ΑρχικήHow toΠώς να γίνεται επιχειρηματικός ηγέτης στην ψηφιακή οικονομία;

Πώς να γίνεται επιχειρηματικός ηγέτης στην ψηφιακή οικονομία;

Πώς να γίνεται επιχειρηματικός ηγέτης στην ψηφιακή οικονομία;

Οι ηγέτες των επιχειρήσεων σε όλες τις βιομηχανίες επενδύουν σε μεγάλο βαθμό σε ψηφιακούς μετασχηματισμούς και σε τεχνολογίες που διαταράσσουν τα ήρεμα νερά της επιχειρηματικότητας.

Για τους ηγέτες των επιχειρήσεων, η ψηφιακή οικονομία είναι ένα δίκοπο μαχαίρι. Από τη μία πλευρά, τα στελέχη έχουν σχεδόν απεριόριστη πρόσβαση σε δεδομένα σχετικά με την επιχείρησή τους και τους πελάτες τους – πληροφορίες που θα μπορούσαν να ξεκλειδώσουν μνημειακή ανάπτυξη των επιχειρήσεων. Από την άλλη πλευρά, πάρα πολλές πληροφορίες μπορούν στην πραγματικότητα να αυξήσουν την πολυπλοκότητα της διαδικασίας λήψης αποφάσεων. Οι πληροφορίες δεν εξισορροπούν αυτόματα τη διορατικότητα.

Σύμφωνα με πρόσφατη Εκτελεστική Μελέτη SAP Digital Transformation , το 96% των ηγετών σε μια σειρά βιομηχανιών συμφωνεί ότι ο ψηφιακός μετασχηματισμός είναι βασικός επιχειρησιακός στόχος. Αλλά έχει σημασία πώς και πού επενδύουν στην τεχνολογία . Σύμφωνα με τη μελέτη, οι βασικοί τομείς για επενδύσεις στον ψηφιακό μετασχηματισμό είναι το Big Data and Analytics (94%), ακολουθούμενο από το Διαδίκτυο των πραγμάτων «internet of Things» (76%) και τη μηχανική μάθηση (50%).

Αυτά τα αποτελέσματα επιβεβαιώνουν ότι οι ηγέτες των επιχειρήσεων επενδύουν στην τεχνολογία ως μέσο για να ξεκλειδώσουν τις γνώσεις από την πληροφόρηση καθώς και για να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητα και να μειώσουν την πολυπλοκότητα της επιχείρησής τους.

Επικεντρωθείτε στη χρηματοδότηση.

Πάρτε τη χρηματοοικονομική βιομηχανία ως παράδειγμα. Σύμφωνα με πρόσφατη παγκόσμια έρευνα 1.500 οικονομικών στελεχών που πραγματοποίησε η SAP σε συνεργασία με την Oxford Economics, το 65% των οικονομικών ηγετών δήλωσε ότι η δουλειά τους είναι πολύ πιο σύνθετη από ό, τι πριν από δύο χρόνια. Και το 54% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι η βελτίωση της αποτελεσματικότητας σε ολόκληρο τον οργανισμό τους αποτελεί κορυφαίο επιχειρησιακό στόχο.

Παρόλο που ορισμένοι από αυτούς τους ηγέτες προχωρούν σε έργα ψηφιακού μετασχηματισμού, πολλοί από τους ερωτηθέντες έχουν ήδη εφαρμόσει αυτή τη μεθοδολογία και βρίσκεται έτοιμη στο οπλοστάσιό τους ανά πάσα στιγμή.

Οι ώριμες τεχνολογίες όπως οι πλατφόρμες ERP και το cloud έχουν γίνει ήδη βασικά μέρη της επιχειρηματικής διαδικασίας. Αυτοί οι ηγέτες της οικονομίας αναζητούν τώρα το επόμενο κύμα τεχνολογίας για να μειώσουν περαιτέρω την πολυπλοκότητα και να ενισχύσουν την επιχείρησή τους.

Οι επικεφαλής χρηματοπιστωτικοί ηγέτες εξετάζουν τις αναδυόμενες τεχνολογίες, όπως το blockchain και την τεχνητή νοημοσύνη, τις οποίες εντοπίζουν ως σημαντικές καινοτομίες στην προώθηση της απόδοσης της οικονομικής λειτουργίας σήμερα και στο μέλλον.

