ΑρχικήΟχήματαΗ Uber θα ανοίξει ερευνητικό κέντρο ιπτάμενων ταξί στη Γαλλία

Η Uber θα ανοίξει ερευνητικό κέντρο ιπτάμενων ταξί στη Γαλλία

Η Uber θα ανοίξει ερευνητικό κέντρο ιπτάμενων ταξί στη Γαλλία.

Η Uber ανακοίνωσε σήμερα ότι θα ανοίξει το πρώτο ερευνητικό κέντρο μακριά από τη Βόρεια Αμερική και πιο συγκεκριμένα στο Παρίσι της Γαλλίας, όπου για αυτό το εγχείρημα θα δαπανήσει 24 εκατομμύρια δολάρια κατά τα επόμενα πέντε χρόνια για να αναπτύξει την τεχνολογία ιπτάμενων ταξί.

Το 2016, η εταιρεία για αυτό το σκοπό δημιούργησε το πρόγραμμα Uber Elevate για να κατασκευάσει ιπτάμενα ηλεκτρικά οχήματα, κατακόρυφης απογείωσης και προσγείωσης (vertical take-off and landing ή VTOL), τα οποία κινούνται με κατανεμημένη ηλεκτρική πρόωση.

Στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας, όπως και για τα οχήματα αυτόνομης οδήγησης (δηλαδή χωρίς οδηγό), η Uber έχει ανοίξει προηγμένα γραφεία στο Πίτσμπουργκ, το Τορόντο και το Σαν Φρανσίσκο.

Ο Eric Allison, επικεφαλής των προγραμμάτων αερομεταφορών της Uber, έγραψε σε μία ανάρτηση στο ιστολόγιό του: Με το άνοιγμα του νέου κέντρου προηγμένων τεχνολογιών στη Γαλλία, το οποίο αρχικά θα επικεντρωθεί στο τμήμα Uber Elevate, δεσμευόμαστε να πραγματοποιήσουμε τους στόχους μας για την μεταφορά επιβατών με ιπτάμενα ταξί. Η Γαλλία είναι η ιδανική κατοικία για το επόμενο βήμα μας προς τα εμπρός, αφού είναι γεγονός πως διαθέτει ισχυρή ιστορία στην έρευνα και την ανάπτυξη, μηχανικούς παγκόσμιας κλάσης και έναν μοναδικό ρόλο στην αεροπορία παγκοσμίως.

Η παρούσα ανακοίνωση ήρθε μία μέρα μετά αφού ο Διευθύνων Σύμβουλος της Uber, ο Dara Khosrowshahi και άλλα ανώτατα στελέχη της εταιρείας συμμετείχαν σε συνάντηση κορυφής με τον Γάλλο πρόεδρο Εμμανουήλ Μακρόν προφανώς για να συζητήσουν ορισμένα σημαντικά πράγματα αναφορικά με αυτό το ζήτημα.

Σήμερα επίσης σηματοδοτεί την έναρξη της διάσκεψης Viva Technology στο Παρίσι, όπου ο Khosrowshahi προγραμματίζεται να δώσει μια ομιλία.

Αξίζει να σημειώσουμε πως η Uber στη Γαλλία δεν έχει και την καλύτερη φήμη, προφανώς γιατί το εργατικό δυναμικό που εργάζεται στα οχήματα της εταιρείας συχνά-πυκνά καταγγέλλει απαράδεκτες συνθήκες εργασίας με εξευτελιστικές αμοιβές.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166