ΑρχικήΟχήματαΗ Daimler απέκτησε το πλειοψηφικό πακέτο της Torc Robotics

Η Daimler απέκτησε το πλειοψηφικό πακέτο της Torc Robotics

Η Γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Daimler αγόρασε το πλειοψηφικό πακέτο της Torc Robotics, και ουσιαστικά αυτή η εξαγορά θα δώσει τη δυνατότητα στις δύο εταιρείες να συνεργαστούν εκτενώς και διεξοδικά στην αυτόνομη οδήγηση των οχημάτων και των φορτηγών, ούτως ώστε να ενδυναμωθεί στο έπακρο το τμήμα κατασκευής φορτηγών που φέρει την ονομασία Daimler Trucks.

Για εκείνους που δεν γνωρίζουν, οφείλω να επισημάνω πως η Daimler Trucks θεωρείται αναμφισβήτητα βάση κερδών ως ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές φορτηγών σε ολόκληρο τον κόσμο. Επομένως είναι λογικό η εταιρεία να προσπαθεί με κάθε τρόπο να μην χάσει αυτή την πρωτοκαθεδρία σε αυτό τον τομέα, επισυνάπτοντας σπουδαίες συμφωνίες με άλλες εταιρείες του κλάδου.

Τώρα όσον αφορά την Torc Robotics, ιδρύθηκε το 2005 από σημαντικά ονόματα του ακαδημαϊκού χώρου των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής. Μάλιστα η εταιρεία επικεντρώθηκε αρχικά στις αυτοματοποιημένες τεχνολογίες σε τομείς όπως ο στρατιωτικός τομέας και κατά συνέπεια αμυντική βιομηχανία , η γεωργία, η εξόρυξη και η αυτοκινητοβιομηχανία.

Ωστόσο, το 2017, η Αμερικανική εταιρεία που εδρεύει στο Blacksburg της Βιρτζίνια, ασχολήθηκε με ιδιαίτερο πάθος πάνω σε προγράμματα που σχετίζονται με την αυτόνομη οδήγηση οχημάτων, αφού προφανώς κατάλαβε πως είναι το μέλλον των αυτοκινήτων και σίγουρα θα ήταν ανόητο από την πλευρά της να γυρίσει την πλάτη της σε αυτή την σπουδαία παράμετρο.

Αξίζει να σημειωθεί, πώς οι δύο εταιρείες σε κοινό ανακοινωθέν ανέφεραν ό,τι θα μοιραστούν την τεχνογνωσία που έχει ο καθένας στον τομέα του, με απώτερο σκοπό να δημιουργήσουν σπουδαία πράγματα στο μέλλον, όπως για παράδειγμα η ανάπτυξη λογισμικού (αγγλικά: Software) και υλικολογισμικού (αγγλικά: Hardware) πάνω στην αυτόνομη οδήγηση οχημάτων επιπέδου 4.

Έτσι για την ιστορία: «Η αυτόνομη οδήγηση ταξινομείται σε πέντε επίπεδα, από το 0 έως το 5, και έχει να κάνει με την παρέμβαση του οδηγού στο όχημα κατά την οδήγηση, δηλαδή στο επίπεδο 5 το αυτοκίνητο μπορεί να κυκλοφορεί στους δρόμους χωρίς να υπάρχει καν άνθρωπος στη θέση του οδηγού, ενώ στο μηδέν που είναι το χαμηλότερο επίπεδο απαιτείται να βρίσκεται πάντα ο οδηγός εντός του οχήματος και να έχει ο ίδιος τον απόλυτο έλεγχο στην οδήγηση, και όχι το σύστημα υποβοήθησης».

Διαβάστε επίσης: Ηλεκτρικές θερμαινόμενες κουβέρτες, προφυλάξεις και οδηγίες

Στέλιος Θεοδωρίδης
Είμαι ένας απλός και ταπεινός άνθρωπος. Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομα σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166