Η Tesla θα ανοίξει εργοστάσιο αυτοκινήτων στην Κίνα, το πρώτο εκτός ΗΠΑ

Η Tesla θα ανοίξει εργοστάσιο αυτοκινήτων στην Κίνα, το πρώτο εκτός ΗΠΑ

Η Tesla θα ανοίξει εργοστάσιο αυτοκινήτων στην Κίνα, το πρώτο εκτός ΗΠΑ.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, ο Elon Musk έκλεισε χθες (10 Ιουλίου 2018) μία μεγάλη συμφωνία με την κινεζική κυβέρνηση για την δημιουργία ενός νέου εργοστασίου αυτοκινήτων στη Σαγκάη, το πρώτο της εργοστάσιο εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής. Μάλιστα εκτιμάται πως με την παρούσα κίνηση θη εταιρεία α διπλασιάσει τον αριθμό της παγκόσμιας παραγωγής των ηλεκτρικών οχημάτων που κατασκευάζει η εταιρεία.

Η συμφωνία ανακοινώθηκε καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία Tesla αύξησε τις τιμές των αμερικανικών οχημάτων που πωλεί στην Κίνα εξαιτίας των κυρώσεων που έχει επιβάλει η κινεζική κυβέρνηση σε αντίποινα για τους σκληρούς δασμούς που επέβαλε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στα κινεζικά προϊόντα.

Μετά από αυτή τη μεγαλειώδη συμφωνία, η κυβέρνηση της Κίνας δήλωσε ότι χαιρέτισε την κίνηση της Tesla να επενδύσει χρήματα, όχι μόνο σε ένα νέο εργοστάσιο στην Σαγκάη, αλλά και στην επιστημονική έρευνα στον τομέα της τεχνολογίας.

Ειναι γεγονός πως η Κίνα από καιρό αγωνίζεται να προσελκύσει σπουδαία ταλέντα στην τεχνολογία και κεφάλαια για επενδύσεις στην αυτοκινητοβιομηχανία των ηλεκτρικών οχημάτων.

Η Tesla σχεδιάζει να κατασκευάσει τα πρώτα της αυτοκίνητα περίπου δύο χρόνια μετά την έναρξη της κατασκευής του καινούργιου εργοστασίου της στη Σαγκάη, αυξάνοντας την ετήσια παραγωγή οχημάτων στις 500.000 μονάδες, ωστόσο εκτιμάται πως αυτός ο αριθμός θα επιτευχθεί σε περίπου τρία χρόνια από τώρα, ανέφερε η εταιρεία.

Αυτό θα καθιστούσε το εργοστάσιο της Tesla στη Σαγκάη τη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία σε παραγωγή οχημάτων, όπου τα περισσότερα εργοστάσια είναι δημιουργημένα για να κατασκευάζουν από 200.000 έως 300.000, ένα πραγματικά μεγάλο κατόρθωμα που θα αλλάξει τα μέχρι τώρα δεδομένα στο συγκεκριμένο τομέα που δραστηριοποιούνται τεράστια εμπορικά σήματα με μακραίωνη ιστορία.

Μετά την δημοσίευση αυτού του σημαντικού γεγονότος,οι μετοχές της Tesla αυξήθηκαν κατά 1,5% στο αμερικανικό χρηματιστήριο, παρόλο που ορισμένοι οικονομικοί αναλυτές πιστεύουν πως η εταιρεία θα απολέσει αρκετά χρήματα για την κατασκευή ενός τόσο μεγάλου εργοστασίου, δηλαδή άλλοι βλέπουν το ποτήρι μισογεμάτο και άλλοι το ακριβώς αντίθετο.

Η Tesla δήλωσε ότι η χθεσινή συμφωνία δεν θα επηρεάσει την παραγωγική ικανότητα αυτοκινήτων της εταιρείας στις ΗΠΑ, οι οποίες συνεχίζουν να αυξάνονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας