ΑρχικήΔιαδίκτυοΜια ακόμη νεοναζιστική ιστοσελίδα έκλεισε, πρόκειται για την Stormfront

Μια ακόμη νεοναζιστική ιστοσελίδα έκλεισε, πρόκειται για την Stormfront

Μια ακόμη νεοναζιστική ιστοσελίδα έκλεισε, πρόκειται για την Stormfront, η οποία ήταν μία από τις παλαιότερες, αφού ιδρύθηκε σαν εταιρεία στις αρχές της δεκαετίας του 1990, προτού καθιερωθεί ως δικτυακός τόπος το 1996 από τον πρώην ηγέτη του Ku Klux Klan.

Το Stormfront, είναι το παλαιότερο νεοναζιστικό φόρουμ στο διαδίκτυο, έχει κλείσει από τον πάροχο της ονομασίας του, το Network Solutions, και ο τομέας (Domain name) έχει τεθεί επίσημα σε αναμονή. Η παρούσα είδηση είναι η συνέχεια μιας προσπάθειας καταστολής του ρατσισμού, αφού πριν λίγες εβδομάδες έκλεισε και το DailyStormer , ένας ακόμη ιστότοπος που ήταν υπέρμαχος της διάδοσης του μίσους.

Η Επιτροπή Δικηγόρων για για τα ανθρώπινα δικαιώματα υπό τον Εκτελεστικό Διευθυντή της Νομικής Kristen Clarke δήλωσε ότι η οργάνωσή τους έλαβε “δράση κατά του Stormfront”.

“Ο ιστότοπός τους είναι ένα όχημα που χρησιμοποιείται για την προώθηση βίας και μίσους με ρατσιστικά κίνητρα”, έγραψε ο προαναφερόμενος. Η ομάδα δήλωσε στη Network Solutions ότι η Stormfront παραβίαζε τους όρους παροχής υπηρεσιών της και η εταιρεία εξαναγκάστηκε να προβεί σε τούτη την ενέργεια.

Η Stormfront κατά το παρελθόν είχε κατηγορηθεί πάμπολλες φορές για ηθική αυτουργία σε εγκλήματα (λόγω του τρόπου λειτουργίας της) από την Southern Poverty Law Center και από το 2014 της αποδίδονται πάνω από 100 δολοφονίες σε χρήστες της Stormfront. Το SPL έγραψε ότι ο ιστότοπος ήταν δημοφιλές μέρος για κακοποιά στοιχεία.

“Ένας τυπικός δολοφόνος στο συγκεκριμένο ρατσιστικό φόρουμ Stormfront.org είναι ένας απογοητευμένος άνεργος λευκός ενήλικας αρσενικός που ζει με τη μητέρα του ή μία περιθωριοποιημένη σύζυγο ή φίλη”, έγραψε το SPL το 2014. «Οι δικαστικοί ψυχολόγοι αποκαλούν τέτοια άτομα ως «συλλέκτες τραυμάτων». Αντί να οικοδομήσουν το βιογραφικό τους, αναζητώντας εργασία ή περαιτέρω εκπαίδευση, προβάλλουν τα παράπονά τους στην κοινωνία μέσω του διαδικτύου, δίχως να αναλογιστούν πως οι λάθος επιλογές της ζωής τους είναι δικό τους κατόρθωμα».

Η ομάδα έχει επίσης λογαριασμό στο Cloudflare σύμφωνα με τα αρχεία DNS. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Cloudflare μίλησε εναντίον των ομάδων μίσους και βοήθησε στην έναρξη καταστολής εναντίον της DailyStormer. Δεν είναι σαφές πως ή πότε θα επιστρέψει η StormFront σε κανονική λειτουργία όπως παλαιότερα, αλλά προς στιγμήν ο ιστότοπος είναι εντελώς απρόσιτος στους επισκέπτες του, δηλαδή κλειστός.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Αδίστακτοι (1965 ταινία)

Men in Black II (soundtrack)

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166