Η Tesla ανακαλεί 870 αυτοκίνητα στην Κίνα λόγω ελαττωματικής οροφής

Η Tesla ανακαλεί 870 αυτοκίνητα στην Κίνα λόγω ελαττωματικής οροφής

«Η αμερικανική εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla ανακαλεί 870 οχήματα στην Κίνα εξαιτίας του γεγονότος ότι παρουσιάζουν προβλήματα οι οροφές των οχημάτων», δήλωσε η ρυθμιστική αρχή της Κίνας την Παρασκευή.

Η ανακοίνωση έρχεται μόλις ένα μήνα μετά από μια ακόμη ανάκληση περίπου 30.000 αυτοκινήτων που εισήχθησαν στην Κίνα, τη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο, λόγω ελαττωμάτων στις αναρτήσεις.

Σήμερα την Παρασκευή (27/11/2020), ο αρμόδιος φορέας της Κίνας, δήλωσε ότι η τελευταία ανάκληση αφορά τα μοντέλα X που παράχθηκαν μεταξύ 16 Μαρτίου και 31 Ιουλίου το 2016. Ενώ το πρόβλημα εντοπίζεται στη διακοσμητική λωρίδα της οροφής, η οποία ενδέχεται να αποκολληθεί διότι δεν έχουν σφιχτή επαρκώς τα μπουλόνια και οι βίδες που το συγκρατούν, που σημαίνει ότι μπορεί να πέσει επάνω στον οδηγό ή στους επιβάτες.

Ο αρμόδιος κινεζικός φορέας επισημαίνει: «Εάν η επένδυση με τη διακοσμητική λωρίδα πέσει κατά τη διάρκεια της οδήγησης, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να αυξηθεί ο κίνδυνος σύγκρουσης, και κατ’ επέκταση να επέλθουν ανθρώπινες απώλειες από το τροχαίο αυτοκινητιστικό δυστύχημα»

Η Tesla θα επιθεωρήσει τα ανακληθέντα αυτοκίνητα δωρεάν και θα πραγματοποιήσει τις απαραίτητες δοκιμές στην επένδυση της οροφής για να ελέγξει εάν όλα είναι εντάξει και μπορεί το όχημα να ξανά κυκλοφορήσει στους δρόμους με ασφάλεια.

Η Κίνα είναι ο κύριος μοχλός ανάπτυξης για πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες, ιδίως για την Tesla, η οποία σκοπεύει να επωφεληθεί από τους φιλόδοξους στόχους της χώρας για τη μείωση των εκπομπών CO2, και παράλληλα από τα κίνητρα που δίνει η κυβέρνηση στους καταναλωτές για να αγοράσουν καινούργια ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Η τελευταία ανάκληση έρχεται έρχεται τη στιγμή που η Tesla εξέδωσε μία προηγούμενη ανάρτηση στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής για περισσότερα από 9.000 αυτοκίνητα Model X που κατασκευάστηκαν το 2016, επίσης λόγω της επένδυσης οροφής που μπορεί να πέσει, σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Αυτοκινητοδρόμου και Ασφαλείας Κυκλοφορίας των ΗΠΑ (NHTSA).

Να σημειωθεί για όσους δεν γνωρίζουν, ότι η Κίνα δεν αστειεύεται καθόλου με τέτοιου είδους ζητήματα και σε περίπτωση που προκληθούν τροχαία ατυχήματα λόγω εγκληματικής αμέλειας είναι βέβαιο πως θα υπάρξουν παραδειγματικές τιμωρίες στις υπαίτιες αυτοκινητοβιομηχανίες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας