόλεις» μέσω του City Works

Η Lyft θα δωρίζει 50 εκατ. δολ. ετησίως για τη «βελτίωση της ζωής στις πόλεις» μέσω του City Works

Η Lyft ανακοίνωσε σήμερα ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα για τη βελτίωση της ζωής στις πόλεις. Το πρόγραμμα ονομάζεται Lyft City Works και θα ξεκινήσει αρχικά από το Λος Άντζελες και στη συνέχεια θα επεκταθεί σε ολόκληρη την Αμερική, και ουσιαστικά μέσω αυτής της χρηματοδότησης θα συγκροτηθούν συμβούλια αποτελούμενα από πολιτικούς, ακτιβιστές, και ευσυνείδητους πολίτες που θα βοηθούν και θα ενημερώνουν τον κόσμο για διάφορα μείζον ζητήματα.

Συγκεκριμένα η Lyft θα δωρίζει τουλάχιστον 50 εκατομμύρια δολάρια ετησίως ή 1% επί των κερδών της για τούτο το σκοπό. Επίσης ένα μέρος των χρημάτων θα διατεθεί για την παροχή δωρεάν μεταφοράς σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες που κατοικούν σε υποβαθμισμένες γειτονιές, για την ανάπτυξη υποδομών που σχετίζονται με τις μεταφορές στις πόλεις, και τη δημιουργία ενός κέντρου που θα στηρίζει την προώθηση της καθαρής ενέργειας στα καύσιμα των αυτοκινήτων.

Επιπλέον, η Lyft θα συνεργαστεί με μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, όπως το Investing in Place, για τη διάθεση ποδηλάτων και ηλεκτρικών σκούτερ σε οικογένειες χαμηλού εισοδήματος.

Ο γενικός διευθυντής της Lyft για τη Νότια Καλιφόρνια, ο Allen Narcisse δήλωσε: «Είμαστε περήφανοι που βρισκόμαστε δίπλα στο Δήμαρχο του Λος Άντζελες Eric Garcetti μέσω του προγράμματος City Works. Αυτή η δυναμική ενέργεια από πλευράς μας αντιπροσωπεύει τη μακροπρόθεσμη δέσμευση μας να υποστηρίξουμε τις πόλεις σε ολόκληρη τη χώρα με βιώσιμες, προσιτές και ισχυρές λύσεις μεταφοράς».

Μάλιστα η εταιρεία δεσμεύθηκε την περσινή χρονιά πως το μεγαλύτερο μέρος των μεταφορών που θα γίνονται με τα οχήματα της δεν θα χρησιμοποιούν ενέργεια από ορυκτά καύσιμα, τουναντίον θα χρησιμοποιούν κατά κόρον καύσιμα που προέρχονται από ανανεώσιμες ενέργειας. Κάτι που πραγματικά δείχνει πως είναι εφικτό μία ιδιωτική εταιρεία να μην κοιτάει μόνο το συμφέρον της, αλλά να φροντίζει για το κοινό καλό όλων, ανεβάζοντας την ποιότητα ζώης των πολιτών που κατοικούν στις πόλεις.

Για όσους δεν γνωρίζουν αξίζει να επισημάνουμε πως ο μεγαλύτερος αντίπαλός της Lyft είναι η Uber. Ωστόσο για να ακριβολογούμε στα λεγόμενα μας, η Uber θεωρείται αναμφισβήτητα μία παγκόσμια δύναμη στο χώρο των μεταφορών, εν αντιθέσει με την Lyft που απλά προσπαθεί μετά κόπων να καλύψει αυτή την χαώδη διαφορά από τον βασικό ανταγωνιστή της.

Διαβάστε επίσης: Ηλεκτρικές θερμαινόμενες κουβέρτες, προφυλάξεις και οδηγίες

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας