Η Samsung έχει επανασχεδιάσει το Galaxy Fold, λόγω ανθεκτικότητας της οθόνης

Η Samsung έχει επανασχεδιάσει το Galaxy Fold, λόγω ανθεκτικότητας της οθόνης

Η Samsung έχει επανασχεδιάσει το Galaxy Fold για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα ανθεκτικότητας παρουσιάζονται στην οθόνη, διότι σε ενδεχόμενο πέσιμο από τα χέρια ή χτύπημα ίσως να θρυμματιστεί με αποτέλεσμα να καταστεί άχρηστο αυτό το smartphone, αφού ως γνωστόν η επιδιόρθωση της οθόνης σε όλα τα smartphone είναι πανάκριβη, πόσο μάλλον σε μία τέτοιου είδους συσκευή που πιθανόν να κοστίζει μερικές χιλιάδες ευρώ.

Ωστόσο το περίεργο στοιχείο της υπόθεσης είναι πως η συσκευή ενδέχεται να κυκλοφορήσει σύντομα στο εμπόριο και προφανώς μία τέτοια κίνηση γεννάει αρκετές απορίες στο ευρύ κοινό για το τι μέλλει γενέσθαι αναφορικά με αυτό το αναδιπλούμενο κινητό τηλέφωνο που έκλεψε τις εντυπώσεις, κατά την παρουσίαση του πριν λίγο καιρό.

Εν τούτοις αξίζει να επισημάνουμε πως μέχρι τώρα η εταιρεία δεν βγήκε να επιβεβαιώσει την ημερομηνία κυκλοφορίας του Samsung Galaxy Fold, όμως υπάρχουν φημολογίες πως είναι σχεδόν σίγουρο πως δεν θα παρουσιαστεί ταυτόχρονα με το καινούργιοGalaxy Note 10 κατά τον επόμενο μήνα. Ίσως γιατί τα προβλήματα δυσλειτουργίας με την οθόνη είναι βαρύνουσας σημασίας, και εάν το τηλέφωνο τελικά βγει ελαττωματικό, τότε η εταιρεία δεν θα χάσει μόνο χρήματα από ενδεχόμενες παραγγελίες ή αγορές, αλλά θα δεχθεί και τεράστιο πλήγμα στην φήμη της, με συνέπεια να ωφεληθούν οι ανταγωνιστές της όπως και τα προϊόντα τους.

Μία άλλη πολύ σημαντική παράμετρος είναι πως αρκετές εταιρείες ήδη έχουν ξεκινήσει να κυκλοφορούν δειλά – δειλά στην αγορά τα αναδιπλούμενα τηλέφωνα τους (κυρίως μικρές εταιρείες), όμως κατά γενική ομολογία τα περισσότερα εξ αυτών δεν έχουν να παρουσιάσουν κάτι αξιόλογο, προφανώς γιατί ακόμη αυτή η τεχνολογία βρίσκεται σε βρεφικό στάδιο, και χρειάζεται αρκετή βελτίωση έως ότου αποδειχθεί ό,τι είναι αξιόπιστη, όμως κατά τα επόμενα χρόνια σίγουρα θα επρόκειται για κάτι πιο αξιόλογο.

Φυσικά το μεγαλύτερο αγκάθι με τα αναδιπλούμενα κινητά τηλέφωνα είναι το υπερβολικό κόστος που έχουν, και αδιαμφισβήτητα δεν προορίζονται για τον μέσο καταναλωτή. Επομένως μπορούμε εύκολα να συμπεράνουμε πως επειδή στην πραγματικότητα ελάχιστα άτομα θα τα αγοράσουν, είναι κατά κάποιο τρόπο σαν να τους αφήνει παγερά αδιάφορους τα δρώμενα και τα τεκταινόμενα του Samsung Galaxy fold, και των υπολοίπων ανταγωνιστικών τηλεφώνων της ίδιας κατηγορίας.