Το σύστημα Kymco ionex έχει ως κύριο χαρακτηριστικό του την ευελιξία στη διαχείριση των μπαταριών, έτσι ώστε να ξεπεραστούν οι αδυναμίες της αυτονομίας και του (ακόμα) αρκετά μεγάλου χρόνου φόρτισης των μπαταριών.
Το μεγάλο πρόβλημα των ηλεκτρικών δίκυκλων σήμερα είναι η μικρή τους αυτονομία και ο μεγάλος χρόνος φόρτισης. Η τεχνολογία προοδεύει και τα δύο αυτά μεγέθη βελτιώνονται όλο και περισσότερο με την αυτονομία να μεγαλώνει και το χρόνο φόρτισης να μειώνεται. Φαίνεται όμως ότι η μπαταρία εκείνη που θα προσφέρει 300 χιλιόμετρα αυτονομία και χρόνο φόρτισης 2 λεπτά (όσο χρόνο θέλει η μάνικα του βενζινάδικου για να σε γεμίσει) είναι ακόμη μακριά.
Για αυτό η Kymco προσφέρει ένα πιο ευέλικτο μοντέλο διαχείρισης της ηλεκτρικής ενέργειας σε ένα scooter. Το σύστημα Kymco ionex που παρουσιάστηκε πρόσφατα προβλέπει μικρές μπαταρίες βάρους 5kg με εύχρηστες χειρολαβές στο μέγεθος μικρής τσάντας που μπορούν να βγουν για να φορτιστούν και στη θέση τους να τοποθετηθούν άλλες ήδη φορτισμένες. Η Kymco μας υπόσχεται αυτονομία 200 χιλιόμετρα και χρόνο φόρτισης έως μία ώρα. Το σύστημα λύνει πολλά προβλήματα.
Εφόσον η μπαταρία βγαίνει και μεταφέρεται εύκολα (και με ασφάλεια) μπορείς π.χ. να την πάρεις μαζί σου στο γραφείο (ή στο ξενοδοχείο που θα μείνεις το βράδυ αν υποθέσουμε ότι ταξιδεύεις) ή στον 5ο όροφο της πολυκατοικίας που είναι το σπίτι σου και την φορτίσεις (αλλιώς πρέπει να ρίξεις μπαλαντέζα από το μπαλκόνι). Το σύστημα Kymco ionex δίνει μάλιστα τη δυνατότητα να μεταφέρεις έως και τρεις μπαταρίες, ενώ και το ίδιο το scooter θα έχει άλλη μια (τέταρτη) μπαταρία μονίμως τοποθετημένη πάνω του ως ρεζέρβα.
Ένα σύστημα όπως το Kymco ionex φαίνεται πολύ βολικό για την καθημερινή χρήση (ελάχιστοι κάνουμε πάνω από 100 χιλιόμετρα την ημέρα για αποστάσεις γραφείο – σπίτι, ψώνια ή άλλες επαγγελματικές υποχρεώσεις με μηχανάκι). Προσφέρει όμως πλεονεκτήματα και για επαγγελματική χρήση, εκεί όπου τα παπιά (που χρησιμοποιούνται σήμερα ως κούριερ και ντελίβερι) καλούνται να καλύψουν μεγάλες αποστάσεις ημερησίως. Οι έξτρα μπαταρίες που μπορεί να μεταφέρει το sco
Η μπαταρία του συστήματος Kymco ionex είναι ελαφριά, φορητή και μπορεί να φορτιστεί εύκολα στο σπίτι ή στο χώρο εργασίας σε λιγότερο από μία ώρα.
H Kymco κάνει λόγο και για δίκτυο φόρτισης της μπαταρίας σε διάφορα σημεία της πόλης, επειδή όμως ζούμε στην Ελλάδα, ξέρουμε ότι αυτό αφορά άλλες χώρες. Στη δική μας περίπτωση θα πρέπει να εξασφαλίσουμε δικές μας πρίζες (σε σταθερά σημεία εκκίνησης και προορισμού) ώστε να έχουμε εξασφαλισμένη επαναφόρτιση. Το σύστημα Kymco Ionex δείχνει το δρόμο για το μέλλον και το εργοστάσιο μας υπόσχεται δέκα νέα μοντέλα τα επόμενα χρόνια που θα το διαθέτουν.
Ελπίζουμε στην Ελλάδα να μπορούν να πάρουν έγκριση τύπου και να μην κολλήσουν στην γραφειοκρατία… Δεν έχει γίνει επίσης ακόμη λόγος για τη δαπάνη και το κόστος του συστήματος και των προϊόντων που το συναπαρτίζουν.
Σε γενικές γραμμές αυτό το σκούτερ είναι αντικειμενικά κάτι ξεχωριστό στην κατηγορία του και είναι κάτι που μπορούν να σου το επιβεβαιώσουν, όσοι το έχουν στην κατοχή τους. Επίσης το γεγονός ότι δεν ξοδεύεις χρήματα για καύσιμα είναι μία πολύ σημαντική παράμετρος που γλιτώνει τους ιδιοκτήτες από σημαντικά έξοδα, που ενδεχομένως να φτάνουν σε μερικές χιλιάδες ευρώ ετησίως.
Διάβασε επίσης: Μην μεταφέρετε την σκοτούρα της δουλειάς στο σπίτι