Οι Ευρωπαϊκές επιχειρήσεις εξακολουθούν να παρερμηνεύουν τη λειτουργία των σύννεφων

Οι Ευρωπαϊκές επιχειρήσεις εξακολουθούν να παρερμηνεύουν τη λειτουργία των σύννεφων

Οι Ευρωπαϊκές επιχειρήσεις εξακολουθούν να παρερμηνεύουν τη λειτουργία των σύννεφων.

Ενώ η υιοθέτηση των σύννεφων από τις επιχειρήσεις έχει αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, μια νέα έρευνα από την Barracuda έχει ρίξει φως σε ορισμένες από τις κοινές παρανοήσεις σχετικά με την τεχνολογία σύννεφων που εξακολουθούν να υφίστανται το 2018.

Η πρόσφατη έρευνα της εταιρείας με τίτλο «Firewalls in the Cloud» έφερε στη δημοσιότητα ορισμένα ευρήματα που προκαλούν έκπληξη, άφου 164 επαγγελματίες που εργάζονται στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι και για περιβάλλοντα των σύννεφων έχουν εσφαλμένη εντύπωση για την διαλειτουργικότητα του συγκεκριμένου συστήματος, όσον αφορά την ασφάλεια τους.

Το 71% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι η αναμενόμενη ασφάλεια αποτελεί κοινή ευθύνη μεταξύ των χρήστών και εκείνων που πουλάνε τις υπηρεσίες στο σύννεφο, ενώ το 19% δήλωσε ότι οι πωλητές των συγκεκριμένων υπηρεσιών είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για την προστασία τους. Αυτές οι πεποιθήσεις θα μπορούσαν να είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους πολλοί επαγγελματίες στον τομέα της πληροφορικής εξακολουθούν να βασίζονται σε πρόχειρες λύσεις ασφάλειας.

Η Barracuda διαπίστωσε επίσης ότι το σύννεφο στην πραγματικότητα επαναπροσδιορίζει το ρόλο του τείχους προστασίας, έχοντας παραπάνω πλεονεκτήματα από τις απλές υπηρεσίες, ωστόσο το 82% των ατόμων που συμμετείχαν στην έρευνα ανησυχούν για την ανάπτυξη του τείχους προστασίας στο σύννεφο, προφανώς διότι έχουν εσφαλμένη εντύπωση αναφορικά με αυτό το ζήτημα.

Επίσης η τιμολόγηση ήταν ένα από τα βασικότερα ζητήματα που απασχολούσε το 41% των επαγγελματιών της πληροφορικής, ενώ το 39% ανέφερε το γεγονός ότι δεν υπάρχει κεντρική διαχείριση για τους χρήστες που χρησιμοποιούν την υπηρεσία. Ωστόσο, το 95% των Ευρωπαϊκών επιχειρήσεων φαίνεται να εκτιμούν τις λειτουργίες ασφάλειας που παρέχεται στο σύννεφο λέγοντας ότι οι δυνατότητες του τείχους προστασίας είναι χρήσιμες για την επιχείρησή τους.

Επιπλέον, η έρευνα αποκάλυψε ότι η παραδοσιακή ασφάλεια εξακολουθεί να αποτελεί εμπόδιο για τα DevOps, ενώ το 58% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι έχουν υιοθετήσει κάποια μορφή DevOps, το 95% αντιμετώπισε αντίξοες συνθήκες που ενσωματώνουν αυτού του είδους την προστασία στις πρακτικές αυτές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας