Η Volvo θα παράγει μόνο ηλεκτρικά οχήματα έως το 2030

Η Volvo θα παράγει μόνο ηλεκτρικά οχήματα έως το 2030

Η Volvo θα κατασκευάζει μόνο ηλεκτρικά οχήματα έως το 2030. Η Σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία, ανέφερε σε δελτίο τύπου, ότι θα καταργήσει σταδιακά την παραγωγή όλων των αυτοκινήτων που φέρουν κινητήρα εσωτερικής καύσης μέχρι την προαναφερόμενη καταληκτική ημερομηνία – συμπεριλαμβανομένων και των υβριδικών.

Αυτή αποφασιστική πρωτοβουλία από μεριάς της Volvo ακολουθεί τη δέσμευση της General Motors που ανακοίνωσε το ίδιο πράγμα στις αρχές του τρέχοντος έτους, όμως αυτή υπόσχεται ότι θα κατασκευάζει μόνο ηλεκτροκίνητα οχήματα με μπαταρία έως το 2035.

Η Volvo πρόσθεσε επίσης ότι, ενώ τα ηλεκτρικά οχήματα της θα πωλούνται αποκλειστικά μέσω παραγγελιών από το διαδίκτυο, εν τούτοις επισήμανε ότι οι αντιπροσωπείες δεν θα καταργηθούν, αφού θεωρούνται κομβικής σημασίας για την εξυπηρέτηση των πελατών και θα συνεχίσουν να είναι υπεύθυνοι για μία σειρά παροχής σημαντικών υπηρεσιών, όπως η πώληση, η προετοιμασία, η παράδοση και η συντήρηση των αυτοκινήτων.

Μεταξύ άλλων, η Σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία πρόκειται να παρουσιάσει το δεύτερο πλήρως ηλεκτρικό αυτοκίνητο της, και επί της ουσίας είναι συνέχεια του XC40 Recharge που κυκλοφόρησε κατά την περσινή χρονιά, δηλαδή ένα SUV.

Η Volvo υπογράμμισε πως ο βασικός μεσοπρόθεσμος στόχος της είναι να κατορθώσει να παράγει μέχρι το 2025 κατά το ήμισυ ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ενώ το υπόλοιπο μισό θα αποτελείται από υβριδικά.

Ωστόσο για να είμαστε απόλυτα σαφής πάνω σε αυτό το ζήτημα, σχεδόν όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες ανά την υφήλιο σκοπεύουν να αυξήσουν την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων τους, και αυτό οφείλεται στο γεγονός, πρωτίστως γιατί βελτιώθηκε η τεχνολογία φόρτισης των μπαταριών, και κατά δεύτερο λόγο γιατί οι κυβερνήσεις πλέον επιβάλλουν τεράστια πρόστιμα στις κατασκευάστριες εταιρείες που συνεχίζουν να παράγουν ρυπογόνα αυτοκίνητα.

Παρά τον αυξανόμενο αριθμό EV που διατίθεται στις ΗΠΑ, τα πλήρως ηλεκτρικά οχήματα αντιπροσώπευαν μόλις το 2% των νέων πωλήσεων οχημάτων, κατά την περσινή χρονιά. Οι Αμερικανοί συνεχίζουν να επιλέγουν αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης, και αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δεν είναι ευαισθητοποιημένοι, ούτε σωστά πληροφορημένοι για την προστασία του περιβάλλοντος και της μείωσης των ρύπων που επιβαρύνουν τον πλανήτη μας.

Περίπου 2,5 εκατομμύρια ηλεκτρικά οχήματα πωλήθηκαν παγκοσμίως το 2020, και ο αναλυτής της βιομηχανίας IHS Markit προβλέπει ότι αυτός ο αριθμός θα αυξηθεί κατά 70% το 2021.

Τέλος χρήζει άξιο αναφοράς το γεγονός πως η Volvo λέει ότι πούλησε 661.713 αυτοκίνητα σε περίπου 100 χώρες παγκοσμίως το 2020, ενώ τα 107.626 από αυτά τα οχήματα πωλήθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Η Volvo Cars ιδρύθηκε το 1927 και εξαγοράστηκε το 2010 από τον Όμιλο Zhejiang Geely Holding που έχει ως έδρα την Κίνα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας