Οι συνολικές αποστολές PC μειώθηκαν στις 58,5 εκατ. μονάδες το 1ο τρίμηνο του 2019

Οι συνολικές αποστολές PC μειώθηκαν στις 58,5 εκατ. μονάδες το 1ο τρίμηνο του 2019

Η αγορά των υπολογιστών εξακολουθεί να παρακμάζει, σύμφωνα με τις ερευνήτριες εταιρείες Gartner και IDC που μελετούν διεξοδικά αυτό τον κλάδο.

Ωστόσο τούτη η παράμετρος δεν θεωρείται πως είναι κάτι καινούργιο, αλλά συμπτωματικά για πρώτη φορά και οι δύο εταιρείες που ασχολούνται ενεργά με το συγκεκριμένο ζήτημα κατέληξαν στο συμπέρασμα και υπολόγισαν ακριβώς τον ίδιο αριθμό αποστολών PC, δηλαδή υπολογίζεται πως οι αποστολές υπολογιστών μειώθηκαν σε παγκόσμιο επίπεδο, συμπεριλαμβανομένων όλων των εμπορικών σημάτων, φτάνοντας τις 58,5 εκατομμύρια μονάδες για το πρώτο τρίμηνο του 2019.

Και φυσικά εκτιμάται πως η κατάσταση δεν πρόκειται να βελτιωθεί, αφού ως γνωστόν οι κινητές συσκευές είναι η πρώτη επιλογή για τους περισσότερους χρήστες. λόγω φορητότητας και της ευελιξίας που έχουν εν αντιθέσει με τους επιτραπέζιους και φορητούς υπολογιστές.

Οι αναλυτές της Gartner και της IDC επεσήμαναν την έλλειψη CPU, καθώς συνέβαλαν στην πτώση αυτού του παρελθόντος τριμήνου. Αλλά αυτό φαίνεται απλώς να είναι μια δικαιολογία για την πραγματικότητα: Ο Η / Υ απλά δεν είναι τόσο απαιτητικός όσο ήταν κάποτε.

Επιπρόσθετα, οι αναλυτές της Gartner και της IDC επεσήμαναν πως υπάρχει έλλειψη καινούργιων μοντέλων CPU, που αναμφισβήτητα θα προσέλκυαν και θα παρότρυναν τους καταναλωτές για να αγοράσουν ένα νέο PC. Επομένως και τούτη η ιδιομορφία συνέβαλλε ακόμη περισσότερο στον κατήφορο που γνωρίζουν οι πωλήσεις των υπολογιστών.

Όμως από την πλευρά μου πιστεύω ό,τι αυτή η παράμετρος είναι απλά μία δικαιολογία και αντικειμενικά δεν συνάδει με την πραγματικότητα, αφού από ανέκαθεν, τόσο η Intel, όσο και η AMD ποτέ δεν έβγαζαν καινούργια μοντέλα επεξεργαστών ανά δίμηνο ή τρίμηνο, και όλες αυτές οι υποθέσεις διατυπώνονται και λέγονται απλά για να χρυσώσουν το χάπι στους κατασκευαστές των υπολογιστών που βλέπουν ο τομέας τους να μην συνέρχεται από την μεγάλη κατρακύλα που έχει πάρει τα τελευταία 6 συνεχόμενα χρόνια.

Παρόλα αυτά, όπως βλέπετε στη φωτογραφία παραπάνω, οι τρεις πρώτες εταιρείες στη λίστα ήταν οι μοναδικές που γνώρισαν αύξηση των πωλήσεών τους, έστω και αν επρόκειτο για ένα πολύ μικρό ποσοστό.

Διαβάστε επίσης:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας