ΑρχικήΨυχαγωγίαGamesOrcs Must Die! (video game review)

Orcs Must Die! (video game review)

Τον τελευταίο χρόνια έχουμε δει δεκάδες υλοποιήσεις πάνω στο δημοφιλές genre του tower defense, με τον κάθε τίτλο να μας προσφέρει μια καινούρια πρόταση πάνω στη γνωστή φόρμουλα. Από το απλό και εθιστικό Plants vs Zombies μέχρι το… ανατρεπτικό Anomaly: Warzone Earth, οι διαφορετικές εκδοχές της ίδιας συνταγής δεν έχουν τέλος, με το κοινό να μην δείχνει σημάδια κούρασης. Κάτι τέτοιο φαίνεται πως είχαν κατά νου οι developers της Robot Entertainment, υιοθετώντας μια action προσέγγιση (και ένα παραπάνω από προφανές όνομα) για τη δεύτερη δημιουργία τους. Έτσι, το Orcs Must Die! έρχεται για να διεκδικήσει μια θέση στις προτιμήσεις των gamers, με όπλα του το πλούσιο περιεχόμενο, την άφθονη δράση και πολλά, πολλά… Orcs.

Σύντομα θα κάνουμε τη γνωριμία μας με τον War Mage, ίσως τον πιο ανίκανο μαθητευόμενο μάγο που υπήρξε ποτέ. Ο War Mage ανήκει στην Order, την ομάδα μάγων που είναι υπεύθυνη να κρατάει τα Orcs μακριά από τα Rifts, τις μοναδικές πύλες εξόδου του Dead World (κόσμος των Orcs) προς άλλους κόσμους. Για κακή(;) του τύχη, ο δάσκαλος του πεθαίνει από ένα τραγελαφικό ατύχημα και σύντομα ο ήρωας μας θα ανακαλύψει πως είναι η μοναδική ελπίδα της ανθρωπότητας.

Στα 24 διαφορετικά φρούρια που οι παίκτες καλούνται να υπερασπιστούν, τα Orcs θα εισβάλλουν από την είσοδο κατά κύματα, με απώτερο σκοπό να φτάσουν στο Rift. Στην αρχή έχουμε να κάνουμε με απλά επίπεδα, όπου υπάρχει μια πύλη και ένα Rift, με μια σχετικά απλή διαδρομή, ενώ στη συνέχεια θα αντιμετωπίσουμε πολλαπλά σημεία εισόδου και περισσότερα από ένα Rifts που πρέπει να υπερασπιστούμε.

Αν στην εξίσωση προσθέσουμε και διαφορετικούς ορόφους, καθώς και πολλαπλές διαδρομές τις οποίες μπορούν να ακολουθήσουν τα Orcs, γίνεται γρήγορα σαφές πως η δουλειά του War Mage δεν πρόκειται να είναι μια εύκολη υπόθεση. Το κακό είναι πως οι πράσινοι φίλοι μας υπολόγιζαν χωρίς τον… μάγο, καθώς αυτός έχει στη διάθεσή του μια πληθώρα από παγίδες, όπλα, ξόρκια και μηχανισμούς -όλα τους αναβαθμίσιμα- που μπορούν να θέσουν ένα τέλος στην… πράσινη ύπαρξή τους, με πολλούς διαφορετικούς -και ιδιαιτέρως βίαιους- τρόπους. Βέλη που εκτοξεύονται από τους τοίχους, καρφιά, γιγάντια σφυριά που αιωρούνται από τους τοίχους και πλάκες που συνθλίβουν όποιον περάσει από μπροστά τους, είναι μόνο λίγα από τα εργαλεία που ο τίτλος προσφέρει στους επίδοξους… φονιάδες των Orcs.

Κάθε kill προσφέρει πόντους οι οποίοι χρησιμεύουν στην αγορά καινούριων παγίδων, ενώ μετά από κάθε επίπεδο ξεκλειδώνεται και μια καινούρια. Ο Μage μπορεί να κινείται ελεύθερα στο χώρο και να επεμβαίνει όταν τα πράγματα γίνονται δύσκολα, πάντα με το πιστό του crossbow και οποιοδήποτε άλλο όπλο ή spell τον έχουν εξοπλίσει οι παίκτες στην αρχή του επιπέδου.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166