ΑρχικήSmartphonesΗ MediaTek ίσως θα είναι ο προμηθευτής τσιπ του HomePod, και ελπίζει...

Η MediaTek ίσως θα είναι ο προμηθευτής τσιπ του HomePod, και ελπίζει για το μόντεμ 5G του iPhone

Η MediaTek ίσως θα είναι ο προμηθευτής τσιπ του HomePod, και ελπίζει για το μόντεμ 5G του iPhone.

Αναμφισβήτητα η MediaTek είναι ένας από τους κυριότερους κατασκευαστές μόντεμ 5G στον κόσμο, και πιθανότατα θα προμηθεύσει με τσιπ τα ηχεία HomePod, καθώς η Apple είναι πεπεισμένη πως η συγκεκριμένη εταιρεία έχει την ικανότητά να παράγει τα βασικά στοιχεία για τα iPhone 5G. Μια νέα αναφορά από την DigiTimes δείχνει ότι η Apple να ενδιαφέρεται να αλλάξει προμηθευτές για τα μόντεμ της πριν από την επερχόμενη εκτόξευση κυψελωτών δικτύων 5G.

Σύμφωνα με την έκθεση, το μοντέλο Hello M70 της MediaTek ανταποκρίνεται στα πρότυπα της Apple, και μάλιστα φτάνει σε ταχύτητες έως και 5Gbps ανά δευτερόλεπτο στα δίκτυα 5G επόμενης γενιάς, και κατασκευάζεται από την TSMC χρησιμοποιώντας μια σύγχρονη διαδικασία 7-nanometer, πράγμα που σημαίνει ότι θα μπορούσε να προσφέρει ακόμη πιο μεγάλη αποδοτικότητα και απόδοση ισχύος, αντιπαραβάλλοντας τα τελευταία μοντέλα 5G της Qualcomm και της Samsung.

Η Apple προσπαθεί μετά μανίας να αντικαταστήσει τα μόντεμ της Qualcomm στις επερχόμενες συσκευές της, λόγω σοβαρών διαφωνιών μεταξύ των εταιρειών. Ωστόσο, ο εναλλακτικός προμηθευτής της, που είναι η Intel, εξακολουθεί να παρουσιάζει σοβαρά ζητήματα επιδόσεων στα μόντεμ της, κάτι που θεωρείται ιδιαίτερα σοβαρός παράγοντας για αλλαγή προμηθευτή τσιπ.

Η επιλογή της MediaTek – μιας εταιρείας που έχει προηγουμένως προμηθεύσει μόντεμ σε κατασκευαστές smartphone που πωλούνται σε χαμηλές τιμές – θα αποτελούσε σημαντική αλλαγή για την Apple και ένα μήνυμα εμπιστοσύνης σε άλλους εταίρους. Η Huawei, μία από τις μοναδικές εταιρείες που έχουν τη δυνατότητα να πουλήσουν μόντεμ 5G για smartphone, αντιμετωπίζει απαγορεύσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε άλλες χώρες λόγω ανησυχιών για πιθανή κινεζική κυβερνητική κατασκοπεία.

Η έκθεση προειδοποιεί ότι δεν υπάρχει ακόμη επίσημη συμφωνία μεταξύ MediaTek – Apple για τα μόντεμ 5G, και η οριστικοποίηση για το κλείσιμο μιας τέτοιου είδους μεγαλειώδους συμφωνίας ενδέχεται να διαρκέσει αρκετό καιρό: Η Apple θα πρέπει να καταλήξει σε συμφωνίες με την ταϊβανέζικη εταιρεία σχετικά με το ποια προϊόντα θα προμηθεύσει με τσιπ, τι είδους συνεργασία θα υπάρχει ανάμεσά τους και την τεχνολογική ανάπτυξη. Η MediaTek θα πρέπει επίσης να αποδείξει ότι είναι σε θέση να παρέχει με ασφάλεια τα εκατομμύρια των ανταλλακτικών που θα χρειαστεί η Apple για να ξεκινήσει ένα τέτοιο μόντεμ.

Από την πλευρά της, η MediaTek είναι ιδιαίτερα πρόθυμη να συνάψει συνεργασία με τον γίγαντα της τεχνολογίας για τα smartphone, και υπόσχεται πώς θα κατασκευάσει τα καλύτερα 5G τσιπ.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Αφήστε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166