Σχεδόν όλοι οι ηγέτες λένε ότι οι εφαρμογές που βασίζονται στο cloud είναι κρίσιμες για τη βελτιστοποίηση του κεφαλαίου κίνησης για να βρουν χρηματοδότηση, επίσης, οι αναλύσεις σε πραγματικό χρόνο είναι καθοριστικές για την κινητοποίηση στρατηγικών πρωτοβουλιών ανάπτυξης.

Οι προγνωστικές αναλύσεις θεωρούνται σημαντικές για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας σε ολόκληρο τον οργανισμό. Μια τέτοια τεχνολογία είναι η αυτοματοποίηση – στην πραγματικότητα, το 73% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι η αυτοματοποίηση βελτιώνει την απόδοση της χρηματοοικονομικής λειτουργίας στην επιχείρησή της, δίνοντας στους ηγέτες μεγαλύτερο εύρος ζώνης για εργασίες προστιθέμενης αξίας.

Γιατί να στηριχθείτε στην αυτοματοποίηση;

Οι απαντήσεις από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες στην Έκθεση τονίζουν τη σημασία της αυτοματοποίησης σε μια στρατηγικά επικεντρωμένη, καθοδηγούμενη από την αξία ηγεσία λειτουργία. Οι κορυφαίες εταιρείες σχεδιάζουν μια ευθεία γραμμή από την απόδοση στην εξέλιξη. Στις τράπεζες, ο CFO David Craig, που εργάζεται στην Commonwealth Bank of Australia υπογραμμίζει ότι η επαναλαμβανόμενη εισαγωγή δεδομένων από τους ανθρώπους αυξάνει τον κίνδυνο σφαλμάτων, γεγονός που μπορεί να εξημερώσει τους κατόχους λογαριασμών και να απαιτήσει δαπανηρή και χρονοβόρα διόρθωση.

“Ο αυτοματισμός παρέχει καλύτερες υπηρεσίες στον πελάτη”, λέει. Το προσωπικό δεν χρειάζεται πλέον να αναλαμβάνει «θλιβερή, επαναλαμβανόμενη εργασία» και οι μέτοχοι επωφελούνται από την αυξημένη αποτελεσματικότητα. Επιπλέον, μέσω της αυτοματοποίησης, το προσωπικό μπορεί να αναβαθμιστεί, αυξάνοντας την ικανότητά του να αναλάβει πιο πολύπλοκες και στρατηγικές εργασίες προστιθέμενης αξίας.

Είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι, ενώ οι κορυφαίοι ηγέτες δεσμεύονται να ενισχύσουν την αποδοτικότητα της οικονομίας μέσω της αυτοματοποίησης, δεν ενδιαφέρονται να καταργήσουν τις ομάδες τους. Στο τμήμα οικονομικών, ο αριθμός των επικεφαλής παρέμεινε σταθερός τα τελευταία δύο χρόνια, ενώ μόνο το 4% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι η αυτοματοποίηση προκαλεί την εξαφάνιση θέσεων χρηματοδότησης στην οργάνωσή τους. Στην πραγματικότητα, οι ταχύτερα αναπτυσσόμενες και οι πλέον κερδοφόρες εταιρείες είναι πιο πιθανό να αναφέρουν υψηλότερο ποσό χρηματοδότησης.

Πώς οι ηγέτες ξεπερνούν τον ανταγωνισμό;

Πώς μπορούν λοιπόν να χρηματοδοτηθούν, να αυξήσουν τα όρια της επιρροής τους, και να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της ψηφιακής οικονομίας;

Οι ερωτηθέντες στην έκθεση Oxford Economics αποκάλυψαν ότι η υιοθέτηση νέων στρατηγικών και η αύξηση της πρόσβασης σε ψηφιακά εργαλεία, όπως η τεχνολογία cloud, η ανάλυση σε πραγματικό χρόνο και η αυτοματοποίηση, τους επιτρέπουν να αναλάβουν νέες ευθύνες και τελικά να οδηγήσουν τις επιχειρήσεις τους στην επιτυχία.

Η έκθεση εντόπισε έξι βασικά χαρακτηριστικά των κορυφαίων ηγετών – χαρακτηριστικά που ενισχύουν τις επιχειρηματικές επιδόσεις και αυξάνουν την αποδοτικότητα στο εσωτερικό του οργανισμού, παρακάτω είναι τα 6 πολυπόθητα σημεία:

  1. Επιρροή πέρα ​​από τη λειτουργία χρηματοδότησης: Στο 70% των ταχέως αναπτυσσόμενων εταιρειών, οι ερωτηθέντες δήλωσαν ότι η χρηματοδότηση επηρεάζει την καινοτομία και την ανάπτυξη νέων προϊόντων, σε σύγκριση με το 53% στις βραδείας ανάπτυξης.
  2. Επικεντρωθείτε στις πρωτοβουλίες στρατηγικής ανάπτυξης: Το 31% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι ένας από τους σημαντικότερους επιχειρηματικούς στόχους της οικονομικής λειτουργίας είναι η κινητοποίηση πρωτοβουλιών στρατηγικής ανάπτυξης.
  3. Εστίαση στην αποδοτικότητα με αυτοματοποίηση: Σχεδόν τα τρία τέταρτα (73%) των ερωτηθέντων συμφωνούν ότι η αυτοματοποίηση βελτιώνει την αποτελεσματικότητα της χρηματοοικονομικής τους λειτουργίας, επιτρέποντάς της να επικεντρώνεται σε εργασίες προστιθέμενης αξίας
  4. Βασικές διαδικασίες χρηματοδότησης: Οι εταιρείες με αύξηση περιθωρίου κέρδους 5% έως 10% είναι σχεδόν δύο φορές πιο πιθανό να αξιολογήσουν τον εαυτό τους ως “πολύ αποτελεσματικές” στη βασική λογιστική, καθώς αυτές οι εταιρείες διακατέχονται από μετριοπάθεια και τα μυαλά τους δεν πετά στα σύννεφα.
  5. Συνεργαστείτε με άλλες επιχειρήσεις: Οι ηγέτες σπουδαίων οργανισμών και εταιρειών συνεργάζονται για να καλύψουν το δημιουργικό κενό μεταξύ διαφορετικών επιχειρηματικών μονάδων, δηλαδή απαγορεύεται να είσαστε εγωιστές και ξεροκέφαλοι, βλάπτει σοβαρά την τσέπη σας.
  6. Συνεργαστείτε στενά με την GRC για να χειριστείτε τις κανονιστικές αλλαγές: Οι εξαιρετικά επικερδείς εταιρείες έχουν περισσότερες από δύο φορές περισσότερες πιθανότητες να δηλώσουν ότι οι λειτουργίες τους για τη χρηματοδότηση και το GRC συνεργάζονται συνεχώς σε σχέση με εκείνες που έχουν χαμηλό κέρδος.

Αγκαλιάστε την τεχνολογία και βαδίστε χέρι-χέρι μαζί της.

Η δέσμευση για ψηφιακό μετασχηματισμό καταβάλλει μερίσματα – το 85% των ηγετών που ερωτήθηκαν από την Εκτελεστική μελέτη ψηφιακών μετασχηματισμών ανέφερε ότι η προσπάθεια έχει αυξήσει το μερίδιο αγοράς και το 80% δήλωσε ότι έχει αυξήσει τα κέρδη. Σημαντικό είναι ότι οι ηγέτες διαπίστωσαν επίσης ότι η ενοποίηση των πολιτισμών προωθούσε ένα ψηφιακό μυαλό μέσα στις ομάδες και την ευρύτερη επιχειρηματική τους δραστηριότητα.

Καμία γενική φόρμουλα δεν μπορεί να εγγυηθεί την επιτυχία ενός ηγέτη. Κάθε χώρα, κάθε τομέας και κάθε οργανισμός υπαγορεύει τις δικές του παραμέτρους για το πώς λειτουργεί μια μεμονωμένη λειτουργία. Ωστόσο, οι ηγέτες που θέλουν να διασφαλίσουν ότι η σκληρή δουλειά τους θα αποδώσει απτά αποτελέσματα θα πρέπει να εξετάσουν προσεκτικά τον τρόπο με τον οποίο η τεχνολογία παίζει κάποιο ρόλο στην οργάνωσή τους. Το τεχνολογικό τοπίο εξελίσσεται συνεχώς, αλλά εκείνοι που μπορούν να ξεκλειδώσουν τις ιδέες και την αποτελεσματικότητα του είναι εκείνοι που θα αξιοποιήσουν στο έπακρο την ψηφιακή τους επένδυση.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166